REGIONALISME
+8
shadow
habibi77
Queensland
eledas
Woo Woo
atat de simplu
myrk
pitulicea
12 participanți
Pagina 2 din 7
Pagina 2 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
REGIONALISME
Rezumarea primului mesaj :
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
pitulicea- 6
Re: REGIONALISME
Da' nu ne-ai spus daca si la voi se zice curechi la varza.
La noi prunele-s prune. De perje stiu tot de la ex-ul. Nu stiu daca la ei se foloseste termenul sau l-a adoptat pentru ca-i placea cum suna.
La noi prunele-s prune. De perje stiu tot de la ex-ul. Nu stiu daca la ei se foloseste termenul sau l-a adoptat pentru ca-i placea cum suna.
pitulicea- 6
Se zice si curechi, dar nu in mod frecvent! Curechi se mai spune si la varza murata, mai degraba, daca nu ma insel! Dar n-am auzit demult curechi, ci varza!
myrk- 6
E sagalinic, da. N-am mai auzit cuvantul asta demult.
Da' huţuţ, doro, stii ce e?
Da' huţuţ, doro, stii ce e?
Woo Woo- 3
Da, asa e. E cam acelasi lucru.
Hutuluş inseamna leagăn.
E un regionalism din banat.
Hutuluş inseamna leagăn.
E un regionalism din banat.
Woo Woo- 3
hutut(i) sunt cei din nordul tarii care vorbesc ucrainiana
ce este un "belceu"
ce este un "belceu"
eledas- 4
De hutut stiu si eu... se folosea pe la noi, in copilaria mea. Acum nu l-am mai auzit demult.
Hutut - hinta/leagan... Te hututi, adica te legeni
Hutut - hinta/leagan... Te hututi, adica te legeni
pitulicea- 6
Belceu stiu ca e tot un soi de leagan sau patut pentru copii, din acela care se si leagana Se foloseste in Apuseni, unde am copilarit eu.
Queensland- 6
Eu nu stiam nici de hutulus, nici de belceu. Primul as spune ca aduce cumva cu uta sau huta, termeni pe care-i stiam, dar al doilea nu stiu de la ce deriva.
atat de simplu- 6
Pagina 2 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 2 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum