RETETE EXOTICE
+7
oli
Amrita
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
Lazybear
Mr Nobody
pitulicea
11 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
RETETE EXOTICE
Salata racoroasa cu cus-cus
Specific: Turcia
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta
proaspata, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider. Se serveste rece
Specific: Turcia
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
500 g cus-cus, 3-4 rosii, 2-3 castraveciori, 2 ardei, 2 cepe mici/1 mare, 100 g stafide, menta
proaspata, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca.
Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, stafidele, menta, sarea si piperul si se tine la figider. Se serveste rece
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
Hmmm.... prea semana a salata de cruditati.
Nu pot face azi....imi lipsesc stafidele.
Nu pot face azi....imi lipsesc stafidele.
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
Varenki
Specific: Rusia
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
250 gr. faina, 1 ou, 200 gr. brinza telemea, o ceasca smintina, sare, piper, 100 gr. unt
Mod de preparare:
Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu sucitorul si se taie in patrate cu latura de 5 cm. In fiecare patrat se pune o lingura de brinza rasa, care s-a amestecat cu smintina, sare si piper. Totul se acopera cu un alt patratel si se lipesc marginile. Acesti colturasi se pun sa fiarba in apa clocotita si sarata. Se servesc cu unt topit, fierbinte.
Specific: Rusia
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
250 gr. faina, 1 ou, 200 gr. brinza telemea, o ceasca smintina, sare, piper, 100 gr. unt
Mod de preparare:
Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, apoi se intinde cu sucitorul si se taie in patrate cu latura de 5 cm. In fiecare patrat se pune o lingura de brinza rasa, care s-a amestecat cu smintina, sare si piper. Totul se acopera cu un alt patratel si se lipesc marginile. Acesti colturasi se pun sa fiarba in apa clocotita si sarata. Se servesc cu unt topit, fierbinte.
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
SASLIK
Specific: Rusia
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
500 gr. carne de miel sau de oaie, 150 gr. slanina, 4 buc. rosii, 3 buc. ardei gras, sare, piper,
200 gr. orez, 3 linguri ulei, 3 buc. lamii
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau
se aseaza pe un gratar, alternind cu felii de slanina, ardei si rosii. Gratarul trebuie sa fie foarte
incins.Saslikul se serveste insotit de orez fiert, stropit cu unt si jumatati de lamii
Specific: Rusia
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
500 gr. carne de miel sau de oaie, 150 gr. slanina, 4 buc. rosii, 3 buc. ardei gras, sare, piper,
200 gr. orez, 3 linguri ulei, 3 buc. lamii
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau
se aseaza pe un gratar, alternind cu felii de slanina, ardei si rosii. Gratarul trebuie sa fie foarte
incins.Saslikul se serveste insotit de orez fiert, stropit cu unt si jumatati de lamii
pitulicea- 6
Tagliatele cu dovlecei si creveti
* 400 g tagliatele
* 300 g creveti decorticati
* 2 rosii
* 2 dovlecei
* 2 catei de usturoi
* patrunjel
* sare, piper
* ulei de masline
Dovleceii se taie rondele, la fel si usturoiul.
Rosiile se decojesc si se taie cubulete.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se pun dovleceii, apoi se adauga crevetii si usturoiul.
Se adauga si rosiile, piperul si sarea.
Intre timp, spaghetele se fierb in apa sarata, maxim 8 minute.
Se scurg de apa si se adauga continutul tigaii.
Se orneaza cu patrunjel.
[img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/rsz1p1000335.jpg/]
[img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/phpmsy6fbam.jpg/]
* 300 g creveti decorticati
* 2 rosii
* 2 dovlecei
* 2 catei de usturoi
* patrunjel
* sare, piper
* ulei de masline
Dovleceii se taie rondele, la fel si usturoiul.
Rosiile se decojesc si se taie cubulete.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se pun dovleceii, apoi se adauga crevetii si usturoiul.
Se adauga si rosiile, piperul si sarea.
Intre timp, spaghetele se fierb in apa sarata, maxim 8 minute.
Se scurg de apa si se adauga continutul tigaii.
Se orneaza cu patrunjel.
[img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/rsz1p1000335.jpg/]
[img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/phpmsy6fbam.jpg/]
Lazybear- 1
Re: RETETE EXOTICE
Pare tare bun.
Noroc ca nu ti-au iesit pozele, ca muream aci de pofta
Tagliatele-le ce sunt? Niste paste?
Noroc ca nu ti-au iesit pozele, ca muream aci de pofta
Tagliatele-le ce sunt? Niste paste?
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
Nu te-ai lasat pana nu m-ai facut sa salivez
Esti un bun bucatar, dupa cum reiese din poze. Hmmmm......cand imi gatesti si mie asa ceva?
Esti un bun bucatar, dupa cum reiese din poze. Hmmmm......cand imi gatesti si mie asa ceva?
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
N-am gasit-oMr Nobody a scris: Lasa-i pe olteni, fa rost de reteta!
Sigur exista? O fi avand o alta denumire.....
pitulicea- 6
Re: RETETE EXOTICE
turte oltenesti?se amesteca faina cu apa si sare ca pentru un aluat de paine .se rup bucati de aluat se turtesc si se coc pe plita,sau in cuptor.i-ati trecut pe olteni la exotici?
Obi-Wan Kenobi- 5
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|