GANDURI EFEMERE
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Retete si ....secrete

Pagina 1 din 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Urmatorul

In jos

Retete si ....secrete Empty Retete si ....secrete

Mesaj  habibi77 Mar 16 Feb - 10:32

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vad ca nu se inghesuie lumea sa posteze retete, ma gandesc ca poate sunteti timizi .....asa ca am sa incep eu.


Ultima editare efectuata de catre habibi77 in Mar 16 Feb - 11:43, editata de 1 ori
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  pitulicea Mar 16 Feb - 10:36

Am zis ca n-are sens sa dau doar copy/paste-uri de pe net...
Si cum eu nu gatesc, n-am prea avut ce posta. Rolling Eyes


Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Mar 2 Mar - 18:49, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  habibi77 Mar 16 Feb - 10:55

pitulicea_de_stepa a scris:Am zis ca n-are sens sa dau doar copy/paste-uri de pe net...
Si cum eu nu gatesc, n-am prea vut ce posta. Rolling Eyes


Eu am gatit cat pt o cazarma cand eram cu fostul.....ciorba de scaricica cu bors era preferata lui....in timp m-am molipsit si eu. Wink
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Maioneza

Mesaj  habibi77 Mar 16 Feb - 11:17

Mie nu mi-a placut maioneza mult timp deoarece era prea gretoasa asa cum o facea mama. Nasa mea mi-a dat o reteta si acum nu ma mai satur.... Very Happy

Aveti nevoie de 2 oua, sare de lamaie si ulei.

Se amesteca un galbenus fiert bine cu unul crud si se adauga un varf de cutit de sare. Se adauga ulei putin cate putin. Se pune putina sare de lamaie in putina apa si se adauga cate putin cand se ingrosa maioneza.
Secretul este ca apa cu sare de lamaie face maioneza mai moale si-ti permite sa faci mai multa.... Wink
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Secret

Mesaj  habibi77 Mar 16 Feb - 11:53

Cand bateti carnea pt shnitzele puneti o punga peste carne si apoi folositi ciocanul.....in felul asta nu mai adunati bucati de carne de prin toata bucataria Wink
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  snow Vin 19 Feb - 14:07

Ce e aia "bors"?
snow
snow
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  snow Vin 19 Feb - 14:11

Credeam ca borsul in sine, este o mancare.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  habibi77 Vin 19 Feb - 14:26

Barbati in bucatarie !!!! Ferea !!!! Laughing Laughing Laughing
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  Vizitato Mier 17 Mar - 2:19

habibi77 a scris:Barbati in bucatarie !!!! Ferea !!!! Laughing Laughing Laughing

razi tu razi "harapa alba"..dar mai sunt unii si care se pricep cat de cat.

par exemple..."le bors" e un preparat fermentat cu gust acru din diverse cereale si tarate. In unele parti in loc de bors se foloseste sare de lamaie la acrit ciorbe, struguri verzi, zeama de varza murata. In lipsa se poate compensa cu o acritura de femeie ... Pup you
Anonymous
Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  habibi77 Mier 17 Mar - 9:56

Aia io. Laughing Laughing Laughing
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Tainele clatitelor perfecte

Mesaj  pitulicea Sam 27 Mar - 10:49

Alege cele mai bune ingrediente. Daca poti, alege intotdeauna oua de casa. Coloreaza mai frumos, sunt mai hranitoare iar clatitele ies mai pufoase, datorita albusului mai consistent

Daca vrei clatite ceva mai slabe caloric, poti folosi lapte semi-degresat, insa in nici un caz complet degresat, caci vei pierde tocmai consistenta pufoasa a clatitelor.

Foloseste ce este mai simplu, adica faina alba, fara agenti de ingrosare incorporati. Clatitele clasice nu trebuie sa creasca. Se schimba situatia daca vrei clatite americane.

Amestecul este o arta. Nu fa greaseala sa pui intai oualele si laptele si peste ele sa presari faina in ploaie. Pune intai faina, fa in mijloc o adancitura si acolo toarna oualele, faina si uleiul. Amesteca-le dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza.

Lasa-i timp de odihna. Nu te repezi sa faci clatitele la 1 minut dupa ce ai terminat sa amesteci ingredientele. Ofera-i 30 de minute amidonului din faina sa se umfle.

Nu irosi uleiul la prajit. O tigaie buna nu are nevoie de ulei sa balteasca pentru niste clatite reusite. Incinge bine tigaia si apoi cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei unge usor tigaia. Atat.

Nu pune aluatul cat tigaia este deasupra focului, se va coagula imediat si nu vei putea intinde uniform amestecul pentru clatita. Abia dupa ce ai aranjat amestecul, pune din nou tigaia pe foc.

Nu le strica consistenta prin umplere. Ai luat clatita de pe foc si ai pus-o pe un platou. Nu te repezi sa o umpli. Este crocanta si se rupe imediat, lasand la o parte faptul ca iti va frige degetele. Fa mai bine o serie de 10 clatite, tine-le acoperite de un capac si apoi apuca-te sa le umpli.

Renunta la umpluturile clasice. Te-ai obisnuit doar cu clasicele clatite cu dulceata sau cu branza?
Rupe monotonia. Ele se mai pot umple si cu:

-ceapa, branza si bacon - se prajesc toate acestea pana devin aurii, se pune amestecul pe clatita si se completeaza cu branza cheddar rasa.

-fructe tropicale si ghimbir - fructe tropicale proaspete, tocate marunt, amestecate cu sirop de ghimbir si iaurt grecesc.

-banane, caramel si inghetata de vanilie - amesteca un shake de banana, lapte condensat si frisca cu caramel si inghetata si apoi umple clatitele.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  redsun Dum 25 Apr - 10:01

Intereseaza pe cineva reteta de gulas?
Este foarte usor de facut, dar e mult de scris e o mancare delicioasa ,am aflat reteta de la o unguroaiaca autentica . Si normal ca orice reteta are secretele ei care ii dau savoarea,eu am tot incercat sa fac acest fel de mancare dar ii lipsea ceva. Acum stiu ce ii lipsea,dupa ce mi-a dat reteta am facut-o ,va spun ca e o minune, merita incercat.
redsun
redsun
2
2


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  snow Dum 25 Apr - 10:18

Orice reteta este binevenita aici.
Mai ales pentru mine care gatesc singur, orice sfat sau reteta, este ok.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  redsun Dum 25 Apr - 11:17

1 kg de carne de orice fel :pui ,vitel, porc
2 cepe rosii mari
1 catel de usturoi
1 ceasca de ulei
1 lingurita de boia dulce de ardei
1/2 lingurita de boia iute de ardei
1/2 conserva de rosii fara pielitasau o cescuta de bulin concentrat
1 lingurita zahar
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita delikat de legume
2 foi de dafin
sare dupa gust
1 lingura cu varf chimen


Se taie carnea cubulete, ceapa solzisori, se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita incapatoare ,se lasa la foc mediu amestecand pana devine tot auriu,se adauga apa pana se acopera totul condimentele sarea fara chimen. chimenul se pune separat intr-un ibric se adauga ceasca de apa si se face un ceai din el,se fierbe pana scade un deget din cantitatea de apa initiala.
Cand e gata fiarta carnea (se fierbe pana ce ceapa devine un piure) se amesteca rosiile cu zaharul si o cescuta de apa,se adauga peste carne peste 5 minute se strecoara ceaiul de chimen si se adauga si el . In acest fel de mancare se pot pune bucatele de cartofi dulci sau paste fainoase . Eu prepar in casa din ou si faina niste paste pe care le agaug cand este totul gata, maii las sa fiarba 5 minute si inkid focul. eu mai adaug si un ardei iute murat taiat fin ,noua ne place mai iute.
Foarte important este ca gulasul sa aiba destul sos, pentru ca e delicios.
Pofta buna !!!

food
redsun
redsun
2
2


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  snow Dum 25 Apr - 11:28

Un multumesc cald de la mine redsun Pup you flower
Am sa incerc cat de curand reteta, pare sa fie ceva gustos.
Sper sa-mi iasa, oricum sunt convins ca nu la fel de buna cum o pregatesti tu, dar am sa-mi dau toata silinta.
Interesanta treaba cu chimenul, e prima oara cand aud asa ceva, dar.....omul cat traieste, invata.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Retete si ....secrete Empty Re: Retete si ....secrete

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum