Fragmente literare care ne-au plăcut
+30
ssdd
myrk
bcdcdag
mercur
Pingu
magda17m
Queensland
seaman65
Amrita
Asgard
deea24
Violoncella
Melodia
Stepa Claudia
shadow
Nana_Duval
dominik
tegeusa
atat de simplu
valeria
odadrian
oli
mrs nobody
Forever_08
kkarin_a
kitty
habibi77
snow
pitulicea
lynn
34 participanți
Pagina 1 din 16
Pagina 1 din 16 • 1, 2, 3 ... 8 ... 16
Fragmente literare care ne-au plăcut
Voit, obligaţi (sper că nu!) sau provocaţi, citim; aici lansăm porovocarea. De ce? Pentru că cititul poate avea (eu cred că are) un mare aport în ceea ce suntem sau am putea deveni. Citind completezi ceea ce trăieşti, îţi deschizi orizonturi, înţelegi diferit lucrurile trăite şi priveşti altfel spre cele viitoare.
Nu ştiu ce vă place vouă să citiţi dar eu savurez aproape orice are ceva nou şi interesant să-mi spună.
Achiziţionarea unei cărţi reprezintă ceva plăcut pentru mine, sunt ca un copil care primeşte o jucărie nouă.
Aici e locul fragmentelor care ne-au plăcut; menţionăm autorul şi cartea aferentă.
E un mod de a recomanda şi altora ceea ce a reuşit să ne marcheze.
încep eu:
Ar trebui să se pună un grătar la intrarea în orice suflet. Ca să nu se bage nimeni în el cu cuţitul
Dacă aş avea mijloace, n-aş face nimic altceva decât o bancă de lemn în mijlocul mării. Construcţie grandioasă de stejar geluit, să respire pe ea, în timpul furtunii, pescăruşii mai laşi. E destul de istovitor să tot împingi din spate valul, dându-i oarecare nebunie; vântul, el, mai degrabă, s-ar putea aşeza acolo din când în când. Şi să zică aşa, gândindu-se la mine: "N-a făcut nimic bun în viaţa lui, decât această bancă de lemn, punându-i de jur-împrejur marea." M-am gândit bine, lucrul ăsta l-aş face cu dragă inimă.
Ar fi ca un lăcaş de stat cu capul în mâini în mijlocul sufletului.
Iona - Marin Sorescu
Nu ştiu ce vă place vouă să citiţi dar eu savurez aproape orice are ceva nou şi interesant să-mi spună.
Achiziţionarea unei cărţi reprezintă ceva plăcut pentru mine, sunt ca un copil care primeşte o jucărie nouă.
Aici e locul fragmentelor care ne-au plăcut; menţionăm autorul şi cartea aferentă.
E un mod de a recomanda şi altora ceea ce a reuşit să ne marcheze.
încep eu:
Ar trebui să se pună un grătar la intrarea în orice suflet. Ca să nu se bage nimeni în el cu cuţitul
Dacă aş avea mijloace, n-aş face nimic altceva decât o bancă de lemn în mijlocul mării. Construcţie grandioasă de stejar geluit, să respire pe ea, în timpul furtunii, pescăruşii mai laşi. E destul de istovitor să tot împingi din spate valul, dându-i oarecare nebunie; vântul, el, mai degrabă, s-ar putea aşeza acolo din când în când. Şi să zică aşa, gândindu-se la mine: "N-a făcut nimic bun în viaţa lui, decât această bancă de lemn, punându-i de jur-împrejur marea." M-am gândit bine, lucrul ăsta l-aş face cu dragă inimă.
Ar fi ca un lăcaş de stat cu capul în mâini în mijlocul sufletului.
Iona - Marin Sorescu
lynn- 3
Re: Fragmente literare care ne-au plăcut
Fain
Am cumparat si eu cartea, dar inca n-am apucat s-o citesc. Urmeaza.
Am cumparat si eu cartea, dar inca n-am apucat s-o citesc. Urmeaza.
pitulicea- 6
Asta este provoacare Celine, sper, si cred ca-i poti face fata!?
snow- 6
Eu am citit-o acum....100 de ani......nu-mi mai amintesc nimic
habibi77- 6
E forma politicoasa de a spune,...bine, dar, apoi ce ai mai citit? ...asta e varful?
snow- 6
Hai sa adaug si eu ceva... ce am gasit intr-o carte si mi-a retinut atentia. Am notat-o... Poate era mai potrivit s-o pun la citate, dar cum tot a deschis celine topicul asta, o pun aici.
"Nimic nu e in sine cinstit sau rusinos, drept sau nedrept, placut sau dureros, bun sau rau. Singura parerea noastra da lucrurilor o insusire sau alta, asa cum sarea da gust bucatelor."
Anatole France - Thais
"Nimic nu e in sine cinstit sau rusinos, drept sau nedrept, placut sau dureros, bun sau rau. Singura parerea noastra da lucrurilor o insusire sau alta, asa cum sarea da gust bucatelor."
Anatole France - Thais
pitulicea- 6
Cel pe care l-am iubit cel mai mult, când l-am cunoscut, mirosea a bărbat tânar care se spală râzând în lumina soarelui, cu geamul deschis. Când pleca, îmi înfundam nasul în tricoul în care dormise. Mirosea ca ploaia. La doi ani după ce ne-am despărţit, parcă îi îmbătrânise mirosul. Căpătase un iz de stătut în care nu-l mai recunoşteam.
Mă gândesc uneori la el şi mi-e dor de călătoria noastră la marginea oraşului pe şoseaua mărginită de pădure, de ciorapul meu negru cu un fir deşirat, de coama lui blondă, strălucitoare... Dar el e altfel acum, pentru ca e viu. Atunci mirosea ca ploaia, acum miroase ca o umbrelă pe care s-au uscat sumedenie de ploi. Pe el l-am iubit cel mai mult.
Mireasa cu şosete roşii - Adela Greceanu
Mă gândesc uneori la el şi mi-e dor de călătoria noastră la marginea oraşului pe şoseaua mărginită de pădure, de ciorapul meu negru cu un fir deşirat, de coama lui blondă, strălucitoare... Dar el e altfel acum, pentru ca e viu. Atunci mirosea ca ploaia, acum miroase ca o umbrelă pe care s-au uscat sumedenie de ploi. Pe el l-am iubit cel mai mult.
Mireasa cu şosete roşii - Adela Greceanu
lynn- 3
Si cateva fragmente dintr-o carte care mie mi-a placut foarte mult..... mai ales cand am citit-o prima oara...
E vorba de "O femeie singura" de Regine Andry.
"Oamenii sufera pentru ca nu pot avea ceea ce cred ei ca este binele, sau pentru ca se tem sa nu piarda ceea ce au, sau pentru ca indura ceea ce cred ei ca este rau....."
"Dragostea e ca fericirea. Nu exista decat gratie ideii pe care ti-o faci despre ea."
Si o cugetare de-a personajului principal, in care m-am regasit intru-totul pe mine
"Nu sunt niciodata complet disperata si nici deplin fericita. Totul e fragil in mine."
E vorba de "O femeie singura" de Regine Andry.
"Oamenii sufera pentru ca nu pot avea ceea ce cred ei ca este binele, sau pentru ca se tem sa nu piarda ceea ce au, sau pentru ca indura ceea ce cred ei ca este rau....."
"Dragostea e ca fericirea. Nu exista decat gratie ideii pe care ti-o faci despre ea."
Si o cugetare de-a personajului principal, in care m-am regasit intru-totul pe mine
"Nu sunt niciodata complet disperata si nici deplin fericita. Totul e fragil in mine."
pitulicea- 6
Sa nu-i dam idei.
Poate ne trezim cu vreun citat.....de la Mutu citire
Poate ne trezim cu vreun citat.....de la Mutu citire
pitulicea- 6
Pagina 1 din 16 • 1, 2, 3 ... 8 ... 16
Pagina 1 din 16
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum