GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Stirea zilei

+54
eledas
SoulOfOcean
RALUCA
mastermind
pauletz
itina
mielusica
myrk
Woo Woo
Ostional
Annya
puricelu
Pingu
parwous
Krissunu
Sturmritter
Violoncella
Amrita
Asgard
Popa
no.body
fata_cu_sosete_de_diamant
elis27
Mandarax
tegeusa
Obi-Wan Kenobi
raichu
seaman65
shadow
dominik
mihaic3001
Nana_Duval
sharp00714
zexe
GESF
oli
Eleonore
daffy_
fotohobby
Demostene
mrs nobody
dragos
mari
atat de simplu
aspidistra76
lynn
man
kitty
Mr Nobody
costica19
Radu
snow
pitulicea
habibi77
58 participanți

Pagina 5 din 66 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35 ... 66  Urmatorul

In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Joi 11 Mar - 11:19

Rezumarea primului mesaj :

Ieri mare scandal in Senat. De ceva timp se vehiculeaza ideea ca Base ar fi bolnav, si conform Constitutiei cel care urmeaza sa ne conduca destinele (interimar) in cazul in care presedintele se afla in incapacitatea de a-si exercita indatoririle fata de tara , ar fi presedintele Senatului. Ieri, pe ordinea de zi a fost propusa , de catre PD-L si independenti, votarea alungarii lui Geona de la pupitrul prezidential al senatului. PD-L- ul a si gasit inlocuitor, d-na Sulfina Barbu......cred ca ne indreptam spre dictatura.....putin cate putin....
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos


Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  kitty Vin 7 Mai - 15:56

Nu locuiesc cu parintii ..... acum sunt eu parinte la randul meu si realizez acum mai mult ca oricand cat e de greu sa fii parinte si sper sa reusesc sa lupt pentru copilul meu cum au facut-o parintii mei pentru mine si sa-l invat sa nu-i fie teama sa lupte pina la capat ....
kitty
kitty
4
4


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  Mr Nobody Vin 7 Mai - 16:00

Bafta!
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 9:42

Astazi delegatia Fondului Monetar se va intalni cu presedintele Senatului si cu reprezentanti ai PSD si PNL. Acestia sunt convinsi ca decizia de a reduce salariile bugetarilor este decizia PDL si nu este solutia impusa de Fond. FMI-ul a fost de acord cu aceasta solutie cu conditia ca banii economisiti in acest mod sa mearga la investitii. Very Happy Cum dracu se reduce deficitul bugetar prin asta? Care-i logica? Very Happy

Oricum delegatia FMI se abtine sa faca declaratii pana maine, cand vor face declaratii in cadrul unei conferinte de presa.

Vom sti exact ce ne asteapta dupa ce Romania va semna scrisoarea de intentie la acordul cu FMI.....adica maine Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  pitulicea Dum 9 Mai - 9:51

Deci maine va fi o zi importanta din viata noastra de romani? Very Happy
Vom trai si vom vedea.... ce ne asteapta. Neutral
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 10:03

Eu la previziuni dezastruase sunt buna Very Happy

Sa-ti spun cum vad eu lucrurile Very Happy

In prima faza se vor micsora salariile bugetarilor, se vor face disponibilizari, Videanu deja a anuntat ca de la Ministerul de Finante vor fi disponibilizati 300 de angajati Very Happy , pensionarii vor primi pensii mai mici, agricultorii nu vor mai primi subventii de la stat Very Happy . Toate aceste masuri ii vor afecta si pe cei din sectorul privat Very Happy Sistemul sanitar, agricultura ............toata economia va intra in colaps Very Happy

Va urma apoi majorarea taxelor....de care multi cred ca am scapat. Aceasta masura este logica deoarece economia pe care o face statul cu diminuarea salariilor n-o sa reduca deficitul bugetar. Statul are nevoie de bani Very Happy Are nevoie de venituri Very Happy Banii pe care ii vom primi de la FMI vor merge la BNR.....ma intreb cum vor fi folositi acesti bani? Very Happy


Vorba ta, vom trai si vom vedea.... Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 16:20

Ceea ce unii nu inteleg este faptul ca acest guvern a facut multe gafe de natura economica......de fapt nu-s tocmai gafe Very Happy Sa va spun ce a declarat un politician ungur care face parte din actulalul guvern, nu i-a pus nimeni cuvintele in gura si l-am auzit cu rechile mele. Very Happy Bechtel, care a fost contractat pt constructia unor autostrazi incaseaza bani de la guvern chiar daca nu toarna niciun milimetru de sosea. Very Happy Ce ziceti de asta? Si este doar un exemplu......si ne cer noua sa intelegem ca e criza? Ei inteleg? Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  snow Dum 9 Mai - 16:23

Lucrurile sunt mai complicate, partial poate fi un sambure de adevar.
Documentatia spune cu totul altceva. Si crede-ma, stiu ce vorbesc.
Ca vorbeste gura fara el, e mai aproape de adevar.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 16:26

Si vrei sa spui ca nu exista mafie si clientela politica? Sa zicem ca ai dreptate cu Bechtel......
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 19:21

In perioada contemporana, mai ales dupa cel de-al doilea razboi mondial, in tarile democratice se accentueaza considerabil latura economica si sociala a activitatii statului. Locul „statului paznic”, „statului jandarm” tot mai mult este preluat asa numitul stat al providentei, stat al bunastarii, stat preocupat de asigurarea standardului de viata a populatiei, de inlaturarea abuzurilor si a exceselor.

Astfel se considera ca scopul statului consta in apararea drepturilor inalienabile ale omului de altfel in apararea interesului – general, fericirea societatii a poporului sau.

Problema consta in aceea ca este nevoie ca scopul statului sa cuprinda si preocuparile de a face legi bune si a respecta principiul noninterventiei in treburile private. Statul de drept trebuie sa se plaseze de asupra gruparilor existente in el spre a aplana conflictele dintre ele.

Toate aceste preocupari isi gasesc reflectele si in actele normative ale statului. De exemplu Constitutia R.M. mentioneaza faptul ca „statul este obligat sa ia masuri pentru ca orice om sa aiba un nivel de trai decent, care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si familiei lui, cuprinzand hrana, imbracamintea, locuinta, ingrijirea medicala, precum si serviciile necesare”.
Poate nu stiati care este rolul STATULUI.
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 19:31

ARTICOLUL 15
(1) Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea.

ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări

ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.

ARTICOLUL 41

(2) Salariaţii au dreptul la măsuri de protecţie socială. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.

ARTICOLUL 43
(1) Salariaţii au dreptul la grevă pentru apărarea intereselor profesionale, economice şi sociale

ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială potrivit legii.
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 20:45

Sindicalistii considera ca presiunile pe care FMI le face asupra Guvernului de a reduce deficitul bugetar genereaza masuri absurde, precum concedierile.

Liderii marilor confederatii sindicale au anuntat proteste ample, care vor avea loc in aceasta luna. De altfel, marti se poarta ultimele negocieri inainte de greva generala in Administratie.

Sindicalistii se intalnesc cu reprezentantii Guvernului, pentru a discuta despre scaderea veniturilor, odata cu intrarea in vigoare a salarizarii unice, dar si despre disponibilizarile iminente. La intalnire vor fi prezenti oficiali din ministerele Muncii, Justitiei, Finantelor si Internelor.

Daca nu se va ajunge la un compromis, sindicalistii ameninta ca miercuri vor intra in greva generala pe termen nelimitat.
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  habibi77 Dum 9 Mai - 20:48

Ideea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Boc a fost lansată de preşedintele PNL, Crin Antonescu, la 16 aprilie, dar liberalii nu au suficienţi parlamentari pentru a iniţia singuri un asemenea demers. Pesediştii au cerut însă un răgaz pentru a putea folosi ameninţarea cu moţiunea împotriva lui Emil Boc în cadrul manifestărilor lor de 1 Mai.

După această dată însă, pesediştii n-au mai revenit la discuţii cu PNL pentru a face un text comun, ci s-au apucat să-l redacteze singuri, iar senatorul PSD Olguţa Vasilescu (foto) a anunţat ieri că moţiunea va fi depusă la Parlament la 17 mai, când vor fi "comemorate patru luni, trei săptămâni şi două zile" de la învestirea actualului Guvern. Vasilescu a declarat că titlul moţiunii este "România, un fleac, au ciuruit-o!", iar în text se arată că "economia României este în prăpastie".

Liberalii au înghiţit în sec şi n-au mai apucat să spună, cu jumătate de gură, decât că au şi ei un text propriu. "Noi nu am avut încă o contribuţie la textul lor. Nu pot să spun că avem versiunea noastră de moţiune de cenzură, pentru că noi nu vrem să fim nepoliticoşi cu nimeni. De aceea, nu vrem să asumăm noi un text integral, dar avem contribuţiile noastre, care pot fi incluse într-un text mai amplu şi opinia mea este că ar trebui să fie un text comun al opoziţiei care să meargă în Parlament şi să fie susţinut de grupurile parlamentare de opoziţie", a spus Vosganian.

El a apreciat termenul de 17 mai drept unul "rezonabil". "Trebuie depusă după ce se finalizează discuţiile cu Fondul, când corect ar fi să vină Emil Boc în Parlament şi să ne spună care ar fi conţinutul celei de-a patra revizuiri a Acordului stand-by, şi după ce aflăm şi care e poziţia Guvernului", a spus senatorul PNL.
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  Mr Nobody Mar 11 Mai - 9:49

Din pacate, nu se doreste schimbarea, se prefera sacrificarea pdl si a guvernului bocanila. Ce conteaza ca suferim noi, oamenii de rand. Acum a venit randul opozitiei sa arunce praf in ochi. Cat despre asa zisa inregistrare clandestina a discutiei base-putere, am ras cu lacrimi. Ce chestie, domnle, base a fost iar de partea maselor, cum a mai criticat el camarila de partid!
Imi vine sa vomit!
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Basescu si-a executat propriii supusi

Mesaj  habibi77 Mar 11 Mai - 15:17

S-au lamurit toate nedumeririle din ultimul timp. Se taie tot, se impoziteaza tot, nu scapa nimeni. Desigur, cu exceptia celor care au scapat intotdeauna de legea careia i se supune majoritatea populatiei - adica privilegiatii.

Marea dezvaluire, facuta de insusi Guvernul lui Basescu & Boc, a fost ca, in caz de nevoie, se vor mari cel mai probabil si taxele si impozitele. Puterea a recunoscut prapastia pe buza careia plimba un popor intreg.

Emil Boc si-a aratat adevarata masura. Dupa disparitia prelungita, cand prim planul a fost tinut de noul premier, Traian Basescu, primul-ministru de jure al tarii, Emil Boc, a vorbit si ne-a asigurat, "cu inima grea de suparare", ca economiile obtinute din taierile salariilor si pensiilor vor merge in infrastructura, in construirea de drumuri, autostrazi, locuinte ANL si plata datoriilor firmelor care au lucrat pentru stat.

Traducand liber, se poate spune asa: ca din banii care nu exista, drept urmare si sunt taiati, se finanteaza intreaga infrastructura pe anul 2010 - 2011. Halal logica, tupeu si aroganta din partea guvernantilor! Pentru aceasta gafa si inca multe altele Traian Basescu a convocat reprezentantii Puterii in Parlament si i-a bagat pe toti, fara deosebire, intr-o sedinta umilitoare si prelungita.

Traian Basescu si-a asumat din nou rolul de tata intelept si moralizator al partidului sau de suflet (PD-L) si i-a cazut pe toti la examenul competentei, fermitatii, corectitudinii si spiritului de sacrificiu in perioada de criza nationala. In intalnirea pe care a avut cu membrii PD-L, cei ai independentilor si ai UDMR din Parlament a fost o mostra perfecta a haosului si disperarii care pun tot mai mult controlul pe tara si pe care presedintele incearca, in ultimul ceas, sa le rezolve si sa distraga atentia populatiei de la ele.

Pentru a-si pune planul in aplicare, presedintele i-a adunat pe reprezentantii Puterii la un loc, le-a expus de ce este suparat pe ei, de ce si unde au gresit si ce ar mai putea face pentru a nu trimite tara cu totul in colapsul total. Basescu a infierat "clientelismul" PD-L-ului, coruptia care macina statul si aparatul administrativ si guvernamental, lipsa curajului de a face ordine si reforma in administratie, incapacitatea de a adopta la timp masurile anticriza, urgentarea adoptarii unui plan serios de lupta impotriva crizei.

In general, presedintele le-a aplicat o corectie fostilor sai colegi de partid exact ca si cum ar fi dat un lung copy-paste al tuturor criticilor formulate in presa de-a lungul ultimelor luni. Ba chiar a facut-o si mai dur si mai sustinut decat au reusit jurnalistii. Dar, daca vine de la "tatal" ... bataia pe care membrii PD-L au incasat-o, cu Emil Boc in frunte, este buna, caci vine de la "tatal" unic.

Ramane acum intrebarea, daca asa stau lucrurile, daca guvernul nu e bun de nimic si are nevoie in permanenta de asistenta, ba de la presedinte, ba de la Fondul Monetar International, care sa ii spuna ce si cum si cand sa faca, atunci la ce mai este bun Emil Boc? Doar ca sa ne spuna aberatii de genul celor ca din banii economisiti prin taierea salariilor si pensiilor se vor construi autostrazi?

Sa intelegem bine si jocul pe care il face presedintele. Cand critici un guvern pe care il patronezi de un an si jumatate ca si cum in acest moment ai fi picat in mijlocul lui, inseamna ca ai tu insuti o mare problema de orientare in spatiu si in timp. Inseamna ca iti lipsesc cateva functii vitale de coordonare si raportare la cei din jurul tau sau, pur si simplu, preferi sa dai glas opiniei publice revoltate pentru a atenua exact din furia acesteia.

Presedintele stie foarte bine ca daca exprima public, mai mult sau mai putin voalat prin inregistrari livrate pe sub mana, nemultumirile populatiei, daca critici mai dur decat Opozitia insasi activitatea Guvernului pe care il patronezi, reusesti cel mai bine astfel sa diminuezi furia si frustrarile tot mai adanci si mai extinse din randul maselor chinuite de incompetenta si ineficacitatea intregii tale echipe.

Cu palmele si bataia pe care le-a administrat Guvernului si Puterii, Traian Basescu a reusit sa ofere o supapa de defulare minunata pentru esecurile repetate si constante ale Guvernului Boc. Concluzia lui Basescu, in ciuda tuturor acestor nerealizari? Desigur, continuam impreuna. Voi sunteti cea mai buna solutie pentru a scoate tara din criza, desi pana acum nu ati facut nimic pentru asta, ba dimpotriva.

Ca si cum altcineva ar fi putut intelege altceva. Ca si cum ar fi foarte greu sa iti dai seama ca presedintele nu poate renunta atat de usor la omul care i-a fost cel mai fidel si mai supus apropiat si colaborator. Ca si cum Basescu ar putea uita ce se poate intampla atunci cand nu ai un premier care sa te asculte si sa iti fie devotat. Pretul pentru aceasta slabiciune a presedintelui nu va fi insa niciodata platit de cine trebuie. El va fi mereu pus in carca altcuiva.SURSA: ZIARE.COM
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  snow Mar 11 Mai - 18:34

Partea frumoasa, sau curioasa daca vreti, sunt cateva societeti, si nu putine sau mici, care sunt scutite de toate astea.
Ferice lor ca in Romanica legea NU este aceiasi pentru toti.
Oare nu stiam deja lucrul asta?
snow
snow
6
6


Sus In jos

Stirea zilei - Pagina 5 Empty Re: Stirea zilei

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 66 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35 ... 66  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum