CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 2 din 50
Pagina 2 din 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Minus cu minus da plus. Asa ca se poate construi si ceva pozitiv din doua intamplari negative. A 3-a va da iar un minus, iar a4-a va veni iar cu un plus. Lucrurile se echilibreaza pe parcurs.
atat de simplu- 6
No, la orele de matematica la care am fost eu, minus plus minus dadea minus. Asa da si in viata de zi cu zi
Am mai primit un citat azi pe mail si chiar mi s-a parut bun:
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost"
Nicolae Iorga
Daca nu ai puterea sa faci cuiva un rau, nu inseamna ca i-ai facut un bine
Am mai primit un citat azi pe mail si chiar mi s-a parut bun:
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost"
Nicolae Iorga
Daca nu ai puterea sa faci cuiva un rau, nu inseamna ca i-ai facut un bine
pitulicea- 6
Nu, dar ti-ai facut tie un bine.
Desi, sunt si oameni care se chinuie sa nu faca un rau atunci cand pot. Asta nu inseamna ca-s buni.
Desi, sunt si oameni care se chinuie sa nu faca un rau atunci cand pot. Asta nu inseamna ca-s buni.
atat de simplu- 6
Eu cred ca daca poti sa faci rau si nu faci, esti bun. Mai bun decat atunci cand poti sa faci bine si-l faci... pentru ca ti-e la indemana De exemplu, sa cumperi medicamente unei batranici care te roaga Dupa mine, asta nu e bunatate. E un fapt banal.
Daca omul acela se chinuie sa nu faca rau, inseamna ca bunatatea din el a invins raul care salasluia tot acolo
Daca omul acela se chinuie sa nu faca rau, inseamna ca bunatatea din el a invins raul care salasluia tot acolo
pitulicea- 6
Din citatul lui pitu eu am inteles ca atunci cand inteligenta si intelepciunea isi dau mana nu este loc de rautate.Bunatatea este o virtute dar din pacate putini se pot lauda ca o au
Vica- 6
Eu inteleg altceva din citat: ca bun nu e acela care simte nevoia sa fie bun, ci cel care simte nevoia sa fie rau, dar alege sa fie bun... contrar firii lui. Si nu e vorba doar de-o fapta izolata.
atat de simplu- 6
Eu nu inteleg ca e vorba de cel "care simte nevoia" sa fie rau, ci de cel care "poate sa fie rau"... adica ii sta in putere sa faca rau, dar nu face.
Unii nu fac rau pentru ca nu au suficienta putere sa faca, nu pentru ca a fi buni.
Unii nu fac rau pentru ca nu au suficienta putere sa faca, nu pentru ca a fi buni.
pitulicea- 6
Nu neaparat. Asta imi aminteste de un fost membru de pe forum, care ameninta intruna ca imi face rau, pentru ca are puterea s-o faca. Ei bine se lauda cu o putere pe care n-o avea decat in mintea lui. Daca nu mi-a facut niciodata rau, nu a fost din bunatate
pitulicea- 6
Da, aici ai dreptate. Omul ala chiar n-a putut. Sunt cazuri si cazuri. Apoi, chestia asta cu amenintarile e mai mult de fatada. Ori actionezi, ori vorbesti. De multe ori, vorbele raman doar vorbe.
atat de simplu- 6
Sa lasam bunatatea si sa revenim la fericire. Oricum, e mai simplu sa fii fericit decat sa fii bun
"Este foarte simplu sa fii fericit, dar este foarte greu sa fii simplu."
Rabindranath Tagore
Cat de adevarat. Daca nu ne-am complica atat si ne-am bucura de lucrurile simple, am reusi sa fim fericiti.
"Este foarte simplu sa fii fericit, dar este foarte greu sa fii simplu."
Rabindranath Tagore
Cat de adevarat. Daca nu ne-am complica atat si ne-am bucura de lucrurile simple, am reusi sa fim fericiti.
pitulicea- 6
Acum intelegi de ce tind eu spre simplitate? Desi, asteptari mari n-am.
atat de simplu- 6
Eu intotdeauna aleg calea simpla spre fericire Nu ma complic si nici nu incerc sa despic firul in patru.Este atat de usor
Vica- 6
Pagina 2 din 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii