REGIONALISME
+8
shadow
habibi77
Queensland
eledas
Woo Woo
atat de simplu
myrk
pitulicea
12 participanți
Pagina 3 din 7
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
REGIONALISME
Rezumarea primului mesaj :
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
pitulicea- 6
Re: REGIONALISME
Belceul este leagan pentru bebelusi, este facut din lemn ceva in genul cosului pentru bebei. Asa cum a spu Queen.
eledas- 4
Da, asa e. Se foloseste in Transilvania. Vine din ungurescul bölcsö.
Da' vremală stiti ce e?
Da' vremală stiti ce e?
Woo Woo- 3
Te-a dus bine gandu'. Mereu te duce asa?
De fapt, zangău inseamnă vultur. Tot din zona Crişului e si asta.
Da' a da in crop, stiti ce e?
De fapt, zangău inseamnă vultur. Tot din zona Crişului e si asta.
Da' a da in crop, stiti ce e?
Woo Woo- 3
Ai nimerit-o si p'asta, aella! Din mai multe incercari, e drept.
E un regionalism din zona Bucovinei care inseamna a da în clocot.
Dar zoroboc, stiti ce e?
E un regionalism din zona Bucovinei care inseamna a da în clocot.
Dar zoroboc, stiti ce e?
Woo Woo- 3
Asta nu-mi spune nimic, parca prin povestile lui Creanga intalnisem oboroc, cos de nuiele adica, in Prostia omenesca cara unul soarele cu oborocul in casa, zoboroc spun pas.
Vizitator- Vizitator
Ce confuzie am facut ... am citit ''zoboroc'' cand de fapt era ''zoroboc'' ... se refera la un castig .
shadow- 6
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 3 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum