Retete si ....secrete
+40
eledas
aproape aievea
itina
Queensland
Helenne
AlexIulia
Broscotina
RALUCA
Violoncella
simy
curcubitza
coco114
Pingu
Ostional
simplicity
Sturmritter
elis27
Mandarax
Amrita
Melodia
shadow
Obi-Wan Kenobi
Nicole
Nana_Duval
seaman65
zexe
Tizona
daffy_
atat de simplu
lynn
mrs nobody
oli
aspidistra76
dragos
Neeo_2005
Radu
redsun
snow
pitulicea
habibi77
44 participanți
Pagina 1 din 42
Pagina 1 din 42 • 1, 2, 3 ... 21 ... 42
Retete si ....secrete
Ultima editare efectuata de catre habibi77 in Mar 16 Feb - 11:43, editata de 1 ori
habibi77- 6
Re: Retete si ....secrete
Am zis ca n-are sens sa dau doar copy/paste-uri de pe net...
Si cum eu nu gatesc, n-am prea avut ce posta.
Si cum eu nu gatesc, n-am prea avut ce posta.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Mar 2 Mar - 18:49, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: Retete si ....secrete
pitulicea_de_stepa a scris:Am zis ca n-are sens sa dau doar copy/paste-uri de pe net...
Si cum eu nu gatesc, n-am prea vut ce posta.
Eu am gatit cat pt o cazarma cand eram cu fostul.....ciorba de scaricica cu bors era preferata lui....in timp m-am molipsit si eu.
habibi77- 6
Maioneza
Mie nu mi-a placut maioneza mult timp deoarece era prea gretoasa asa cum o facea mama. Nasa mea mi-a dat o reteta si acum nu ma mai satur....
Aveti nevoie de 2 oua, sare de lamaie si ulei.
Se amesteca un galbenus fiert bine cu unul crud si se adauga un varf de cutit de sare. Se adauga ulei putin cate putin. Se pune putina sare de lamaie in putina apa si se adauga cate putin cand se ingrosa maioneza.
Secretul este ca apa cu sare de lamaie face maioneza mai moale si-ti permite sa faci mai multa....
Aveti nevoie de 2 oua, sare de lamaie si ulei.
Se amesteca un galbenus fiert bine cu unul crud si se adauga un varf de cutit de sare. Se adauga ulei putin cate putin. Se pune putina sare de lamaie in putina apa si se adauga cate putin cand se ingrosa maioneza.
Secretul este ca apa cu sare de lamaie face maioneza mai moale si-ti permite sa faci mai multa....
habibi77- 6
Secret
Cand bateti carnea pt shnitzele puneti o punga peste carne si apoi folositi ciocanul.....in felul asta nu mai adunati bucati de carne de prin toata bucataria
habibi77- 6
Re: Retete si ....secrete
habibi77 a scris:Barbati in bucatarie !!!! Ferea !!!!
razi tu razi "harapa alba"..dar mai sunt unii si care se pricep cat de cat.
par exemple..."le bors" e un preparat fermentat cu gust acru din diverse cereale si tarate. In unele parti in loc de bors se foloseste sare de lamaie la acrit ciorbe, struguri verzi, zeama de varza murata. In lipsa se poate compensa cu o acritura de femeie ...
Vizitato- Vizitator
Tainele clatitelor perfecte
Alege cele mai bune ingrediente. Daca poti, alege intotdeauna oua de casa. Coloreaza mai frumos, sunt mai hranitoare iar clatitele ies mai pufoase, datorita albusului mai consistent
Daca vrei clatite ceva mai slabe caloric, poti folosi lapte semi-degresat, insa in nici un caz complet degresat, caci vei pierde tocmai consistenta pufoasa a clatitelor.
Foloseste ce este mai simplu, adica faina alba, fara agenti de ingrosare incorporati. Clatitele clasice nu trebuie sa creasca. Se schimba situatia daca vrei clatite americane.
Amestecul este o arta. Nu fa greaseala sa pui intai oualele si laptele si peste ele sa presari faina in ploaie. Pune intai faina, fa in mijloc o adancitura si acolo toarna oualele, faina si uleiul. Amesteca-le dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.
Lasa-i timp de odihna. Nu te repezi sa faci clatitele la 1 minut dupa ce ai terminat sa amesteci ingredientele. Ofera-i 30 de minute amidonului din faina sa se umfle.
Nu irosi uleiul la prajit. O tigaie buna nu are nevoie de ulei sa balteasca pentru niste clatite reusite. Incinge bine tigaia si apoi cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei unge usor tigaia. Atat.
Nu pune aluatul cat tigaia este deasupra focului, se va coagula imediat si nu vei putea intinde uniform amestecul pentru clatita. Abia dupa ce ai aranjat amestecul, pune din nou tigaia pe foc.
Nu le strica consistenta prin umplere. Ai luat clatita de pe foc si ai pus-o pe un platou. Nu te repezi sa o umpli. Este crocanta si se rupe imediat, lasand la o parte faptul ca iti va frige degetele. Fa mai bine o serie de 10 clatite, tine-le acoperite de un capac si apoi apuca-te sa le umpli.
Renunta la umpluturile clasice. Te-ai obisnuit doar cu clasicele clatite cu dulceata sau cu branza?
Rupe monotonia. Ele se mai pot umple si cu:
-ceapa, branza si bacon - se prajesc toate acestea pana devin aurii, se pune amestecul pe clatita si se completeaza cu branza cheddar rasa.
-fructe tropicale si ghimbir - fructe tropicale proaspete, tocate marunt, amestecate cu sirop de ghimbir si iaurt grecesc.
-banane, caramel si inghetata de vanilie - amesteca un shake de banana, lapte condensat si frisca cu caramel si inghetata si apoi umple clatitele.
Daca vrei clatite ceva mai slabe caloric, poti folosi lapte semi-degresat, insa in nici un caz complet degresat, caci vei pierde tocmai consistenta pufoasa a clatitelor.
Foloseste ce este mai simplu, adica faina alba, fara agenti de ingrosare incorporati. Clatitele clasice nu trebuie sa creasca. Se schimba situatia daca vrei clatite americane.
Amestecul este o arta. Nu fa greaseala sa pui intai oualele si laptele si peste ele sa presari faina in ploaie. Pune intai faina, fa in mijloc o adancitura si acolo toarna oualele, faina si uleiul. Amesteca-le dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.
Lasa-i timp de odihna. Nu te repezi sa faci clatitele la 1 minut dupa ce ai terminat sa amesteci ingredientele. Ofera-i 30 de minute amidonului din faina sa se umfle.
Nu irosi uleiul la prajit. O tigaie buna nu are nevoie de ulei sa balteasca pentru niste clatite reusite. Incinge bine tigaia si apoi cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei unge usor tigaia. Atat.
Nu pune aluatul cat tigaia este deasupra focului, se va coagula imediat si nu vei putea intinde uniform amestecul pentru clatita. Abia dupa ce ai aranjat amestecul, pune din nou tigaia pe foc.
Nu le strica consistenta prin umplere. Ai luat clatita de pe foc si ai pus-o pe un platou. Nu te repezi sa o umpli. Este crocanta si se rupe imediat, lasand la o parte faptul ca iti va frige degetele. Fa mai bine o serie de 10 clatite, tine-le acoperite de un capac si apoi apuca-te sa le umpli.
Renunta la umpluturile clasice. Te-ai obisnuit doar cu clasicele clatite cu dulceata sau cu branza?
Rupe monotonia. Ele se mai pot umple si cu:
-ceapa, branza si bacon - se prajesc toate acestea pana devin aurii, se pune amestecul pe clatita si se completeaza cu branza cheddar rasa.
-fructe tropicale si ghimbir - fructe tropicale proaspete, tocate marunt, amestecate cu sirop de ghimbir si iaurt grecesc.
-banane, caramel si inghetata de vanilie - amesteca un shake de banana, lapte condensat si frisca cu caramel si inghetata si apoi umple clatitele.
pitulicea- 6
Re: Retete si ....secrete
Intereseaza pe cineva reteta de gulas?
Este foarte usor de facut, dar e mult de scris e o mancare delicioasa ,am aflat reteta de la o unguroaiaca autentica . Si normal ca orice reteta are secretele ei care ii dau savoarea,eu am tot incercat sa fac acest fel de mancare dar ii lipsea ceva. Acum stiu ce ii lipsea,dupa ce mi-a dat reteta am facut-o ,va spun ca e o minune, merita incercat.
Este foarte usor de facut, dar e mult de scris e o mancare delicioasa ,am aflat reteta de la o unguroaiaca autentica . Si normal ca orice reteta are secretele ei care ii dau savoarea,eu am tot incercat sa fac acest fel de mancare dar ii lipsea ceva. Acum stiu ce ii lipsea,dupa ce mi-a dat reteta am facut-o ,va spun ca e o minune, merita incercat.
redsun- 2
Re: Retete si ....secrete
Orice reteta este binevenita aici.
Mai ales pentru mine care gatesc singur, orice sfat sau reteta, este ok.
Mai ales pentru mine care gatesc singur, orice sfat sau reteta, este ok.
snow- 6
Re: Retete si ....secrete
1 kg de carne de orice fel :pui ,vitel, porc
2 cepe rosii mari
1 catel de usturoi
1 ceasca de ulei
1 lingurita de boia dulce de ardei
1/2 lingurita de boia iute de ardei
1/2 conserva de rosii fara pielitasau o cescuta de bulin concentrat
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita delikat de legume
2 foi de dafin
sare dupa gust
1 lingura cu varf chimen
Se taie carnea cubulete, ceapa solzisori, se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita incapatoare ,se lasa la foc mediu amestecand pana devine tot auriu,se adauga apa pana se acopera totul condimentele sarea fara chimen. chimenul se pune separat intr-un ibric se adauga ceasca de apa si se face un ceai din el,se fierbe pana scade un deget din cantitatea de apa initiala.
Cand e gata fiarta carnea (se fierbe pana ce ceapa devine un piure) se amesteca rosiile cu zaharul si o cescuta de apa,se adauga peste carne peste 5 minute se strecoara ceaiul de chimen si se adauga si el . In acest fel de mancare se pot pune bucatele de cartofi dulci sau paste fainoase . Eu prepar in casa din ou si faina niste paste pe care le agaug cand este totul gata, maii las sa fiarba 5 minute si inkid focul. eu mai adaug si un ardei iute murat taiat fin ,noua ne place mai iute.
Foarte important este ca gulasul sa aiba destul sos, pentru ca e delicios.
Pofta buna !!!
2 cepe rosii mari
1 catel de usturoi
1 ceasca de ulei
1 lingurita de boia dulce de ardei
1/2 lingurita de boia iute de ardei
1/2 conserva de rosii fara pielitasau o cescuta de bulin concentrat
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita delikat de legume
2 foi de dafin
sare dupa gust
1 lingura cu varf chimen
Se taie carnea cubulete, ceapa solzisori, se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita incapatoare ,se lasa la foc mediu amestecand pana devine tot auriu,se adauga apa pana se acopera totul condimentele sarea fara chimen. chimenul se pune separat intr-un ibric se adauga ceasca de apa si se face un ceai din el,se fierbe pana scade un deget din cantitatea de apa initiala.
Cand e gata fiarta carnea (se fierbe pana ce ceapa devine un piure) se amesteca rosiile cu zaharul si o cescuta de apa,se adauga peste carne peste 5 minute se strecoara ceaiul de chimen si se adauga si el . In acest fel de mancare se pot pune bucatele de cartofi dulci sau paste fainoase . Eu prepar in casa din ou si faina niste paste pe care le agaug cand este totul gata, maii las sa fiarba 5 minute si inkid focul. eu mai adaug si un ardei iute murat taiat fin ,noua ne place mai iute.
Foarte important este ca gulasul sa aiba destul sos, pentru ca e delicios.
Pofta buna !!!
redsun- 2
Re: Retete si ....secrete
Un multumesc cald de la mine redsun
Am sa incerc cat de curand reteta, pare sa fie ceva gustos.
Sper sa-mi iasa, oricum sunt convins ca nu la fel de buna cum o pregatesti tu, dar am sa-mi dau toata silinta.
Interesanta treaba cu chimenul, e prima oara cand aud asa ceva, dar.....omul cat traieste, invata.
Am sa incerc cat de curand reteta, pare sa fie ceva gustos.
Sper sa-mi iasa, oricum sunt convins ca nu la fel de buna cum o pregatesti tu, dar am sa-mi dau toata silinta.
Interesanta treaba cu chimenul, e prima oara cand aud asa ceva, dar.....omul cat traieste, invata.
snow- 6
Pagina 1 din 42 • 1, 2, 3 ... 21 ... 42
Pagina 1 din 42
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|