Conserve si Muraturi
+22
myrk
itina
GINUCA
Nirvana
coco114
simplicity
Obi-Wan Kenobi
RALUCA
Ostional
seaman65
oli
shadow
Nana_Duval
Melodia
dragos
atat de simplu
habibi77
Radu
kkarin_a
HAUU_HAUU
aspidistra76
pitulicea
26 participanți
Pagina 1 din 13
Pagina 1 din 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Conserve si Muraturi
Ardei iuti in otet
1 kg ardei iuti
Pentru 1 l otet:
500 ml otet
500 ml apa
1 lingura sare
2 linguri zahar
2 foi de dafin
piper boabe, mustar boabe
Modul de preparare a retetei:
Ardeii iuti se aleg sa fie sanatosi, se spala si se pun in borcan. Otetul se fierbe impreuna cu condimentele si se pune fierbinte peste ardeii iuti din borcane. La gura borcanului se pun crengute de visin pentru a tine ardeii iuti in otet. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza in loc rece si intunecos.
1 kg ardei iuti
Pentru 1 l otet:
500 ml otet
500 ml apa
1 lingura sare
2 linguri zahar
2 foi de dafin
piper boabe, mustar boabe
Modul de preparare a retetei:
Ardeii iuti se aleg sa fie sanatosi, se spala si se pun in borcan. Otetul se fierbe impreuna cu condimentele si se pune fierbinte peste ardeii iuti din borcane. La gura borcanului se pun crengute de visin pentru a tine ardeii iuti in otet. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza in loc rece si intunecos.
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
Asa i-am pus eu anul trecut.
Au fost foarte buni si au avut mare trecere. Mai am un singur borcanel... bine ca mi-ati amintit de el
Crengutele de visin pot fi inlocuite cu frunze de telina.
Ardeii se pun intregi, amestecati si rosii si verzi, sa fie mai aspectuosi, iar printre ei am mai bagat si cativa catei de usturoi.
Au fost foarte buni si au avut mare trecere. Mai am un singur borcanel... bine ca mi-ati amintit de el
Crengutele de visin pot fi inlocuite cu frunze de telina.
Ardeii se pun intregi, amestecati si rosii si verzi, sa fie mai aspectuosi, iar printre ei am mai bagat si cativa catei de usturoi.
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
Muraturi turcesti
Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine
Mod de preparare:
Se curata gogonelele de samanta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de
albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar, foile de dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata.
Dupa ce a fiert compozitia mai inainte amintita se toarna peste legumele din borcan sa le oparim putin .Se lasa fara capac pina a doua zi dimineata dupa care se leaga cu celofan si se coboara in pivnita sau la rece pe balcon. Se serveste la orice friptura, in special la cea la tava.
Astea nu le-am incercat inca, dar am facut anul trecut ceva asemanator....
Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine
Mod de preparare:
Se curata gogonelele de samanta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de
albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar, foile de dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata.
Dupa ce a fiert compozitia mai inainte amintita se toarna peste legumele din borcan sa le oparim putin .Se lasa fara capac pina a doua zi dimineata dupa care se leaga cu celofan si se coboara in pivnita sau la rece pe balcon. Se serveste la orice friptura, in special la cea la tava.
Astea nu le-am incercat inca, dar am facut anul trecut ceva asemanator....
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Mar 23 Aug - 14:50, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
Dulceata de prune coapte
Pentru toate dulceturile de fructe, fructele se socotesc in cantitati egale cu zaharul
Modul de preparare:
Prunele se curata de samburi si de coaja. Se leaga trei pahare de apa cu 1 kg de zahar pana “face ata” (ridicand lingurita din sirop acesta se intinde, nu mai picura ca apa), apoi se pun prunele.
Dulceata de prune se spumeaza, se adauga zahar vanilat, si zeama de lamaie. Se leaga potrivit, incercand-o ca pe dulceata de capsuni.
Si dulceata de capsuni cum se incearca?
Eu le pun necuratate.... prunele Ajunge ca le-am spalat. Vedem ce-o iesi
Pentru toate dulceturile de fructe, fructele se socotesc in cantitati egale cu zaharul
Modul de preparare:
Prunele se curata de samburi si de coaja. Se leaga trei pahare de apa cu 1 kg de zahar pana “face ata” (ridicand lingurita din sirop acesta se intinde, nu mai picura ca apa), apoi se pun prunele.
Dulceata de prune se spumeaza, se adauga zahar vanilat, si zeama de lamaie. Se leaga potrivit, incercand-o ca pe dulceata de capsuni.
Si dulceata de capsuni cum se incearca?
Eu le pun necuratate.... prunele Ajunge ca le-am spalat. Vedem ce-o iesi
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
dulceata de prune
10 kg prune
1 kg zahar
10 linguri de otet
Se pune otetul in oala, peste se pune zaharul iar apoi prunele. Important sa nu fie oala din inox, sa nu se apese, si sa nu se amestece!
Se pune la fiert seara la foc mic, se lasa pana dimineata , dar nu se amesteca!. Pana dimineata prin fierbere scade volumul pana la jumatate. Se amesteca, se mai fierbe 10 min, dupa care se pune in borcane.
Cam atat ... e foarte usor, nu te chinuiesc, eu personal am mancat si era o ''dulceata'' ( nu e f dulce , e ok ) f buna
10 kg prune
1 kg zahar
10 linguri de otet
Se pune otetul in oala, peste se pune zaharul iar apoi prunele. Important sa nu fie oala din inox, sa nu se apese, si sa nu se amestece!
Se pune la fiert seara la foc mic, se lasa pana dimineata , dar nu se amesteca!. Pana dimineata prin fierbere scade volumul pana la jumatate. Se amesteca, se mai fierbe 10 min, dupa care se pune in borcane.
Cam atat ... e foarte usor, nu te chinuiesc, eu personal am mancat si era o ''dulceata'' ( nu e f dulce , e ok ) f buna
kkarin_a- 4
Re: Conserve si Muraturi
nu se stie niciodata
Reteta de dulceata de prune:
Se pune mana pe portofel, se iese din casa si se merge la cel mai apropiat magazin alimentar. Acolo se ia un cos, se merge la raionul de compoturi, se alege dulceata de prune, se pune in cos, se merge la casa, se plateste si se merge acasa.
Grad de dificultate: redus
Timp: 5 - 15 min
Reteta de dulceata de prune:
Se pune mana pe portofel, se iese din casa si se merge la cel mai apropiat magazin alimentar. Acolo se ia un cos, se merge la raionul de compoturi, se alege dulceata de prune, se pune in cos, se merge la casa, se plateste si se merge acasa.
Grad de dificultate: redus
Timp: 5 - 15 min
Radu- 5
Re: Conserve si Muraturi
Doar 1 kg de zahar la 10 kg de prune?
Pe net, pe unde m-am uitat pe la retete, scria ca se pune in cantitate egala, zaharul cu fructele.
Eu la dulceata mea, pentru 5 kg de prune, am pus 5 kg de zahar. E drept ca-i dulce. Chiar foarte dulce.
Sa nu mesteci deloc in ea?
Eu numai 5 minute n-am mestecat si mi s-a ars.
Pe net, pe unde m-am uitat pe la retete, scria ca se pune in cantitate egala, zaharul cu fructele.
Eu la dulceata mea, pentru 5 kg de prune, am pus 5 kg de zahar. E drept ca-i dulce. Chiar foarte dulce.
Sa nu mesteci deloc in ea?
Eu numai 5 minute n-am mestecat si mi s-a ars.
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
Radu a scris: Grad de dificultate: redus
Timp: 5 - 15 min
Da' mie-mi place sa muncesc. De ce sa-mi refuz placerea asta?????
De ani de zile ma straduiesc sa devin gospodina
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
bine mai RAducu, acum v-am dat si eu o idee... mi-am amintit de reteta cum tot povestea Pitu de prune ...
kkarin_a- 4
Pagina 1 din 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Pagina 1 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|