GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Stiati ca?

+39
myrk
itina
pauletz
freda white
elis27
Obi-Wan Kenobi
Davidova
Violoncella
teardrop
soryn
Melodia
Nana_Duval
ionutz72
tegeusa
shadow
ghost
tano carridi
Tizona
seaman65
fotohobby
valeria
zexe
oli
Demostene
elly
dragos
moonstone
Mr Nobody
atat de simplu
sarmanul_dionis
mrs nobody
lynn
monika217
sahara
kitty
Radu
snow
pitulicea
habibi77
43 participanți

Pagina 31 din 33 Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33  Urmatorul

In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Stiati ca?

Mesaj  habibi77 Vin 26 Mar - 21:00

Rezumarea primului mesaj :

In Anglia pe la 1500, pentru baut rachiu erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos


Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  pitulicea Sam 22 Iun - 22:12

Faina fotografia. Foarte artistica. Chiar prea artistica pentru vremea aia.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  myrk Sam 27 Iul - 11:50

Fotograful italian Iago Corazza a calatorit in Papua Noua Guinee, unde a facut fotografii cu fascinantii locuitori, care inca mai traiesc in epoca de piatra. El a vrut sa vada daca in aceasta zona exista canibali.

"Am gasit oameni aici care pot descrie gustul de carne umana", a spus fotograful, citat de cotidianul Bild.

Antropologul Olga Ammann citeaza, in cartea sa, persoanele care au mancat alt om: "carnea oamenilor albi miroase prea puternic si este prea sarata".

Potrivit studiului efectuat de aceasta, japonezii au cel mai bun gust, iar cea mai buna este carnea femeilor.

In Papua Noua Guinee, canibalismul este interzis de peste 50 de ani, dar exista unele triburi care inca se hranesc cu carne si oase de oameni care au murit.


Un restaurant din Berlin a lansat o campanie de promovare pe Internet prin care le cere oamenilor sa-si doneze parti ale corpului, pentru un meniu dedicat canibalilor.

Doritorii sunt rugati sa completeze un formular in care sunt intrebati despre starea de sanatate, cat de des fac sport, valoarea indicelui masei corporale, iar in cazul femeilor, daca sunt gravide, scrie The Telegraph.

"Privim mancatul ca pe un act spiritual, in care spiritul si puterea creaturii consumate sunt oferite mesenilor", scrie pe site-ul de promovare al restaurantului Flime.

Organizatorii festinelor canibale vorbesc, pe pagina de Internet, despre cultura tribului de canibali Waricaca, din Brazilia.

Restaurantul le cere berlinezilor sa "doneze orice parte a corpului" si cauta in acelasi timp sa angajeze "un chirurg cu o minte deschisa", pentru a recolta ingredientele.

Oficialii din Berlin cred ca este vorba doar de o strategie agresiva de promovare a restaurantului, insa chiar si asa initiativa este considerata "dezgustatoare", mai ales ca un berlinez a fost de curand mancat de un canibal.

Este vorba de germanul Bernd Jurgen Brandes, care s-a oferit voluntar sa fie mancat de canibalul Armin Meiwes, in 2006.

Canibalul a inceput prin a manca penisul lui Brandes, gatit cu usturoi si piper, reusind sa consume, pana sa fie prins de politisti, circa 20 de kilograme de carne umana.

Canibalul este unul dintre personajele-capcaun ale lumii contemporane. Tabloul monocolor pictat canibalului si difuzat intr-un discurs schematic, alaturi de "crima abominabila" si "casa ororilor", trece sub uitare dimensiunea istorica a practicii canibale in civilizatia noastra.

Vom descoperi, poate cu surprindere, ca a fi canibal nu este profund inuman.

La inceput a fost...cariba

Canibalismul este o practica ce consta in consumarea unui individ din propria specie. Cuvantul se foloseste atat pentru animalele care devoreaza exemplare din specia lor, cat si pentru oamenii care consuma carne umana, in acest caz fiind vorba despre antropofagie.

Exista endocanibalism, atunci cand sunt mancati membri din acelasi grup, si exocanibalism, cand sunt consumati membri ai altui grup.

Termenul canibal provine din cuvantul caniba sau cariba, folosit de triburile Taino pe care le-a intalnit Cristofor Columb pe insula Hispaniola. Termenul desemna atunci populatiile care isi mancau inamicii din alte triburi atunci cand ii omorau in lupte.

La debarcarea in Guadalupa, in 1493, Columb a descoperit oseminte umane pe care le-a atribuit populatiilor Cariba, Caniba, devenite Caribale sau Canibale.

Cuvantul caraibe a fost folosit atunci pentru a-i desemna pe bastinasii din Antilele Mici, precum si pe antropofagii din Lumea Noua, inainte de a se raspandi in Europa si de a lua forma de "canibal", cu sensul de "salbatic ce mananca oameni".

Se crede ca antropofagia era practicata in zone asociate Paleoliticului Inferior din istoria civilizatiei umane, precum situl Gran Dolina a Atapuerca din Spania sau Caune de l'Arago din Franta, ori de catre populatii mai recente din nordul continentului american, ca in cazul triburilor ale caror urme au fost descoperite in situl Mancos din Colorado.

Herodot insusi consemna traditii funerare ale mai multor popoare antice, precum scitii, masagetii sau tracii, unele fiind necrofage, iar altele care isi sacrificau batranii si bolnavii pe care apoi ii prajeau si ii mancau.

In perioada cruciadelor, mai multe marturii vorbesc despre practicile canibale, atribuite in special francilor.

In secolul al XVI-lea, existau canibali in America Centrala (aztecii), in America de Sud (tupinambas), iar la inceputul secolul XX, sunt consemnari de antropofagie in Africa Ecuatoriala si in mai multe insule din Pacific.

Henry Parkes, in cartea Istoria Mexicului, scrie ca in 1844 cand fugea din Mexic, presedintele Antonio Lopez de Santa Anna a fost capturat de indigenii canibali din statul Veracruz si acestia l-ar fi mancat, daca nu era salvat de trupele guvernamentale care au intervenit.

Sectia australiana pentru crimele de razboi de la Tribunalul din Tokyo a adunat rapoarte si marturii, analizate de anchetatorul William Webb, acestea demonstrand ca soldatii japonezi au comis in timpul celui de-Al doilea Razboi Mondial acte de canibalism asupra prizonierilor si populatiilor din teritoriile ocupate.

Uneori, aceste cazuri erau motivate de foamete, dar istoricul Yuki Tanaka a considerat ca, adesea, canibalismul era "o activitate sistematica si desfasurata sub comanda ofiterilor".

Cercetarile au catalogat antropofagia in trei categorii: canibalism ritual, criminal si de supravietuire.

Canibalismul ritual

Amerindienii Guayaki din Paraguay, endocanibali, isi mancau mortii, adica practicau necrofagia, aceasta fiind de fapt o forma de sepultura umana.

La alte popoare antropofage endocanibale, cei vii credeau ca isi insusesc calitatile mortilor pe care ii mancau.

Triburile Huron, Algonquin ori Iroquois din America de Nord erau strict exocanibale si ii mancau doar pe cei care mureau in lupta.

Amerindienii Tupi din Brazilia, exocanibali, ucideau si mancau prizonierii din populatiile invecinate.
Recent a fost descoperit cazul Karlei Mauerova din localitatea Brno, Republica Ceha. Femeia manca bucati din propriii copii, iar despre ea s-a relatat ca este membra a unei secte religioase.

Canibalismul criminal

Neamtul Armin Meiwes (caz inregistrat in anul 2001): supranumit de presa Canibalul din Rotenbourg, el l-a ucis si taiat in bucati apoi l-a mancat pe Bernd Brandes, partenerul lui care a acceptat ce urma sa i se intample. Meiwes a fost condamnat in 2006 la inchisoare pe viata.

Japonezul Tsutomu Miyazaki a fost condamnat la moarte pentru asasinarea a patru fetite si pentru ca a baut sangele a doua dintre ele, in anii 1980. Miyazaki a mutilat corpurile victimelor sale, le-a baut sangele si a dormit alaturi de cadavre. El a fost executat in iunie 2008.

Canibalismul de supravietuire

In 1972, o echipa de rugby din Uruguay a fost izolata o luna si jumatate in Anzi, in urma unui accident aviatic. Cei 16 supravietuitori au fost indemnati sa recurga la antropofagie de catre medicul aflat in grup. Ei si-au datorat supravieturiea acestei decizii.

Gustavo Zerbino, unul dintre supravietuitori, a povestit recent, la Realitatea Tv, experienta de acum 36 de ani:

"Povestea noastra nu este tragedie si nici miracol. Este o istorie de solidaritate, de dragoste si de colegialitate... Intensitatea cu care am trait momentele acelea, in afara de suferinta si durere, m-a facut sa simt ce inseamna dragostea, pentru ca trebuie sa ne gandim ca nimeni nu ne-a obligat sa mancam carne de om. Toti am decis acest lucru, pentru ca intre viata si moarte am ales viata."

Acuzatia de canibalism ca metoda de ostracizare

Nu putine au fost legendele despre canibali, inspirate de fapt din cazuri reale de indivizi sau grupuri antropofage care traiau in padurile europene in perioadele de foamete.

Destul de frecvent insa, acuzatii de antropofagie au fost aduse unui grup pentru a-l discredita si pentru a-l califica drept inuman.

Eticheta de canibal le era pusa, inca din Antichitate, celor pe care societatea voia sa ii diabolizeze. Primii crestini erau acuzati ca mananca de vii copiii pe care ii rapeau, iar alte secte au suportat, de-a lungul timpului, aceleasi acuzatii.

Daca anumite culturi cunosc praticile canibale social instituite, antropofagia ocazionala in cazul penuriei grave (foamete sau pierdere a rezervelor de hrana pe vapoare) a fost o practica des intalnita in mai toate societatile.

Canibalii printre noi ?

Reminiscente ale canibalismului ritual, refulat prin educatie si civilizare, se manifesta in expresii de genul "manca-ti-as". Aceasta formulare este dovada persistentei subconstiente a credintei intr-un transfer de insusiri, pozitive sau negative, in urma consumarii partilor din corpul unui semen.

Canibalismul se regaseste si in lumea filmului, daca ar fi sa il amintim aici doar pe Hannibal Lecter din Tacerea mieilor (1991, regia: Jonathan Demme), dar ii inspira si pe autorii necunoscuti de bancuri contemporane:

Traian Basescu, Adrian Nastase si Theodor Stolojan naufragiaza pe o insula pustie. Ei hotarasc sa plece separat sa caute mancare si stabilesc sa imparta cu ceilalti ce gasesc.

Cauta ei ce cauta si, la un moment dat, Nastase da peste Basescu. Asta mesteca de zor intr-un cazan.

Nastase ii zice: Ce bine, bai Traiane, ca m-am intalnit cu tine, ca de Stolojan ala nu prea-mi place.

La care Basescu ii raspunde: Nu-ti place, nu mananci!

myrk
myrk
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  dali Mar 30 Iul - 14:15

Sa-nteleg ca tot ce-ai scris aici a fost doar gluma?Rolling Eyes 
Deja ma-ntrebam cum oare te poti oferi voluntar ca sa fii mancat de un canibal...What a Face 
dali
dali
2
2


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  Vizitator Mar 30 Iul - 14:25

Nu a fost o gluma, doar finalul. Smile 
Anonymous
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  dali Mar 30 Iul - 14:35

Si eu care ma gandeam ca-i invers! Si nici macar n-am nimic cu Stolojan!Very Happy 
dali
dali
2
2


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  myrk Mar 30 Iul - 20:04

Nu e gluma, sunt informatii de pe net. Gluma e doar finalul, cum zice Aella (desi eu am dubii c-ar fi gluma Laughing ).
myrk
myrk
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  myrk Joi 22 Aug - 13:13

Luna plina ne tulbura somnul


De-a lungul mileniilor, oamenii au dat vina pe luna plina pentru diverse tulburari ale mintii, episoade psihotice ducand chiar la sinucidere, excitatie sexuala intensa si tulburari ale somnului.Oamenii de stiinta au fost sceptici- pana de curand.
Un studiu publicat în revista Current Biology demonstrează o legătură între ciclurile lunare și somn.
Cercetătorii de la Universitatea din Basel au monitorizat activitatea cerebrală a 33 de subiecți de vîrste diferite în timp ce dormeau. Subiecții erau izolați de exterior, nu aveau nici o idee despre fazele lunii din momentele studiului și nici măcar nu știau de ce sînt studiați.
În timpul lunii pline, activitatea cerebrală corelată cu somnul a scăzut cu 30%. Subiecții aveau nevoie de mai mult timp să adoarmă și dormeau cu 20 de minute mai puțin decît de obicei. S-au înregistrat și schimbări ale nivelului de melatonină, un hormon care reglează somnul.
Se pare că, pe lîngă ritmurile circadiene, care afectează procesele din timpul zilei, avem în noi și un fel de ceas lunar. Acesta ne afectează la nivel hormonal.

myrk
myrk
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  itina Joi 22 Aug - 19:38

Sa dam vina pe...luna!!!! Very Happy 
itina
itina
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  mariana m Joi 22 Aug - 21:13

Very Happy  Trebuie sa dam vina pe ceva!
Dar ma mir ca au facut-o abia de curand, cred ca aveau destule date de mai mult timp...
mariana m
mariana m
4
4


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  itina Joi 22 Aug - 21:15

Racii cica sunt influentati direct de luna! Buhuhu! What a Face Ce-o face Pitu? Suspect 
itina
itina
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  shadow Joi 22 Aug - 21:38

Imi plac noptile senine cu luna plina Smile   ,  nu stiu sa-mi fi dat insomnii , dimpotriva ... day dreaming 

Cred ca elvetienii de la Basel s-au cam pripit  sa emita teorii dupa un studiu  precar pe 33 de indivizi  , care  mai mult , nu stiau ca sunt monitorizati  - cine poate crede asa ceva ?  Rolling Eyes   ... unii fac asemenea studii ani de zile pe mii de pacienti si tot nu sunt siguri de rezultat  100% .
shadow
shadow
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  itina Joi 22 Aug - 21:38

Eu dorm bine chiar stiind ca-i luna plina. Rolling Eyes 
itina
itina
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  mariana m Joi 22 Aug - 21:40

Smile  Eu n-am nevoie de studii ca sa stiu ca ma afecteaza...nu stiu daca imi plac sau nu, imi dau o stare ciudata...ca si atunci cand se pregateste de furtuna
mariana m
mariana m
4
4


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  itina Joi 22 Aug - 21:47

Da?Rolling Eyes Mie-mi place s-o privesc, s-o admir...Smile 
itina
itina
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  shadow Joi 22 Aug - 21:49

Daca nu-ti creste parul , nu ti se lungesc unghiile si nici nu ti se ascut dintii e bine Razz  ... stari ciudate probabil ai avut si in alte seri fara luna plina Laughing .
shadow
shadow
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 31 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 31 din 33 Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum