GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Zodiac Vechi Românesc

5 participanți

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Vin 26 Feb - 17:53

Rezumarea primului mesaj :

LUNA LUI GERAR (ianuarie) - ZODIA TAPULUI
Cine se va naste sub aceasta zodie va fi dulce la vorbã, lungãret la obraz si rumen. Frumos la cãutãturã, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tãcut, iubitor de avutie, mânios, sãrãcãcios, foarte pãzitor de tainã. Cãutãtura lui îndreptatã tot la pãmânt, nasul lat si cãrnos, tare în genunchi dar lesne se îmbolnãveste. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorbã multe va fãgãdui si putin va da. Nãscocitor de pricini, mâhnit la fatã, când va gândi ceva va uita lesne. Plecat la griji si la jurãminte neînfricosat, nepãsãtor, de pedepse fricos, nu asa bun la negustorii dupã cum vrea sã se arate, fãtarnic si îndemânatic la fapte rele.

LUNA LUI FÃURAR (februarie) - ZODIA UDÃTORULUI

Cine se va naste în aceasta lunã este minunat la obraz, vorbitor si binepovãtuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbã, la trup drept, dar una va vorbi si alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mati si norocos. Îi va rãmâne mare mostenire de la rudenii. Frumos la trup, cu niste vine iesite în fatã, blând, cu mintea înaltã si bun chivernisitor.Copilul de parte bãrbateascã va fi iubitor de învãtãturi, când se gândeste la ceva se uitã melancolic. Se va însura tânãr, dupa 30 de ani va petrece viatã mai bunã si fericitã.Copilã de se va naste sub acest semn, va fi veselã. Trebuie sã se fereascã de apã, de bãrbatul cel dintâi se va lipsi si va muri de o fiarã cu patru picioare. Sã se pãzeasca de fiare sãlbatice si de câini turbati. În genere, cel nãscut în aceastã zodie, va fi gânditor, iubitor de învãtãturã, care îi va aduce bogãtie.

LUNA LUI MÃRTISOR (martie) - ZODIA PESTILOR
Cine se naste sub acest semn al Pestilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la fatã, frumos la staturã, drept, bun, plãnuitor. Când se supãrã se îngãlbeneste, mândru si îndrãznet, si plecat cãtre învãtãturã. Va avea un semn la mânã sau la fatã, mare la chip, nasul de mijloc, buzele carnoase, voinic si viclean. Pe nimeni nu va crede, se va lãuda cu învãtãtura, din tara lui va cãlãtori si de la strãini multã bogãtie va câstiga. Iar copilele ce se vor naste în aceastã zodie vor fi mânioase si iubitoare de pricini, înselãtoare, iubite de oameni, de bãrbatul cel dintâi se vor despãrti si se vor însoti cu un altul, care li se va pãrea mai bun.

LUNA LUI PRIER (aprilie) - ZODIA BERBECULUI
Cei nãscuti în aceastã lunã vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudati la fãpturã, lungãreti la obraz, mâniosi, vorbitori de rãu asupra altora, nestatornici, îndrãzneti. Vor fi bogati si cinstea curând o vor pierde si iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt artagosi, biruitori la rãzboi, gata in tot momentul la certuri si bãtãi, înfierbântati la vine, vorbesc tot de rãu pe vecinii lor. Multi nãscuti în aceastã zodie vor avea rãni sângeroase pe trupurile lor, jurã lesne pe numele lui Dumnezeu si al pãrintilor, fãrã a se gândi la cele ce vor urma.

LUNA LUI FLORAR (mai) - ZODIA TAURULUI
Pruncii ce se vor naste sub aceasta lunã vor fi vrednici a semãna holde si a chivernisi casa. iubitori de jocuri, buni, îndrãzneti. Iubitori de adânci învãtãturi, veseli si iubitori de muzicã. La staturã înalti si la fatã curati, cu ochii frumosi, cuviosi înaintea oamenilor, deschisi la minte, fãrã de nici un rãu, viata lor plinã de tot dorul. Cãnd vor ajunge la anii cei desãvârsiti, se vor scumpi si se vor îmbogãti, se vor pleca mai mult la chipul cel duhovnicesc. Vor cãuta sã aibã tot vorbe bune, dar nu vor multumi pe oameni cu faptele cele bune. Iuti la fire, pe obraz vor avea un semn, vor fi tãcuti si tainici. Pe nimeni nu vor asculta ce i-ar învãta, ar dori sã fie tot crezuti si lãudati de toti. Vor fi înalti de staturã, când vor vorbi vor clipi din ochi. Vor fi mândrii sã se roage lui Dumnezeu, sã nu fie prea iubiti de cãtre oameni, precum li se aratã natura, vor fi sângerosi si foarte supãrãciosi, mânia îi aduce la mari pagube, vor trãi cinstiti si în desfãtãri.Aceasta e una din zodiile cele bune pentru orisicine care s-a nãscut într-însa.

LUNA LUI CIRESAR (iunie) - ZODIA GEMENILOR
Cel nascut sub acest semn al Gemenilor va vea o fire nestatornicã. cu dorintã spre învãtãtura lucrurilor celor adânci, adicã cu pricepere la toate. Va fi om glumet, va face multe si lungi cãlãtorii, îndrãznet la vorbã dar rãu la minte. La staturã scurt, barbã rarã, dinti lungi, plin de vorbã, curat, cu pricepere pentru orice lucru. Multi de sub aceastã zodie ajung si domni mari. Aceastã zodie este de mijloc, face pe om în genere cu nãrav, tiitor de minte, stãpânitor si biruitor de fiare, aflã comori de argint si alte metale scumpe, dar din toate nu e bogat.

LUNA LUI CUPTOR (iulie) - ZODIA CANCERULUI
Cine se va naste in aceastã zodie va fi priceput de mari întelegeri, iubitor de fapte bune, iar de mestesuguri urâtor. Nu va iubi mâncare si multã bãuturã, iute la mânie, întelept, mândru si îndrãznet. trãieste multumit cu ceea ce are si va fi mai mult sãrac. Va suferi multe boli, va fi pismas si nu va bãga în seamã dreptatea, va fi tare în mâini, nu va scãpa de rãni de arme, semn va avea sub brâu sau într-o parte.Omul nãscut în aceastã zodie se va veseli mai mult în lucruri slabe, îi place somnul, e credincios, lesne se va îmbolnãvi si va trãi mult tot într-o stare si într-o fire.

LUNA LUI GUSTAR (august) - ZODIA LEULUI
Copilul nãscut în aceastã zodie este frumos si cãrnos, cu ochii mari, iubit de mai marii lui, putini la numãr ca dânsul. De mic cam gãlbinicios la fatã si aplecat la bunã rânduialã, la adevãr si dreptate, cu bunã întelegere în viata sa. Voinic cu îndraznealã, iubitor de ostenele, bine vazut de cei mari. Pãrintii nu-l vor iubi, de altii va fi cãutat si îngrijit, numai faptele lui nu vor aduce multumirea altora. Va avea mare mânie si în curând se va întoarece, va fi om vrednic si va face lucrurile sale spornice, va avea mari norociri si vrednicii. Va fi bun povãtuitor pentru altii si lucrãtor de multe lucruri bune, destept, farã de nici un rãu. Mai bun pentru altii decât pentru sine. Îi va plãcea mult dreptatea, cinstea si mândria si va fi om voinic.

LUNA LUI RÃPCIUNE (septembrie) - ZODIA FECIOAREI
Omul ce se va naste în zodia Fecioarei are firea nestatornicã, cu pricepere la învãtãturi adânci si la toate lucrurile si mestesugurile, iar mai ales la aritmeticã, adicã la socoteli cu numere, la lucruri de cancelarie. Cu mult noroc, va fi bun de fire, cinstit si va vorbi minunat. Oamenii strãini vor tinea mai mult la dânsul decât ai sai. Va avea dragoste mare la haine scumpe, va ajunge si om mare. Bolile lui vor fi friguri, vãrsat, va scuipa mult si va tusi. Spre bãtrânete îi va pieri grãsimea si chinuindu-se mult cu gândul, poate ajunge stricat la minte. E om cu nãrav si tiitor de minte, drãgãlas peste fire, înclinat spre trebile sufletesti si osebit sunt si norocosi.

LUNA LUI BRUMÃREL (octombrie) - ZODIA CUMPENEI
Care se naste sub acest semn al Cumpenei va fi de treabã, frumos, curat, iubitor de dreptate, grãitor de adevãr, dacã obiceiurile cele rele nu-i vor schimba firea. Milostiv, cu bunãcuvitã, vesel si iubitor de muzicã. Curat la fatã, ochi frumosi, statura de mijloc, cãrnos la nas, minunat la obraz. Cuvios la toti oamenii ce-l vãd, când tãcut, cãnd prea vorbitor. Cu inima deschisã, fãrã nici o smintealã, viata lui plinã de tot dorul, sã se roage lui Dumnezeu sã nu fie prea mult iubit, dupa cum il aratã natura, sângeros, iute la mânie, dar indatã se întoarce si îi pare rãu de vorbele sale rostite din iutealã si mânia lui îi aduce mare pagubã. Va trãi cinstit, va fi adesea si mândru, iubitor de întelepciune si va fi vãzut înaintea altora. Oamenii nu vor prea îndrãzni a-i face vreun rãu pe fata, dar în spate va avea multi dusmani.

LUNA LUI BRUMAR (noiembrie) - ZODIA SCORPIEI
Cel nãscut în zodia Scorpiei va fi mânios, ucigãtor, vãrsãtor de sânge, fãrã de rusine, înselãtor, micinos, vorbitor de rãu, nestatornic. Împilat în patimi, viclean si va fi si iubitor de argint. Pururea la armã gândeste si va fi biruitor. Lucrãtor la toate, gata în tot ceasul la certuri si batãi foarte rele. Iute la sânge, rosu la fata si cu pãrul aspru, în tot ceasul gândeste de rãu sã sfãtuiascã pe altii si sã cleveteascã pe vecinii sãi si n-are atâmpãr de a face rãu. Va fi vorbitor si în nimenea nu se va încrede si toate le vrea sã fie cum vrea el. Dintre cei nascuti în aceastã zodie vor avea rãni vor avea rãni sângeroase pe trupurile lor, vor jura îndatã de fiece lucru si fãrã de sfiala pe tot ce e mai sfânt si nu se tem de nimic ce li s-ar întâmpla în urmã. Cu muierile lor vor trãi necontenit in ceartã si în bãtãi. Cu toate acestea vor avea si oarecare nãrav bun.

LUNA LUI UNDREA (decembrie) - ZODIA ARCASULUI
Copilul ce se va naste sub acest semn al Arcasului va fi cu minte bunã si cu socotintã, întelept, cucernic, iubitor de chipul cel duhovnicesc, drept, smerit, milostiv, rusinos, norocos, sfãtuitor bun, bine va grãi; de rãu nu se bucura, frumos la stat, minunat la obraz, cu ochi negrii, va fi tare în umeri, pãrul neted, trupul drept, va fi vesel, blând, bun la minte, cu chivernisealã asezatã. Dintii lati, nasul lung si cãrnos, de staturã mijlocie, buzele late. Când se mânie, se învineteste si îi ies niste vine în fata. Va suferi de durere de cap si de junghiuri, va avea semn la piept sau în frunte.

pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos


Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Sam 27 Feb - 13:00

Punem pariu ca ai s-o faci? Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  habibi77 Sam 27 Feb - 13:02

Very Happy Suspect
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Sam 27 Feb - 13:05

Acuma nu te ambitiona, doar ca sa-mi faci mie in ciuda. Urmeaza-ti destinul Razz
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  habibi77 Sam 27 Feb - 13:08

d'aia nu pun pariu cu tine Laughing
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  snow Lun 29 Mar - 9:47

Daca fiecare zodie ar purta pe spate un semn de circulatie, care ar fi acesta?

Berbec - Oprirea si stationarea interzise.
Taur - Drum ingustat. Depasirea interzisa.
Gemeni - Punct de informare turistica.
Rac - Puneti-va centura de siguranta
Leu - Drum cu prioritate.
Fecioara - Intoarcerea interzisa!
Balanta - Intersectie nesemaforizata.
Scorpion - Atentie! Succesiune de curbe deosebit de periculoase.
Sagetator - Sfarsitul tuturor restrictiilor.
Capricorn - Limitare de viteza.
Varsator - Parcare cu plata. Timp limitat 1 h.
Pesti - Drum alunecos si cu denivelari.

De cati …este nevoie ca sa schimbi un bec?

Berbeci. Nu te mai intreba, deja l-au schimbat!
Taurii. Se gandesc intotdeauna la toate, asa ca folosesc becuri care nu trebuiesc schimbate.
Gemeni. Este nevoie de cel putin doi care sa scoata din functiune vechiul bec, doi care sa cumpere unul nou, doi care sa scrie o carte despre asta si inca doi care sa discute intr-un show sau pe un forum despre bec.
Raci. Mama lor il va schimba pentru ei. Iar daca ea nu este prin preajma, atunci vor aprinde o lumanare. Dumnezeu este intotdeauna alaturi de ei.
Lei. De nici unul. Echipa de profesionisti pe care o au mereu in preajma il va schimba pentru ei.
Fecioare. De obicei una este de ajuns. Oricum, va curata priza in prealabil, va citi informatiile destinate utilizatorului si garantiile becului.
Balante. Pai, de cel putin doua pentru a cumpara becul si de alte cateva pentru a cumpara accesoriile necesare pentru schimbarea becului si poate alte cateva pentru a duce becul inapoi daca este defect.
Scorpioni. Pentru Scorpioni becul nu se schimba. El se transforma. Doar apasa pe un buton si activezi alt bec. Dar de ce intrebi? Esti de la o agentie de asigurari?
Sagetatori. Ei nu schimba becuri, dar te pot invata pe tine cum sa faci acest lucru.
Capricorni. Capricornul este ocupat momentan. Secretara va va raspunde mai tarziu.
Varsatori. Varsatorii nu trebuie sa schimbe becuri. Pot inventa unele mai bune.
Pesti. O Doamne, nu stiu. Dar becul se va schimba singur, daca asta este dorinta Domnului.

Generale

Berbec. Sincer, dinamic si direct, Berbecul nu e genul de om care sa se cantoneze in sabloane. Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor. .. ce mai! – a tuturor celor ce lucreaza in servicii, fiindca e obsedat de faptul ca trebuie sa fie servit pe loc si impecabil.
“SUNT PE FUGA”

Taur. Taurul e un semn solid, perseverent si de incredere. Dar se ataseaza atat de tare de lucruri, persoane si idei, incat ajunge, obligatoriu, sa faca fixatii. Taurul poate deveni periculos daca isi canalizeaza forta pe fagasul fanatismului (exemple – Hitler si Marx).
“CE-I AL MEU, E-AL MEU”

Gemeni. Cei mai vioi si mai adaptabili copii ai Zodiacului, Gemenii, sunt si cei mai lipsiti de obsesii si de manii. Cu ei, nimic nu e batut in cuie. Atragatori ca niste fluturi si la fel de greu de prins, Gemenii deranjeaza adesea tocmai prin lipsa reperelor fixe.
“NU TE ENERVA”

Rac. Racul fiind un diplomat, este dificil sa-ti dai seama cat de greu poate fi scos dintr-ale lui. Racul are toane si schimbari de dispozitie si poate fi superstitios, sensibil la fazele Lunii, etc. Dar, fiindca este discret si abil, obsesiile lui sunt rareori suparatoare pentru cei din jur.
“O REZOLVAM NOI”

Leu. Leul are, intr-adevar, o mare fixatie: propria-i persoana. Dac-ar fi dupa el, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul lui! Reactioneaza foarte prompt si violent cand sunt jigniti, inselati sau subapreciati.
“NU-S FRUMOS?”

Fecioara. La cate manii (mai mici sau mai mari) are, Fecioara s-ar mai putea numi si “zodia micilor maniaci”. La cate manii (mai mici sau mai mari) are, Fecioara s-ar mai putea numi si “zodia micilor maniaci”. Cu cat imbatraneste, cu atat devine mai tipicara si mai pisaloaga. I se iarta insa multe, fiindca e inteligenta, practica, harnica si devotata.
“SA ANALIZAM”

Balanta. Balanta e un semn profund relational – pentru ea conteaza enorm sa fie placuta si acceptata de ceilalti. Maniile ei cele mai frecvente tin de nevoia de armonie: “face urat” daca-i e tulburata pacea interioara, daca ii strici ambianta sau daca o agresezi cu zgomote disonante, culori tipatoare ori cu manifestari de prost-gust.
“NU SUNT SIGUR…”

Scorpion. La capitolul obsesii si frustrari, Scorpionul detine suprematia. Este cel mai framantat si suspicios semn din zodiac. Daca i-ai gresit, nu te amagi crezand ca va uita. Nu uita niciodata si ti-o plateste cand ti-e lumea mai draga.
“MA TEM DE TRADARE”

Sagetator. Entuziast si optimist, Sagetatorul e un adaptabil care nu prea face fixatii. Daca-i spui ca e snob, se supara, pretinzand ca e doar modern si sociabil.
“CU MINE VORBESTI?”

Capricorn. Introvertit, incapatanat si suspicios, Capricornul are multe complexe, dar le ascunde cu diplomatie. Daca il jignesti sau ii strici planurile nu uita si nu iarta. Nu are simtul umorului si nu e maleabil.
” ASCULTA-MA PE MINE”

Varsator. Originalul” zodiacului, Varsatorul, e plin de contradictii si paradoxuri. Independent si incapatanat, se enerveaza instantaneu cand e contrazis sau nu e lasat sa faca ce vrea. Din fericire, ii trece repede. Iar oamenii il iubesc, fiindca e prietenos, saritor, optimist si ii contamineaza cu entuziasmul lui uneori atat de copilaros.
“ITI SPUN DREPT…”

Pesti. Enigmatici, evazivi, irationali si impredictibili, Pestii sunt cei mai derutanti produsi ai zodiacului. Avand o viziune global-intuitiva a lucrurilor, se enerveaza sau se inchid in sine cand li se cer explicatii si argumente logice.
“DEPINDE…”
snow
snow
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  habibi77 Lun 29 Mar - 9:49

Depinde rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Lun 29 Mar - 10:00

Very Happy Very Happy Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  snow Mar 6 Apr - 17:26

Laughing Laughing
Incep sa cred ca asa poate fi.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Mar 6 Apr - 17:29

Incepi sa te recunosti?
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  snow Mar 6 Apr - 17:32

Nu numai pe mine, recunosc trasaturile catorva cunostinte, care ma pot face sa fiu si asa. Very Happy
snow
snow
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  ionutz72 Joi 23 Feb - 13:54

Sorpia din mine...are si ea ceva bun... Sad

"Cu toate acestea vor avea si oarecare nãrav bun."
ionutz72
ionutz72
4
4


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  pitulicea Joi 23 Feb - 14:13

Daca fiecare zodie ar purta pe spate un semn de circulatie, care ar fi acesta?
Rac - Puneti-va centura de siguranta
Pe ochi Cool
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  oli Joi 23 Feb - 14:55

Trebuie sã se fereascã de apã, de bãrbatul cel dintâi se va lipsi si va muri de o fiarã cu patru picioare.

Nu stiu sa innot ....barbatul cel dintaii nu mai e......si o sa mor omorata de o fiara ! Very Happy
oli
oli
6
6


Sus In jos

Zodiac Vechi Românesc - Pagina 2 Empty Re: Zodiac Vechi Românesc

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum