GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

+12
oli
habibi77
Pingu
shadow
seaman65
Adriatica
mrs nobody
Nana_Duval
Amrita
pitulicea
elis27
Obi-Wan Kenobi
16 participanți

Pagina 8 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Obi-Wan Kenobi Vin 24 Feb - 18:20

Rezumarea primului mesaj :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
un documentar care va va da de gandit asupra dietei din fiecare zi.


Ultima editare efectuata de catre Obi-Wan Kenobi in Mier 10 Oct - 18:12, editata de 1 ori
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi
5
5


Sus In jos


SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Lun 15 Iul - 12:24

Despre pepene... ca tot e sezon. Smile 
- va hidrateaza excelent! (92% din pepene este apa)
- e o sursa bogata de antioxidanti
- nu are grasimi, nici colesterol, iar zaharul continut este inofensiv aproape pentru oricine (mai putin pentru unii diabetici)
- este bogat in citrulina, un aminoacid care relaxeaza vasele sanguine (facand astfel pepenele ideal pentru persoanele hipertensive)
- este un diuretic bland
- este un detoxifiant exceptional si reduce considerabil aciditatea sanguina.
- este bogat in licopen (mai bogat decat rosiile!) si in beta caroten. Acesti doi antioxidanti puternici ajuta in prevenirea si in lupta impotriva unor afectiuni ca: boli cardiovasculare, artrita, astm, cancer (in special pulmonar si de colon), diabet, osteoporoza sau chiar infertilitate masculina. 
 - a se nota ca partea albicioasa, de aproape de coaja, este chiar mai bogata in nutrienti decat pulpa rosie si, chiar daca nu are un gust la fel de placut, e bine sa o consumati. 
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Lun 15 Iul - 12:32

Asta-i valabil doar pentru pepenele rosu? Mie imi place cel galben.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Lun 15 Iul - 12:49

1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire.
2. Pepenele galben ajuta vederea – o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten.
3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul - chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.
Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.
6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei.
7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.

 
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  myrk Lun 15 Iul - 14:47

Utile informatiile. Intr-adevar, mancam foarte prost calitativ. In Bt inca gasesti mancare ecologica, vin sarmanii tarani cu de toate la piata. Avem si hala de carne, unde mai poti gasi cateva persoane de incredere, n-o fi carnea ecologica 100%, dar nici ca cea de supermarket nu e, in nici un caz. Ce sa zic? Nici daca tii dieta lui peste prajit, nu traiesti mai mult decat unul care mananca normal. Daca ar fi asa, ar trebui ca cei cu regimuri sa traiasca mai mult cu cel putin 50 de ani decat majoritatea. Noi mancam prost si ne imbolnavim, taranii mancau (si mananca) de toate, dar variat si mai omorau din radicalii aia liberi, fara sa stie! Ia sa ma duc io sa caut niste niste verzaciuni! Smile
myrk
myrk
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Mier 17 Iul - 14:30

Beneficiile rosiei
Francezii le-au acordat titlul de “Pommes d’amour” – merele dragostei, datorită efectului afrodiziac  pe care îl atribuiau acestor fructe.
Bucătăria mediteraneeană foloseşte roşiile de un timp îndelungat şi tocmai acest ingredient se pare că dă savoare şi prospeţime preparatelor specifice greceşti sau italieneşti.
Roşiile sunt surse excelente de proteine, potasiu, fosfor, fier, calciu, vitamina A, C, B, antioxidanţi preţioşi şi conţin foarte puţine calorii, care pot face din aceste fructe adevăraţi duşmani ai kilogramelor.
Iată câteva dintre efectele miraculoase ale consumului de roşii asupra sănătăţii şi frumuseţii:
Menţin inima sănătoasă  prin efectul de reducere a colesterolului rău din organism şi prin acţiunea licopenului, un antioxidant care previne stresul oxidativ şi reduce nivelul trigliceridelor, înlăturând astfel riscul de boli de inimă şi afecţiuni cardiovasculare.
Previn hipertensiunea arterială cu ajutorul potasiului, magneziului şi sodiului pe care le conţin. Aceşti 3 compuşi sunt esenţiali pentru menţinerea presiunii sanguine sistolice şi diastolice.
Prelungesc speranţa de viaţă a fumătorilor prin acţiunea protectivă a antioxidanţilor, care feresc organismul de radicalii liberi precum nitrozaminele din fumul de ţigară. Nu există un tratament standard pentru fumători, tocmai de aceea sunt recomandate roşiile, atât pentru vicioşii înrăiţi cât şi persoanelor care fumează pasiv.
Roşiile conţin acid coumaric şi acid clorogenic, substanţe care ajută la reducerea efectelor nocive ale fumatului şi sunt eficiente dacă plănuiţi să vă lăsaţi de fumat, pentru că reduc apetitul pentru nicotină.
Îmbunătăţesc vederea şi previn afecţiunile oculare cauzate de înaintarea în vârstă prin acţiunea vitaminei A, luteinei şi zeaxantinei, antioxidanţi care protejează retina.
Hrănesc pielea şi au efect de atenuare a cicatricelor. Există numeroase produse cosmetice pe bază de roşii care ajută la uniformizarea culorii tenului şi protejează chiar de efectele razelor solare atunci când sunt consumate în cantităţi mari.
De asemenea, o mască făcută din roşii proaspete ajută la ameliorarea durerilor provocate de arsurile solare, previn îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor şi atenuează semnele şi cicatricile lăsate de acnee.
Previn infecţiile urinare, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi şi scad riscul de diabet zaharat de tip 2.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Lun 22 Iul - 13:18

Nu rataţi în acest sezon afinele de pădure. Conţin cea mai mare cantitate de substanţe antiinflamatoare dintre toate fructele. În plus, sunt recomandate pesoanelor cu diabet pentru că scad glicemia. Iar congelate, pot constitui rezerva de vitamine pentru iarnă.

Consumaţi două porţii de 200 de grame de fructe zilnic, între mese! Este obiceiul alimentar care vă aduce cantitatea ideală de antioxidanţi. Dar ţineţi cont de faptul că fructele pot intra în contact cu 40 de tipuri diferite de substanţe chimice din agricultură.

În acest caz, le scade capacitatea anti-oxidantă. Însă în această perioadă, puteţi beneficia de tot ceea ce oferă mai bun natura.

“Rămân fructele de pădure singurele salvate din acest infern al toxicologiei care nu sunt stropite şi unde solul nu este îmbâcsit de azotat, de îngrăşăminte chimice” spune prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă.
Fructele de pădure, crescute în sălbăticie sunt în topul celor mai bune vegetale. Reprezintă unul dintre cele mai bune suplimente pentru activitatea creierului, dar şi pentru toate vasele de sânge. Iată de ce!

“Sunt fructe bogate în vitaminele A, C şi K şi numeroase minerale, dar beneficiul lor cel mai important este reprezentat de fito-nutrienţi pe care aceştia îi conţin, antocianidine” spune dr Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie.
Iar dacă ştiţi că aveţi o predispoziţie alergică, ţineţi cont de o recomandare.

“Afinele şi coacăzele negre, care sunt asemănătoare din punct de vedere al fitonutrienţilor, sunt cunoscute ca antihistamine natural şi cu potenţial al alergiilor” spune dr Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie.
Diabeticii reprezintă o altă categorie de persoane care pot beneficia de potenţialul imens al fructelor de padure!

”Au acţiune hipglicemiantă şi pot fi un adjuvant al dietei, stilului de viaţă, al mişcării şi tratamentului medicamentos” spune dr Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie.
Oferiţi-le fructe de pădure şi în special afine copiilor după vârsta de 1 an. Aceasta pentru că stimulează sistemul imunitar. Ele se porţionează şi se introduc la congelator. În felul acesta, aveţi acces la ele tot anul. Luaţi în calcul şi o altă metodă de conservare.

