GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ACTUALITATE

+20
Nana_Duval
Queensland
wind30s
Obi-Wan Kenobi
shadow
iubaretu
tegeusa
seaman65
oli
daffy_
fotohobby
Demostene
mari
dragos
atat de simplu
pitulicea
Mr Nobody
prafsipulbere
snow
habibi77
24 participanți

Pagina 1 din 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

ACTUALITATE Empty ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Joi 13 Mai - 10:45

Guvernul vrea să impoziteze suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate. În acest sens, taxele pentru a doua proprietate vor fi mult mai mari, iar cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil.

Premierul Emil Boc i-a cerut, ieri, ministrului de finanţe, Sebastian Vlădescu, să introducă această impozitare într-un proiect de lege.

SURSA : ZIARUL RING
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Joi 13 Mai - 10:48

Cazurile dificile au ruinat Universitarul

Mii de oameni sunt salvaţi, anual, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unul dintre cele mai mari din România, însă acum medicii dau din colţ în colţ pentru că au ajuns la fundul sacului. Continuă să primească bolnavi. Au redirecţionat doar două cazuri către Spitalul Floreasca, dar, în opinia lor, singurul colac de salvare din faliment ar fi schimbarea legii, care să permită obţinerea de finanţări de la Casa de Asigurări de Sănătate pe numărul de zile de spitalizare ale bolnavului, nu pe diagnostic.

"Pentru 2010 ar urma să primim de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti 15-20 milioane de lei pentru materiale sanitare şi medicamente, or, datoriile spitalului la aceste capitole, în 2008 şi 2009, se ridică la 65 milioane de lei", a declarat dr Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Anomaliile sistemului
„Cea mai grea problemă este subfinaţarea per caz de la Casa Naţională de Asigurări. Finanţarea pe diagnostic este o anomalie. Ar trebui schimbată legea şi făcut un calcul de finanţare pe zi de spitalizare, în funcţie de complexitatea cazului. În prezent, fie că internezi un pacient o zi sau 40, Casa de Sănătate te plăteşte la fel. Cazurile grave au spitalizări prelungite. Nu poţi arunca bolnavii în stradă. În plus, avem şi cazuri sociale. Pacienţi pe care nu îi ia nimeni acasă. În special vârstnici. Şi ei înseamnă cheltuială. Însă cazurile dificile ne ruinează”, explică dr Bogdan Popescu.

Decontările duble, un paradox
„O cale prin care se risipesc banii în Sănătate o constituie decontările duble. Un caz grav, internat, de exemplu, 24 de ore, într-un spital mic, este plătit de Casa de Sănătate, după care pacientul este transferat la noi. Şi pe noi Casa de Sănătate ne plăteşte cu aceeaşi sumă, deşi ţinem pacientul internat o perioadă mai lungă şi cheltuim cu tratamentul. Asta este risipa: un caz plătit de două ori”, afirmă purtătorul de cuvânt al SUUB.

CF2, plătit pentru pacientele infectate
„O altă aberaţie a sistemului o constituie, de exemplu, faptul că pentru cele două paciente infectate la Spitalul CF2, în mod normal, Casa de Sănătate îi va plăti şi pe ei pentru aceste cazuri. Probabil vor primi la fel, va primi şi Universitarul, unde s-a cheltuit mult mai mult cu zilele de spitalizare şi tratamentul pacientelor”, susţine dr Bogdan Popescu.


SURSA: ZIARUL RING
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  snow Dum 30 Mai - 12:24

TRAFICUL RUTIER SUFOCA TIMISOARA

Managerul societăţii Rosign, firma care se ocupă de instalarea semafoarelor şi a semnelor de circulaţie, Dan Văcaru, este membru în Comisia de Circulaţie din cadrul primăriei. Acest for aprobă tot ceea ce înseamnă semnalizare rutieră în Timişoara. Cu alte cuvinte, în şedinţele comisiei de circulaţie, membrul comisiei Văcaru, îi dă de lucru, pe bani grei (e vorba de milioane bune de euro), managerului Văcaru de la Rosign. Parcă nu sună tocmai bine?!
snow
snow
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  prafsipulbere Lun 31 Mai - 2:21

Stai linistit ca nu este un caz singular. Din punctul meu de vedere nu m-ar deranja daca X-ulescu are o firma si preia o lucrare de la o administratie publica unde are si o functie de conducere, atata vreme cat lucrarea este facuta la un pret corect si de calitate
prafsipulbere
prafsipulbere
1
1


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  snow Lun 31 Mai - 8:56

Tocmai asta e problema, deviz de lucrare umflat, calitate proasta a lucrarii sau chiar lipsa acesteia.
Daca ar fi cum zici tu, chiar asa, cred ca nici nu s-ar mai baga de seama.
snow
snow
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  Mr Nobody Mar 1 Iun - 14:40

habibi77 a scris:Guvernul vrea să impoziteze suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate. În acest sens, taxele pentru a doua proprietate vor fi mult mai mari, iar cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil.
Ciudat! Legea este data de cativa ani, stiu asta din propria-mi experienta. Poate vor sa creasca taxa, pentru ca ea exista exact in acest format!
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Mier 29 Sept - 15:09

Stire de ultima ora si maxim interes Very Happy Astazi s-a votat in parlament o lege prin care firmele vor fi executate silit daca nu-si platesc la timp contributia la bugetul asigurarilor sociale. Very Happy Sa vezi cati vor da faliment ! Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  pitulicea Mier 29 Sept - 15:12

Foarte bine. Sa-i oblige Very Happy daca n-o fac de buna voie Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Mier 29 Sept - 15:15

Eu propun sa faca asta pt toate contributiile, inclusiv pentru cele la bugetul de stat.....ca acolo se plateste TVA-ul. Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  pitulicea Mier 29 Sept - 15:29

Eu propun sa muncim gratis de-acum Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Mier 29 Sept - 15:31

Buna idee Laughing crazy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  pitulicea Mier 29 Sept - 15:40

N-avem bani....n-avem nevoi Smile
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Mier 29 Sept - 15:45

Esti sigura? Ete ce zice Abraham Maslow :

ACTUALITATE Shierarchyofneeds

Este adevarat ca pt aerul pe care-l respiram nu platim nicio taxa( deocamdata ).........dar pt restul. Very Happy
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  pitulicea Mier 29 Sept - 15:48

Ne putem opri la prima treapta a piramidei Wink Desi, daca stai sa faci un calcul sumar, cred ca-i cea mai scumpa Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  habibi77 Mier 29 Sept - 15:49

Ierarhia Maslow
În ierarhia trebuinţelor umane, Maslow situează nevoile cele mai primitive la baza piramidei

Deși toate nevoile sunt instinctive, nu toate sunt la fel de puternice. Astfel, nevoile cele mai puternice au fost așezate la baza piramidei trebuințelor. Cu cât o nevoie urca spre vârful piramidei, cu atât este mai slabă și specifică individului respectiv. Se observă astfel că nevoile primare sunt comune atât tuturor oamenilor cât și animalelor. Ele includ necesitățile fiziologice (cum ar fi cele biologice ca hrana, apa, aerul, igiena), somnul, sexul și o temperatura relativ constantă a corpului.

Odată ce individul își satisface acest nivel de necesități, se poate concentra pe nevoile de siguranță. Acestea au de a face cu stabilitatea și consistența într-o lume relativ haotică. Ele țin mai mult de integritatea fizică, cum ar fi securitatea casei și a familiei. În unele cazuri, nevoia de siguranță motivează unii indivizi sa devină religioși, religia oferindu-le confortul unei promisiuni de siguranță printr-un loc paradisiac. Nevoile de siguranță sunt cruciale pentru copii.

Urmează apoi nevoia , de iubire și apartenență. In acest nivel se includ nevoia de prietenie, familie, apartenență la un grup, sau de implicare într-o relație intima non-sexuală.

La nivelul patru sunt nevoile de stimă. Acestea cuprind atât recunoașterea venită din partea altor indivizi (care rezulta în sentimente de putere, prestigiu, acceptare, etc) cât și din respectul de sine, ce creează sentimentul de încredere, adecvare, competență. Nesatisfacerea nevoilor de stimă rezulta în descurajare, și pe termen lung în complexe de inferioritate. O nevoie pronunțată de acest fel (de exemplu nevoia pentru admirație) are la bază nesatisfacerea unor nevoi care stau în vârful piramidei, cele de auto-actualizare estetică.

Nevoile de auto-actualizare vin din plăcerea instinctivă a omului de a fructifica la maximum capacitățile proprii, pentru a deveni din ce în ce mai bun. In eseul The Farther Reaches of Human Nature, Maslow scrie că oamenii care au atins starea de auto-actualizare intră adesea într-o stare de transcendență, în care devin conștienți nu doar de potențialul lor personal, ci și de întreg potențialul speciei umane. Deși acești indivizi trăiesc adesea o bucurie extatică, simt totodată și o tristețe cosmică.

Pe primele patru nivele ale piramidei sunt nevoile asa-zise "deficiente": o persoana nu simte nimic special dacă acestea sunt satisfăcute, dar simte un disconfort când nu sunt satisfăcute. Dincolo de aceste nevoi, următoarele mai sunt numite de "creștere". Acestea nu dispar când sunt satisfăcute, în schimb, motivează individul în continuare.

În 1970 Maslow a publicat o revizie a piramidei din 1954, situând în vârful acesteia nevoile cognitive (de a cunoaște, de a înțelege și de a explora) și pe cele estetice (pentru frumusețe, ordine, simetrie) ([1]). Cu toate acestea, nu toate versiunile piramidei sale includ ultimele 2 nivele. Maslow a teoretizat că nevoile cognitive nesatisfacute se transformă în nevoi neurotice (non-productive, care perpetuează un stil de viață nesănătos). De exemplu, copiii ale căror nevoi de siguranță nu sunt satisfăcute adecvat pot deveni adulți care pun deoparte bani sau diferite posesiuni.

Maslow crede că singurul motiv pentru care oamenii nu se miṣca în direcția auto-actualizării este din cauza obstacolelor puse în calea lor de societate, mai ales printr-o educație deficitară ce nu poate schimba o persoană cu o slabă pregătire pentru viață într-o persoană cu o abordare pozitivă. Maslow e de părere că educatorii ar trebui sa fie răspunzători de potențialul pe care îl are un individ pentru a ajunge la auto-actualizare în felul său.


Sursa: Wikipedia.

Sunt convinsa ca stii despre ce vorbesc. Asta este o explicatie pt cei care n-au auzit despre "piramida necesitatilor "
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos

ACTUALITATE Empty Re: ACTUALITATE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum