Aperitive
+12
freda white
aristeu
Pingu
RALUCA
Obi-Wan Kenobi
coco114
seaman65
atat de simplu
oli
singur singurel
snow
pitulicea
16 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Aperitive
JUMARI DULCI INDIENE
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smintina, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80 gr. migdale, 250 gr. fructe de sezon
Mod de preparare:
Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smintina, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecind intr-una timp de 7-8 minute.Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete.
Hmmmm....interesanta reteta.
Cred ca trebuie sa fie tare scarboasa Dar, zau, ma bate gandul s-o incerc.
La cat de dulce e, cred ca puteau s-o numeasca mai degraba desert, decat aperitiv.
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smintina, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80 gr. migdale, 250 gr. fructe de sezon
Mod de preparare:
Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smintina, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecind intr-una timp de 7-8 minute.Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete.
Hmmmm....interesanta reteta.
Cred ca trebuie sa fie tare scarboasa Dar, zau, ma bate gandul s-o incerc.
La cat de dulce e, cred ca puteau s-o numeasca mai degraba desert, decat aperitiv.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Joi 22 Mar - 20:39, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: Aperitive
Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
250 brinza feta (de preferinta grecesca),
1/4 lingurita de cimbru,
1/4 lingurita piper macinat,
70 g ardei copt taiat bucatele,
70 g masline tocate marunt (aprox.10 masline, de preferinta kalamata),
2 linguri extra virgin ulei de masline
pt. servire: felii de lamiie, felii de piine prajita si patrunjel verde tocat proaspat
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4
farfurii rezistente la foc, se presara cimbrul si piperul peste brinza, se amesteca ardeiul copt,
maslinele tocate si uleiul intr-un castronas, dupa care se pune mixtura peste brinza, se pune
brinza la cuptor aprox. 5 minute, pina cind marginile au devenit galbene. 4 portii
Specific: Grecia
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
250 brinza feta (de preferinta grecesca),
1/4 lingurita de cimbru,
1/4 lingurita piper macinat,
70 g ardei copt taiat bucatele,
70 g masline tocate marunt (aprox.10 masline, de preferinta kalamata),
2 linguri extra virgin ulei de masline
pt. servire: felii de lamiie, felii de piine prajita si patrunjel verde tocat proaspat
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4
farfurii rezistente la foc, se presara cimbrul si piperul peste brinza, se amesteca ardeiul copt,
maslinele tocate si uleiul intr-un castronas, dupa care se pune mixtura peste brinza, se pune
brinza la cuptor aprox. 5 minute, pina cind marginile au devenit galbene. 4 portii
Specific: Grecia
pitulicea- 6
Re: Aperitive
Ma mai gandesc daca fac.
Eu nu prea mananc branza.
Am postat-o pentru ca ma tenteaza sa incerc retete specifice altor tari, dar totusi, la astea cu branza, nu cred ca ma bag
Eu nu prea mananc branza.
Am postat-o pentru ca ma tenteaza sa incerc retete specifice altor tari, dar totusi, la astea cu branza, nu cred ca ma bag
pitulicea- 6
Re: Aperitive
Porumb cu maioneza
Specific: Statele Unite
Ingrediente:
sunca taiata marunt, maioneza si smantana, 1 conserva de porumb
Mod de preparare:
Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu o smantana. Se amesteca toate ingredientele impreuna si se orneaza cu patrunjel
verde.
Specific: Statele Unite
Ingrediente:
sunca taiata marunt, maioneza si smantana, 1 conserva de porumb
Mod de preparare:
Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu o smantana. Se amesteca toate ingredientele impreuna si se orneaza cu patrunjel
verde.
pitulicea- 6
Re: Aperitive
Porumb La cat de mult imi place mie porumbul, merita sa incerc o "salatica" de genul asta. Imi place si porumbul si maioneza. Si-i foarte usor de facut.
pitulicea- 6
rectificare
aperitivele sunt bauturi, nu mancaruri
la categoria mancaruri,intra, gustari reci si calde, antreuri, preparate gatite, deserturi....
la categoria mancaruri,intra, gustari reci si calde, antreuri, preparate gatite, deserturi....
singur singurel- 1
Re: Aperitive
APERITÍV, aperitive, s. n. 1. Gustare care se ia înainte de masă (pentru a stimula pofta de mâncare) 2. Băutură alcoolică consumată înainte de masă (pentru a stimula pofta de mâncare). – Din fr. apéritif, lat. aperitivus.
Spune-le aperitive, spune-le gustari calde sau reci.....spune-le cum vrei.... numa' lasa-ma sa le mananc
Daca ai niste retete bune, le astept cu interes (Ma refer la gustarea care se ia înainte de masă, nu la bautura alcoolica. Eu am pofta de mancare si fara alcool )
Spune-le aperitive, spune-le gustari calde sau reci.....spune-le cum vrei.... numa' lasa-ma sa le mananc
Daca ai niste retete bune, le astept cu interes (Ma refer la gustarea care se ia înainte de masă, nu la bautura alcoolica. Eu am pofta de mancare si fara alcool )
pitulicea- 6
Re: Aperitive
ingrediente:
* 250g.ciuperci (din borcan),
* 200g.piept de pui fiert,
* 1 ceapa alba,
* 1 praz,
* 4 oua fierte,
* 150g.branza telemea,
* 1 salata verde,
* 150g.mazare verde(din conserva),
* 1 ardei gras rosu,
* sare,
* piper,
* maioneza(din 4 oua);
Mod de preparare:
Primul strat: Salata verde se spala si se rupe in bucati. 1/2 din salata se presara pe fundul unui bol de sticla. Se taie rondele ouale fierte si jumatate din ele se aseaza de jur -imprejurul bolului
Al 2-lea strat: Carnea de pui se taie julien, se amesteca cu 1 lingura de maioneza si se pune peste salata verde.
Al 3-lea strat: Ceapa taiata rondele, sarata si piperata, se amesteca cu ciupercile si 2 linguri de maioneza si se pune peste carne. Restul de rondele de oua se pun pe marginea bolului.
Al 4-lea strat: Mazarea verde, scursa din conserva, (1/2 din cantitate), se amesteca cu branza rasa si cu 2 linguri de maioneza.
Al 5-lea strat: Prazul taiat rondele se amesteca cu maioneza si se aseaza peste mazare.
Al 6-lea strat: Salata verde ramasa se amesteca cu restul de mazare verde, ardei rosu taiat julien si maioneza.
Pana la servire, salata se tine la rece. Se poate servi cu friptura, carnat fript sau fiert, snitele sau ca salata de sine statatoare.
Pofta buna!
* 250g.ciuperci (din borcan),
* 200g.piept de pui fiert,
* 1 ceapa alba,
* 1 praz,
* 4 oua fierte,
* 150g.branza telemea,
* 1 salata verde,
* 150g.mazare verde(din conserva),
* 1 ardei gras rosu,
* sare,
* piper,
* maioneza(din 4 oua);
Mod de preparare:
Primul strat: Salata verde se spala si se rupe in bucati. 1/2 din salata se presara pe fundul unui bol de sticla. Se taie rondele ouale fierte si jumatate din ele se aseaza de jur -imprejurul bolului
Al 2-lea strat: Carnea de pui se taie julien, se amesteca cu 1 lingura de maioneza si se pune peste salata verde.
Al 3-lea strat: Ceapa taiata rondele, sarata si piperata, se amesteca cu ciupercile si 2 linguri de maioneza si se pune peste carne. Restul de rondele de oua se pun pe marginea bolului.
Al 4-lea strat: Mazarea verde, scursa din conserva, (1/2 din cantitate), se amesteca cu branza rasa si cu 2 linguri de maioneza.
Al 5-lea strat: Prazul taiat rondele se amesteca cu maioneza si se aseaza peste mazare.
Al 6-lea strat: Salata verde ramasa se amesteca cu restul de mazare verde, ardei rosu taiat julien si maioneza.
Pana la servire, salata se tine la rece. Se poate servi cu friptura, carnat fript sau fiert, snitele sau ca salata de sine statatoare.
Pofta buna!
oli- 6
Re: Aperitive
Nebunelor. Pai sa stiu si eu ce pun in gura
Daca o fac, imi servesc musafirii si la final ma intreaba ce a fost, ca a fost tare bun?
Ce le zic? "Taceti si mancati!"
Daca o fac, imi servesc musafirii si la final ma intreaba ce a fost, ca a fost tare bun?
Ce le zic? "Taceti si mancati!"
pitulicea- 6
Re: Aperitive
OK
fiecare le spune cum doreste
am sa-ti dau o reteta simpla de salata
cantitatile le apreciaza fiecare
salata eisberg
salata china
salata redis
apio
rucola
valeriana
morcov si telina taiate foarte subtiri(jouliene)
la dresing
maioneza , sare, piper alb, putin mustar, usturoi, putin coneac(doar pentru arama)
se mai poate adauga piept de pui sau file de pangasius la gratar( pentru a o transforma dintr-o gustare, intr-un preparat mai consistent, sau de ce nu , chiar preparat de baza)
Pofta buna.
fiecare le spune cum doreste
am sa-ti dau o reteta simpla de salata
cantitatile le apreciaza fiecare
salata eisberg
salata china
salata redis
apio
rucola
valeriana
morcov si telina taiate foarte subtiri(jouliene)
la dresing
maioneza , sare, piper alb, putin mustar, usturoi, putin coneac(doar pentru arama)
se mai poate adauga piept de pui sau file de pangasius la gratar( pentru a o transforma dintr-o gustare, intr-un preparat mai consistent, sau de ce nu , chiar preparat de baza)
Pofta buna.
singur singurel- 1
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|