“Au apărut niste formule, nişte reţete, un amestec de fructe de pădure cu miere şi rezultă o pastă şi care se conservă bine, nu e nimic chimic acolo, e natural 100%, dacă folosim şi miere bio înseamnă că întregul produs este bio” spune prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă.
Pe tot parcursul anului, consumaţi din acest amestec 2 porţii pe săptămână.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Lun 5 Aug - 12:33

Consumati porumb fiert.
Datorita continutului sau de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul furnizeaza multa energie organismului. Magneziul aflat in compozitia sa previne atacurile de inima, iar acidul folic contribuie la energizarea organismului, influentand metabolismul lipidelor si al polizaharidelor
O alta substanta care se regaseste intr-un procent semnificativ in compozitia porumbului este reprezentat de beta-cryptoxanthin, un caroteneid care se gaseste in compozitia chimica a fructelor cu coaja portocalie, eficient in prevenirea cancerului la plamani.
In compozitia porumbului se gasesc acizi grasi nesaturati (aproape 90%), acizi monosaturati si polinesaturati si acizi saturati. Vitamina E, aflata intr-o concentratie mai mica in compozitia porumbului, participa la procesul de reinnoire al celulelor si produce cantitati marite de oxigen in sange. In plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fara sare, fara unt, porumbul este indicat in alimentatie pentru prevenirea aparitiei bolilor de natura cardiovasculara.
Este adevarat ca prin fierbere se pierde un oarecare procent din substantele nutritive ale porumbului, insa o cantitate semnificativa de nutrienti, peste 60%, se pastreaza. In plus, consumat in mod regulat, porumbul ajuta la eliminarea toxinelor din organism. 100 g de porumb contin:
 -59 calorii
 -2 proteine
 -10 carbohidrati
 -1 lipide
 -1 fibre
Este recomandata consumarea porumbului simplu, iar nu in combinatii greu de suportat caloric de catre organism. In combinatie cu alte alimente, fie chiar si cu unt, aportul sau caloric creste simtitor. Porumbul contine si tiamine care sunt responsabile de metabolismul eficient al carbohidratilor si ajuta la mentinerea capacitatilor cognitive, incetinind procesul de imbatranire a creierului cu pana la 10% din cazul femeilor (conform cercetatorilor de la Universitatea din Hamburg). De asemenea, tiamina (vitamina B1) are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influentand in bine starea psihica. Lipsa acestei substante duce la instalarea bolii Alzheimer.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  pitulicea Lun 5 Aug - 15:22

Consum cu multa placere Smile
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  itina Lun 5 Aug - 22:39

Si eu consum dar cu multa sare...Neutral 
itina
itina
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  seaman65 Mier 7 Aug - 18:42

Mie-mi place la nebunie, cat mai simplu posibil, dar astia prin Malaezia ii dau cu unt si sirop, greu ii conving sa mi-l dea natur, fiert sau copt. Cred ca cel mai bine ar fi sa-l mancam crud. Very Happy 
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  myrk Joi 8 Aug - 19:27

Mamaliga pilule adica! Laughing 
myrk
myrk
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Joi 8 Aug - 19:36

era sa zic : Cine-i Pilu? rolling on the floor  Credeam ca air ai botezat-o pe Pitu. rolling on the floor 
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Vizitator Mier 4 Sept - 10:03

Busuiocul, supranumit "regele ierburilor aromatice", este unul dintre cele mai indragite si mai utilizate condimente din lume. Desi este originar din India, busuiocul a devenit un simbol al bucatariei italiene, fiind folosit la aproape toate mancarurile, de la pizza si paste, la salate si fripturi. Insa busuiocul nu este doar o planta aromata folosita pentru a da gust mancarurilor. El are o multime de beneficii pentru sanatate, astfel ca se transforma intr-un medicament-miracol al naturii.
In frunzele de busuioc se gasesc foarte multe substante benefice pentru organism, printre care vitaminele A, C si K si mineralele calciu, magneziu, potasiu, fier si mangan. Busuiocul poate fi consumat ca atare, sub forma de suc ori sub forma de decoct. Uleiul de busuioc are si el beneficii pentru organism, dupa cum vei vedea.
1. Are grija de sanatatea tractului intestinal
Busuiocul este un remediu naturist excelent pentru tulburarile tractului intestinal. Fie ca te confrunti cu o nesuferita constipatie, fie ca ai indigestie, crampe, balonare sau chiar sindromul colonului iritabil, busuiocul iti poate fi de folos, intrucat actioneaza ca un antiseptic intestinal si imbunatateste digestia.
2. Trateaza problemele respiratorii
Problemele respiratorii cauzate de boli precum raceala sau gripa, dar si astmul, bronsita si tusea pot fi tratate cu un decoct realizat din frunze de busuioc, miere si ghimbir.
3. Scade febra si amelioreaza simptomele racelii
Sucul de busuioc diluat in apa poate fi consumat in cazul in care te confrunti cu febra atunci cand esti racita. De altfel, busuiocul este recunoscut pentru capacitatea lui de a ameliora simptomele racelii.
4. Reduce riscul de boli cardiovasculare
Consumat cu regularitate, ceaiul de busuioc duce la scaderea nivelului de colesterol rau din sange si reduce riscul de boli cardiovasculare. Busuiocul este un aliat de incredere al inimii tale, deoarece imbunatateste circulatia sangelui prin continutul de magneziu.
5. Reduce riscul de cancer
Frunzele de busuioc au in compozitia lor o cantitate generoasa de substante antioxidante care protejeaza organismul de radicalii liberi si reduc riscul imbolnavirii celulelor.
6. Previne imbatranirea pielii si trateaza diferite afectiuni
Vitaminele si substantele antioxidante din busuioc mentin sanatatea si frumusetea pielii, prevenind semnele imbatranirii premature, cum ar fi ridurile. Pentru aceasta, busuiocul trebuie consumat cu regularitate, in cantitati mici.
Beneficiile busuiocului pentru piele nu se opresc aici. Uleiurile esentiale care se regasesc in compozitia frunzelor sunt un remediu natural in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea, pielea uscata si alte boli de piele.
7. Reduce stresul si amelioreaza depresia
Uleiul de busuioc este considerat un aliat al sistemului nervos. El reduce stresul, dar in acelasi timp amelioreaza strarile depresive si cele de anxietate. Daca mesteci cateva frunze de busuioc pe zi, previi sau tratezi durerile de cap si nevralgiile.
8. Amelioreaza artrita
Durerile articulare pot fi ameliorate cu ajutorul busuiocului. Acesta are proprietati antiinflamatorii, care reduc inflamatiile de la nivelul articulatiilor.
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Amrita Sam 9 Noi - 9:07


Musaca vegana
Salatele au fost intotdeauna de baza la noi, dar odata cu venirea frigului, parca mai simt nevoia de ceva gatit mai des ca vara. Am intrat in sedinta cu mine insami si am hotarat sa fac ceva nou: musaca. Am rascolit putin pe net, am adaptat si iata ce musaca am produs:
Ingrediente:
500 grame ciuperci
3 cartofi mari
3 rosii
2 dovlecei
½ legatura marar
sos de rosii: 100 -150 ml bulion (sau un sos de rosii mai gros), sare, piper, busuioc uscat
Se incepe cu sotatul ciupercilor, la foc mic pentru 10-15 minute. Se adauga apoi rosiile decojite (le-am oparit si astfel am scos coaja mult mai usor) si se mai tin pe foc 5 minute . Sare si piper se adauga dupa gust, marar tocat, o jumatate de legatura.
Intre timp se fierb cartofii si se fac piure. Sare se adauga dupa gust.
Dovleceii se taie felii de 2-3 mm.
Apoi urmeaza partea frumoasa: alternarea straturilor:
Se unge vasul de iena cu ulei si urmeaza primul strat: dovleceii feliati. Deasupra lor am adaugat un sos de rosii (bulion) cu sare, busuioc uscat si piper.
Al doilea strat: piure. Simplu ca buna ziua.
Al treilea strat: ciupercile sotate
Al patrulea strat: feliutele de dovlecei, la fel am turnat sosul facut din bulion, sare, piper, busuioc. Am facut cam 100 ml de sos pentru cele doua straturi de dovlecei.
Se tine la cuptor, foc mediu, pentru 30 minute.

Amrita
Amrita
4
4


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Mancare sanatoasa

Mesaj  itina Sam 9 Noi - 11:20

Suna gustos. Razz  In loc de piure, merg si felii de cartof fiert ?
itina
itina
6
6


Sus In jos

SA INVATAM SA MANCAM SANATOS - Pagina 8 Empty Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 8 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum