GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

+12
oli
habibi77
Pingu
shadow
seaman65
Adriatica
mrs nobody
Nana_Duval
Amrita
pitulicea
elis27
Obi-Wan Kenobi
16 participanți

Pagina 7 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Obi-Wan Kenobi Vin 24 Feb - 18:20

Rezumarea primului mesaj :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
un documentar care va va da de gandit asupra dietei din fiecare zi.


Ultima editare efectuata de catre Obi-Wan Kenobi in Mier 10 Oct - 18:12, editata de 1 ori
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi
5
5


Sus In jos


SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  curcubitza Joi 4 Oct - 23:12

K Pitu, am vazut si eu topicul, o sa "crosetez" in zilele de iarna la acest topic Cafeluta
curcubitza
curcubitza
2
2


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Obi-Wan Kenobi Joi 18 Oct - 21:57

noile coduri care vor fi puse pe produsele alimentare incepand cu anul viitor. e bine sa le retineti.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi
5
5


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  seaman65 Joi 18 Oct - 22:08

Ramane de vazut daca nu le lipesc de aiurea, ca sa ia bani mai multi, cum vindeau ungurii carne de porc vopsita, sa para de vita. Very Happy
Ce acuma nu stim care-s organice, care "suflate" si care modificate genetic? Le stim (sau mai precis stim ce ne spun ei), insa ce-l impiedica pe vanzator sa minta? Cine are capacitatea de a verifica atata amar de potoale?
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Tizona Joi 18 Oct - 22:15

notiunea de mancat sanatos e oarecum relativa.
Am cautat odata niste informatii referitor la dezintoxicarea colonului si am aflat niste chestii care nu-mi mai ies din cap si nu prea pot sa le aplic in viata de zi cu zi, e dificil.
Nu stiu daca s-a mai zis pe topicul asta despre cum trebuie combinate alimentele, ca sa avem o digestie buna si sa nu ne alegem cu reziduuri care raman in organism cu lunile si ne cauzeaza boli cronice.
Ar fi cam asa - proteinele nu se combina intre ele (nu lactate cu carne, nu oua cu lactate, nu oua cu carne) si nici cu carbohidratii sau leguminoasele. (paine, paste, carne, cartofi, fasole, mazare, linte).
Lactatele nu se combina cu alte proteine sau cu carbohidrati. (paine, paste, cereale)
Astea din cauza ca proteinele si carbohidratii se digera in medii diferite (unele in mediu bazic, altele in mediu acid) si digerarea lor impreuna duce la ce ziceam mai sus.
Fructele nu trebuie mancate imediat dupa masa si nici deserturile, pentru ca incetinesc digestia.
Fructele dulci (cu continut ridicat de zahar - banane, capsuni, cirese, struguri etc) nu se mananca impreuna cu cele acide (banane cu mere/citrice, de exemplu)
Nu se bea apa inainte de masa, in timpul sau dupa masa, din acelasi motiv, se dilueaza sucurile gastrice sau se incetineste digestia si nu e bun.

Si la sfarsit m-am intrebat, bun.. si io ce mananc?! Cartoful devine aproape inutilizabil, ca doar n-oi manca barabule goale. Legumele de combinat cu carnea sunt destule, e drept. Dar nu-s alea dupa care ma dau eu in vant. Si-asa mai departe.
Laptele trebuie baut, practic, simplu. Nema cereale cu lapte, nema orez cu lapte, nema budinci, nema alea alea...

Voiam sa stiu daca informatiile astea sunt reale sau cam exagerate. Omenirea mananca friptane cu cartofi prajiti de cand haul si nu le mai crapa colonul. Doar n-om vrea sa traim 1000 de ani fara reparatii capitale... Rolling Eyes
Tizona
Tizona
4
4


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  seaman65 Vin 19 Oct - 8:00

Tizona, toate informatiile astea le gasesti in cartea lui Mencinicopschi "Si noi ce mai mancam", este o carte foarte buna, in care omul ne explica ce sa nu combinam, ce sa mancam, ce sa nu mancam.
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Cum puteti inlatura astenia de primavara cu ajutorul alimentelor

Mesaj  Vizitator Mier 3 Apr - 13:49

Urmatoarele alimente va pot ajuta sa aveti un nivel ridicat de energie, contribuind in acelasi timp la mentinerea sanatatii generale, prin continutul lor de substante nutritive.

- Seminte de dovleac. Daca va simtiti epuizati dupa un antrenament de numai 30 de minute, este posibil sa aveti un deficit de magneziu. In cadrul unui studiu, cercetatorii au restrictionat acest mineral din dieta subiectilor (femei cu varste cuprinse intre 47 si 75 de ani). Ei au descoperit ca cei care au valori mai scazute de magneziu in organism au nevoie de mai mult oxigen in timpul activitatilor fizice. Pentru a se evita acest lucru, includeti cel putin 1/4 ceasca de seminte de dovleac in dieta zilnica pentru a beneficia de un nivel optim de energie.

- Cereale integrale. Carbohidratii care se gasesc in cerealele integrale sunt cei care lupta cu astenia. Cu toate ca majoritatea persoanelor se feresc sa includa carbohidrati in dieta lor, adevarul este ca acestia sunt esentiali pentru cresterea nivelului de energie din organism. Pentru ca energia dumneavoastra sa atinga cote ridicate, alegeti carbohidrati complecsi din biscuiti de cereale integrale sau fulgi de ovaz, in schimbul carbohidratilor rafinati.

Organismul digera lent carbohidratii complecsi, mentinand in limite normale valorile zaharului in sange si o stare buna de spirit. In plus, un castron de fulgi de ovaz are un continut redus de calorii.

- Nuci. Nucile sunt bogate in acizi grasi Omega 3. Nu numai ca acestea sunt grasimi sanatoase pentru organism, dar si contracareaza oboseala si amelioreaza simptomele de depresie usoara. Mariti aportul zilnic de Omega 3 cu o portie de 1/4 ceasca de nuci (care contine aproximativ 190 de calorii).
Ciocolata neagra. Daca aveti de gand sa tratati astenia de primavara cu dulciuri, alegeti inteligent. In cadrul unui studiu, cercetatorii au oferit unor pacienti cu sindromul oboselii cronice, aproximativ 45 de grame de ciocolata neagra, in fiecare zi, timp de 2 luni. Subiectii au raportat o crestere semnificativa a energiei. Oamenii de stiinta sugereaza ca polifenolii din ciocolata neagra incurajeaza productia de serotonina din creier, substante chimice care imbunatatesc starea de spirit si reduc starea de oboseala.

- Ceai. Cofeina dintr-o ceasca de cafea pare alegerea mai gustoasa, dimineata, dar o ceasca de ceai verde, de exemplu, contine ingrediente importante in combaterea asteniei printre care si L-teanina. Atunci cand este combinat cu cafeina, acest aminoacid imbunatateste functia cognitiva mai eficient decat cofeina simpla. 3 cesti de ceai pot imbunatati vigilenta, memoria si timpul de reactie, in timp ce reduc oboseala.

- Pepene verde. O alta cauza posibila a asteniei poate fi deshidratarea. Pepenele verde este o sursa bogata de apa si electoliti care ajuta la mentinerea hidratarii. In plus, acest fruct este bogat in elemente care lupta impotriva asteniei, cum ar fi potasiul, vitamina C, licopenul si fierul.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  seaman65 Mier 3 Apr - 17:55

Citisem undeva acum vreo cativa ani, ca daca mancam tot ce ni se recomanda sa mancam intr-o zi (alimente de care avem nevoie), n-avem nici o sansa sa scapam de ingrasare.

Maine ma duc si bag pepene la greu dimineata.
Sa inteleg ca trebuie sa beau cafea cu ceai verde? Very Happy
Astia mai vand pe aici suc de orz verde, proaspat stors, cica-i tare sanatos.
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Vin 17 Mai - 13:27

Mararul este o planta aromatica cu origini vechi, cultivarea ei datand din vremea romana. Tulpinile si frunzele de marar, chiar si semintele, au fost folosite ca moneda pentru a plati, in trecut, zeciuiala iudaica (sistem de taxe specific).
Mai tarziu, in Evul mediu, mararul era cultivat in jurul caselor, pentru a alunga vrajile rele si efectele magiei.
In zilele noastre, mararul este folosit ca un “condiment” in pregatirea supelor, salatelor, muraturilor, altor mancaruri specifice.
Desi doar tulpina si firisoarele de marar sunt folosite in alimentatie, trebuie sa stii ca si semintele de marar au beneficii diversificate.
Beneficiile mararului
Folosit pentru a da savoare mancarurilor (fie prin frunzele maruntite, sau chiar otet de marar, preparat din seminte), mararul aduce multe beneficii pentru sanatatea ta si a familiei tale.
Semintele si frunzele de marar au valoare medicinala considerabila, datorita uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat in vitamina B si flavonoide. Uleiul de marar este folosit si pentru a aromatiza sapunurile, si, amestecat cu alte substante, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.
Frunzele de marar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infectiile externe si interne cauzate de bacterii, paraziti. Mararul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicatii impotriva sughitului si a altor simptome alergice.
Pe plan intern, mararul poate preveni osteoporoza si alte boli osoase, deoarece intareste oasele, datorita continutului de calciu.
Prin folosirea frecventa in alimentatie, mararul reduce efectele flatulentei (atat la copii cat si la adulti), si amelioreaza problemele digestive, prevenind diareea, imbunatatind activitatea sistemului intestinal, regland eliminarea urinei si a substantelor toxice din organism.
Uleiul volatil esential extras din marar are si efect calmant asupra organismului agitat, relaxand muschii, ameliorand durerile de cap, alungand insomnia, imbunatatind somnul.

Mararul este des folosit si pentru a trata si mentine ciclul menstrual, deoarece imbunatateste procesul de secretie a anumitor hormoni.
Trebuie mentionat si faptul ca semintele si frunzele de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afectiuni gingivale, si sunt recomandate in igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii, dinti. In aceeasi masura, reimprospateaza mirosul respiratiei gurii si inlatura efectele multor probleme respiratorii (stranut, tuse, congestii nazale).
Efecte secundare
Exista cateva efecte secundare, cat priveste consumul sau folosirea mararului. Mararul este interzis sa fie consumat de catre femeile insarcinate, deoarece mararul mareste secretia de hormoni specifici, care la randul lor pornesc procesul de menstruatie, un simptom asociat, in multe statistici medicale, cu pierderea de sarcina.
Desi este cunoscut faptul ca mararul este recomandat pentru femeile care alapteaza, exista totusi o reticenta cu privire la acest lucru.
Mentionam mai sus ca mararul ajuta la inlaturarea alergiilor si a infectiilor bacteriene. Insa, tratarea excesiva a pielii cu ulei sau frunze de marar poate cauza iritarea pielii, mai ales dupa o expunere prelungita la soare.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Vin 17 Mai - 13:28

Urzica – un remediu naturist
Proprietatile terapeutice ale urzicii sunt cunoscute inca din antichitate cand oamenii se tratau de reumatism prin biciuirea locului afectat cu manunchiuri de urzici. Pentru noi astazi, urzica este o sursa importanta de vitamina A, B2, C si K si contine magneziu, potasiu, calciu, nitrati, acid folic si aminoacizi esentiali. Este o planta ideala pentru detoxifierea de primavara a organismului, pentru reglarea sistemului circulator, eliminarea acidului uric, curatand astfel sangele si ficatul de toxinele acumulate peste iarna.


Puternic tonic si fortifiant, urzica ajuta la regenerarea tesuturilor si la cicatrizarea ranilor, distruge viermii intestinali, are actiune diuretica, antiseptica, antimicrobiana si astringenta. Desi o planta dificil de cules datorita tepilor fine care provoaca usturime, este evident o adevarata minune pentru organismul nostru.
In general se foloseste intreaga planta, dar cele mai apreciate sunt frunzele urzicii (folosite pentru a prepara ceai de urzica, sau tincturi de urzici) deoarece au un continut bogat de minerale, vitamine si hormoni vegetali. Aceasta planta are o multime de beneficii si intrebuintari, intre care se evidentiaza vitaminizarea, remineralizarea, efectul bactericid, stimularea metabolismului, fortifierea sistemului imunitar, fluidificarea sanguina, regenerarea tesuturilor, tonificarea capilara, profilaxia cancerului si nu in ultimul rand efectul antistres.
Merita mentionate in continuare si bolile in care urzica poate fi folosita: probleme de infertilitate, afectiuni circulatorii, afectiuni renale, afectiuni hepatice, boli intestinale, indigestii (diaree, dizinterie), obezitate, rheumatism, pneumonii, bronsite, astm, diverse tumori, alopecie.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Vin 17 Mai - 13:49

O sa mananc in continuare Smile Imi plac tare mult urzicile.

Mararul este des folosit si pentru a trata si mentine ciclul menstrual, deoarece imbunatateste procesul de secretie a anumitor hormoni.
Ia te uita. Pe asta n-o stiam Smile
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Mier 5 Iun - 11:43

"Capere" din Boboci de Papadie

cca 4 maini de boboci de papadie (numai cei tineri inca inchisi)
200 ml de vin alb
200 ml de apa
200 ml de otet
3 catei de usturoi intregi sau feliute
sare groasa de bucatarie dupa gust

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Puneti la fiert toate ingredientele (mai putin bobocii de papadie si usturoiul), intre timp spalati bine bobocii dupa care intr-un prosop curat si uscat incercati pe cat posibil sa ii tamponati usor scotand astfel apa in exces. Cand marinata a inceput sa fiarba adaugati bobocii pentru alte 2 minute. Varsati apoi totul in borcanele bine sterilizate, adaugati usturoiul si strangeti bine capacele. Intorceti borcanele cu capul in jos, in felul acesta sunteti siguri ca se auto-sterilizeaza. Pastratile in camara, la loc racoros ferite de lumina, pot fi consumate dupa circa 15 zile si pot fi pastrate pana la un an.
"Caperele" din boboci de papadie pot fi un aperitiv ideal alaturi de branzeturi, mezeluri sau garnitura langa fripturi.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Mier 5 Iun - 11:45

Avantajul retetei este ca poate fi facuta de primavara timpuriu si pana toamna tarziu si asta pentru ca papadia o putem intalni in toate aceste luni, de la campie la deal si pana in zonele de munte. Este o sursa de vitamine pretioase, continand vitaminele A, B, C, Dsi este un diuretic natural si un bun detoxifiant pentru ficat.

pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Mier 19 Iun - 15:00

Hreanul este o planta cunoscuta si folosita inca din antichitate, dar originile si perioada de inceput a cultivarii acestei plante sunt inca necunoscute. Hreanul era folosit ca remediu medicinal, lucru mentionat de cativa istorici antici, printre care Cato, Pliniu cel Batran, Dioscoride.
Folosirea frunzelor si radacinei de hrean ca medicament a continuat in Evul Mediu, dar a fost folosita si drept condiment pentru diverse tipuri de mancare (peste, carne), in special pentru a . Cei care sarbatoreau Pastele consumau hrean (alaturi de urzici, salata verde, coriandru) in timpul postului, deoarece hreanul este o planta amara la gust.
Alege hreanul!
Hreanul face parte din familia legumelor crucifere (printre care varza de Bruxxelles, broccoli, varza).
100 de grame de hrean contin:
vitamine
- B6 (4%)
- C (2%)
- K (2%)
- acid folic (14%)
minerale
- potasiu (5%)
- calciu (6%)
- magneziu (7%)
- cupru (3%)
- zinc (6%)
- fosfor (3%)
- fier (2%)
- sare (14%)
- sulf
In total, 100g de hrean au valoarea totala de 48 calorii, asigurand 1% grasimi esentiale benefice.
Beneficiile hreanului
Exista diverse beneficii pentru sanatatea (interna si externa) ta.
Hreanul este documentat ca fiind un excelent agent antibiotic, care lupta contra multor tipuri de bacterii si infectii bacteriene. Uleiul de hrean este de asemenea folosit pentru a combate simptomele infectiilor sinusurilor.
Datorita proprietatilor diuretice (de eliminare a apei), radacina de hrean proaspat rasa poate fi folosita pentru a trata infectiile urinare, dar si alte probleme de sanatate specifice (piatra la rinichi).
Radacina de hrean poate fi folosita si pentru a trata probleme tractului digestiv, ameliorand efectele indigestiei, prevenind greata, inflamatiile si iritatiile stomacului, ajutand la buna absorbtie a substantelor din mancare.
Uleiul de hrean este cunoscut in aromaterapie, dar si ca expectorant, pentru faptul ca trateaza problemele respiratorii, printre care astmul, tusea, bolile pulmonare cauzate de alergii. Ceaiul de hrean, indulcit cu miere, era folosit pentru a stopa tusea persistenta.
Pentru problemele de sanatate ale sistemul osos, printre care reumatism, artrite, se poate aplica o infuzie sau pasta de hrean pe zona afectata, si apoi acoperita cu o folie de plastic. Pasta din radacina de hrean poate fi aplicata si peste vanatai, inflamatii articulare, zonele ficatului si splinei (in cazul durerilor).
Infuzia de hrean, amestecata cu putin cidru de mere, consumata inainte de somn, provoaca perspiratie (transpiratie excesiva), si poate vindeca hidropizia.
Ca tratament extern al pielii, hreanul este folosit in baile de corp si pentru spalarea picioarelor, pentru a indeparta mirosul. Pentru a trata degeraturile, se poate amesteca radacina de hrean rasa impreuna cu apa calduta, sau se poate pregati si aplica o pasta de hrean incalzita pe zona afectata. De asemenea, tratamentul cu lotiune de hrean indeparteaza petele de piele, pistruii, punctele negre, orice decolorare nedorita a pielii
Hreanul este un excelent antioxidant, care ajuta la tratarea simptomelor stresului, dar si puternic detoxifiant si agent stimulator pentru activitatea organelor digestive.
Hreanul ajuta la indepartarea viermilor intestinal si a colicilor la copiii mici.
Efecte secundare si interdictii
Consumarea hreanului nu este recomandata copiilor sub 4 ani, datorita interactiunii cu tractul digestiv.
In aceeasi masura, consumarea excesiva de hrean poate cauza diverse forme de iritatie a tractului digestiv, accentuand simptomele ulcerului gastrointestinal, ale bolilor intestinale.
Deoarece hreanul este puternic diuretic, este recomandata evitarea consumului in cazul persoanelor care au probleme renale, infectii urinare, datorita cresterii fluxului de urina eliminat.
Consumul excesiv de hrean nu este recomandat pentru femeile insarcinate deoarece poate provoca avort spontan.
De asemenea, hreanul in exces, fara a fi insotit de alte alimente, poate provoca o stare de voma.
Concluzie
Poti conserva hreanul, amestecandu-l cu otet de mere si stocandu-l intr-un recipient in frigider.
Totusi, este recomandat ca hreanul sa fie consumat proaspat. Daca radacina de hrean este rasa sau pastrata prea mult timp fara a fi consumata, multe dintre vitaminele si mineralele continute isi pierd eficienta.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Mier 19 Iun - 15:01

Ia te uita.... ulei de hrean ar trebui sa beau Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Mar 9 Iul - 13:54

Pentru inima
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
Pentru creier


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par



[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64.
graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65.
orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66.
cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67.
hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68.
mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
Pentru stomac/intestin
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
91. sfecla rosie stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Pentru ficat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
81.anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la81 imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 7 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 7 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum