Mancaruri din legume - Garnituri
+26
RALUCA
coco114
simplicity
JeSsYkA
Adriatica
djack
elis27
Amrita
shadow
Obi-Wan Kenobi
Nana_Duval
Mandarax
TISENIE
Melodia
seaman65
dragos
oli
princess
tano carridi
Eleonore
mrs nobody
lynn
Radu
habibi77
snow
pitulicea
30 participanți
Pagina 1 din 14
Pagina 1 din 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Mancaruri din legume - Garnituri
Am gasit o budinca de cartofi, care-mi place cum suna… in text. Poate o incerc azi, sa vad ce iese… in practica. Cu snitelele lui iubi, cred ca merge, cu carnatul meu, nu
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Ce-ai scris aici pare apetisant dar si tare complicat. E mult de frecat la chestia aia.
snow- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Cheama o prietena pentru partea aia
Mie nu mi se pare complicat... freaca mixerul
pitulicea- 6
CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR
Ingrediente: 2 caserole de ciuperci mai mari, o ceapa, 2 catei de usturoi, sare, piper, smantana, sunculita sau kaiser, cascaval ras, o rosie, patrunjel
Se spala bine ciupercile, se taie coditele si se lasa la uscat. Coditele nu se arunca, ci se toaca marunt.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei (de masline), dupa care se adauga coditele tocate, usturoiul, sunculita si ae lasa totul la calit cateva minute.
Ulterior se adauga rosia si smantana si se lasa sa scada acest sos. Se adauga piper si patrunjel dupa care se trece la umplerea ciupercutelor. Deasupra fiecareia se presara cascaval ras. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Aia cu 2 caserole e orientativ. Eu le iau la numar 15-20 de ciuperci mari in functie de cat mi-e de foame.
Se spala bine ciupercile, se taie coditele si se lasa la uscat. Coditele nu se arunca, ci se toaca marunt.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei (de masline), dupa care se adauga coditele tocate, usturoiul, sunculita si ae lasa totul la calit cateva minute.
Ulterior se adauga rosia si smantana si se lasa sa scada acest sos. Se adauga piper si patrunjel dupa care se trece la umplerea ciupercutelor. Deasupra fiecareia se presara cascaval ras. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Aia cu 2 caserole e orientativ. Eu le iau la numar 15-20 de ciuperci mari in functie de cat mi-e de foame.
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Merge si fara rosie
Daca pui rosie, o tai cubulete, dupa ce ai decojit-o
Am incercat sa fac o poza la ciupercile mele, da' nu-i nimic senzational la ele, din moment ce nu le-am umplut decat cu branza de burduf. Nu-s fotogenice
Daca pui rosie, o tai cubulete, dupa ce ai decojit-o
Am incercat sa fac o poza la ciupercile mele, da' nu-i nimic senzational la ele, din moment ce nu le-am umplut decat cu branza de burduf. Nu-s fotogenice
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Nici o problema. Oricum, avand in vedere ca sunt tare pofticios, imi faceai doar si mai multa pofta
Radu- 5
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Da' iti dau link pe net.... unde poti vedea retete cu poze
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Azi am facut gratare. Si cum nu le-am putut manca pe toate, au mai ramas si pentru maine, cand le voi incalzi in cuptorul cu microunde.
Pentru ca maine nu vor mai fi la fel de bune ca azi, am pregatit langa ele o garnitura (un sos), foarte rapid si in acelasi timp, gustos.
Ardei copti cu smantana
Ingrediente:
1,5 kg ardei capia, 500 g smantana, 2 linguri de faina, 100 g ulei, sare dupa gust, patrunjel
Mod de preparare: Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc mic in ulei. Intr-un bol se amesteca smantana cu faina pana se obtine o pasta omogena. Cand ardeii sunt prajiti usor se adauga smantana preparata cu faina. Se amesteca pe foc mic si cand se incorporeaza cu ardeii se adauga sare dupa gust. Cand inchidem focul adaugam patrunjel tocat marunt. Se pot servi ca garnitura la friptura de pasare sau simpli cu mamaliguta.
Reteta se poate prepara si cu ardei capia verzi, dar nu mai este atat de dulce.
Eu aveam ardei copti congelati, asa ca nu am mai pierdut timpul cu coptul. Doar cu decongelatul
Mi-am permis de asemenea sa fac doua mici modificari la reteta. In loc de sare, eu folosesc intotdeauna vegeta, iar patrunjelul il inlocuiesc cu usturoi granulat. Mi se pare mult mai buna asa
Pentru ca maine nu vor mai fi la fel de bune ca azi, am pregatit langa ele o garnitura (un sos), foarte rapid si in acelasi timp, gustos.
Ardei copti cu smantana
Ingrediente:
1,5 kg ardei capia, 500 g smantana, 2 linguri de faina, 100 g ulei, sare dupa gust, patrunjel
Mod de preparare: Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc mic in ulei. Intr-un bol se amesteca smantana cu faina pana se obtine o pasta omogena. Cand ardeii sunt prajiti usor se adauga smantana preparata cu faina. Se amesteca pe foc mic si cand se incorporeaza cu ardeii se adauga sare dupa gust. Cand inchidem focul adaugam patrunjel tocat marunt. Se pot servi ca garnitura la friptura de pasare sau simpli cu mamaliguta.
Reteta se poate prepara si cu ardei capia verzi, dar nu mai este atat de dulce.
Eu aveam ardei copti congelati, asa ca nu am mai pierdut timpul cu coptul. Doar cu decongelatul
Mi-am permis de asemenea sa fac doua mici modificari la reteta. In loc de sare, eu folosesc intotdeauna vegeta, iar patrunjelul il inlocuiesc cu usturoi granulat. Mi se pare mult mai buna asa
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Azi vreau sa gatesc ceva simplu.
Am gasit pe net o reteta care pare…. potrivita scopurilor mele. Ia s-o incercam
Varza la cuptor cu bacon
Ingrediente
• varza
• kaizer sau sunculita taraneasca
• suc de rosii
• sare, piper
• 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se toaca varza si se pune in tava cu apa si putin ulei la cuptor. Se lasa o jumatate de ora, 40 min la cuptor, la foc potrivit, cu sare, piper si 2 foi de dafin. Kaizerul se caleste si se adauga peste varza cu tot cu uleiul in care s-a prajit. Se mai lasa pana se face bine varza.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ceva asemanator ar trebui sa-mi iasa si mie
Am gasit pe net o reteta care pare…. potrivita scopurilor mele. Ia s-o incercam
Varza la cuptor cu bacon
Ingrediente
• varza
• kaizer sau sunculita taraneasca
• suc de rosii
• sare, piper
• 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se toaca varza si se pune in tava cu apa si putin ulei la cuptor. Se lasa o jumatate de ora, 40 min la cuptor, la foc potrivit, cu sare, piper si 2 foi de dafin. Kaizerul se caleste si se adauga peste varza cu tot cu uleiul in care s-a prajit. Se mai lasa pana se face bine varza.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ceva asemanator ar trebui sa-mi iasa si mie
pitulicea- 6
Pagina 1 din 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Pagina 1 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|