Supe si ciorbe
+9
shadow
Obi-Wan Kenobi
Amrita
seaman65
oli
daffy_
snow
pitulicea
habibi77
13 participanți
Pagina 3 din 11
Pagina 3 din 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Ciorba de scaricica cu bors
Rezumarea primului mesaj :
Ingrediente: o bucata scaricica afumata, bine impanata; legume ( 2 buc ceapa, 2 buc morcovi, 3 cartofi, 1 telina); 1L bors, 1 leg leustean, 1-2 oua, bulion.
Se taie scaricica in bucati potrivite, se spala bine in apa calduta si se pune la fiert. Nu puneti apa decat sa acopere bucatile vreo 5-10 cm. Intre timp taiati morcovii cubulete mici , luati spuma formata de bucati , adaugati morcovii si putina sare ( dar nu exagerati, o potriviti de sare la final ) deoarece legumele fierb mai repede in apa sarata. Taiati apoi ceapa si adaugati , apoi taiati cartofii cubulete potrivite si adaugati, apoi se taie telina. Borsul se pune la fiert separat ( nu se adauga rece peste legume deoarece le intareste) se pune in ciorba si se completeaza cu apa fiarta. Potriviti de sare, adaugati si o lingura de ulei, 1-2 linguri bulion, si cand au fiert toate legumele se bate oul, se pune in ciorba si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori . Se opreste focul si se adauga leusteanul.
Se poate adauga in farfurie o lingura de smantana ....Pofta buna !
Ingrediente: o bucata scaricica afumata, bine impanata; legume ( 2 buc ceapa, 2 buc morcovi, 3 cartofi, 1 telina); 1L bors, 1 leg leustean, 1-2 oua, bulion.
Se taie scaricica in bucati potrivite, se spala bine in apa calduta si se pune la fiert. Nu puneti apa decat sa acopere bucatile vreo 5-10 cm. Intre timp taiati morcovii cubulete mici , luati spuma formata de bucati , adaugati morcovii si putina sare ( dar nu exagerati, o potriviti de sare la final ) deoarece legumele fierb mai repede in apa sarata. Taiati apoi ceapa si adaugati , apoi taiati cartofii cubulete potrivite si adaugati, apoi se taie telina. Borsul se pune la fiert separat ( nu se adauga rece peste legume deoarece le intareste) se pune in ciorba si se completeaza cu apa fiarta. Potriviti de sare, adaugati si o lingura de ulei, 1-2 linguri bulion, si cand au fiert toate legumele se bate oul, se pune in ciorba si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori . Se opreste focul si se adauga leusteanul.
Se poate adauga in farfurie o lingura de smantana ....Pofta buna !
habibi77- 6
Re: Supe si ciorbe
Visinele si agresele merg si din compot ca iarna asta e singura optiune...vezi prin supermarketuri...eu am gasit in kaufland (agresele au fost surpriza ) merele din piata , le cauti pe cele acrisoare. Nu trebuie sa astepti vara . Sau poti rezista ispitei ?
Vizitato- Vizitator
Nu ma simt chiar intr-atat de ispitita, incat sa nu mai pot astepta pana la vara
Daca mi-ar fi pofta, ar fi altceva. Dar nu poate sa-mi fie pofta de un gust pe care nu-l cunosc.
Daca mi-ar fi pofta, ar fi altceva. Dar nu poate sa-mi fie pofta de un gust pe care nu-l cunosc.
pitulicea- 6
Poate o sa-ti placa si o sa vrei sa papi indiferent ca e iarna sau vara....aaaa si cred ca nu au timp de coacere la fel agresele cu merele si cu visinele, dar merg si combinatii de cate doua.
Vizitato- Vizitator
Ciorba de praz a bunicii
Am vazut in oferta de la Kaufland o reteta: Ciorba de praz a bunicii.
Ma tenteaza ciorba asta, pentru ca n-am mancat niciodata o ciorba de praz. Nici nu stiu ce gust are prazul.
Pare usor de facut si mai ales, usor de digerat Dar… ii lipseste carnea
- 800 g praz
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 50 g ciuperci proaspete
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 linguri orez
- 1 radacina de patrunjel
- 4 linguri ulei
- 250 ml zeama de varza murata
- 1 legatura leustean
- sare
Alegi orezul, il speli si il lasi la inmuiat in apa. Cureti si speli legumele. Intr-o oala de 1,5 l de apa fierbinte, pui la fiert morcovul, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete, ciupercile taiate felii, cartofii taiati in cuburi mari si ceapa tocata marunt.
Cureti prazul, il speli si il tai inele subtiri. Il inabusi separat, cu uleiul si putina apa, apoi il adaugi in ciorba impreuna cu orezul. Cand toate legumele sunt fierte, acresti ciorba cu zeama de varza fiarta separat si sarezi ciorba dupa gust. Stingi focul si presari leusteanul taiat marunt. Daca doresti, serveste ciorba cu ardei iute.
Pare destul de bun. A mancat cineva asa ceva?
Ma tenteaza ciorba asta, pentru ca n-am mancat niciodata o ciorba de praz. Nici nu stiu ce gust are prazul.
Pare usor de facut si mai ales, usor de digerat Dar… ii lipseste carnea
- 800 g praz
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 50 g ciuperci proaspete
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 linguri orez
- 1 radacina de patrunjel
- 4 linguri ulei
- 250 ml zeama de varza murata
- 1 legatura leustean
- sare
Alegi orezul, il speli si il lasi la inmuiat in apa. Cureti si speli legumele. Intr-o oala de 1,5 l de apa fierbinte, pui la fiert morcovul, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete, ciupercile taiate felii, cartofii taiati in cuburi mari si ceapa tocata marunt.
Cureti prazul, il speli si il tai inele subtiri. Il inabusi separat, cu uleiul si putina apa, apoi il adaugi in ciorba impreuna cu orezul. Cand toate legumele sunt fierte, acresti ciorba cu zeama de varza fiarta separat si sarezi ciorba dupa gust. Stingi focul si presari leusteanul taiat marunt. Daca doresti, serveste ciorba cu ardei iute.
Pare destul de bun. A mancat cineva asa ceva?
pitulicea- 6
De ce?
Ce nu-i in regula la reteta asta?
Mie-mi surade zeama de varza murata Imi plac ciorbele acre. Dar nu mi-e in clar unde-i carnea. De ce lipseste de-acolo?
Ce nu-i in regula la reteta asta?
Mie-mi surade zeama de varza murata Imi plac ciorbele acre. Dar nu mi-e in clar unde-i carnea. De ce lipseste de-acolo?
pitulicea- 6
NU? E rau?
Pe mine ma tenteaza pentru ca nu stiu cum e.... mai mult din curiozitate.
Pe mine ma tenteaza pentru ca nu stiu cum e.... mai mult din curiozitate.
pitulicea- 6
Am facut eu, este excelenta, dar pretentios de preperat.
Ciupercile, sunt in plus, dizgratioase si gust ciudat.
In rest totul e ok, mai ales daca adaugi si carne.
Ciupercile, sunt in plus, dizgratioase si gust ciudat.
In rest totul e ok, mai ales daca adaugi si carne.
snow- 6
Cand ai facut tu ciorba asta? Si de unde stiai reteta?
De la bunica ta?
Zici sa nu mai pun si ciupercile? Perfect. Oricum, mi se parea aiurea sa merg in supermarket sa iau 50 g de ciuperci
Da' zeama de varza, ramane, nu?
Cat despre carne, nici nu ma gandeam sa nu pun
De la bunica ta?
Zici sa nu mai pun si ciupercile? Perfect. Oricum, mi se parea aiurea sa merg in supermarket sa iau 50 g de ciuperci
Da' zeama de varza, ramane, nu?
Cat despre carne, nici nu ma gandeam sa nu pun
pitulicea- 6
Pagina 3 din 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Pagina 3 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|