Bucataria "pe film"
+3
seaman65
habibi77
Radu
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Bucataria "pe film"
Aici putem posta retete video, si tot ce are legatura cu gatitul, in acest format.
Radu- 5
Re: Bucataria "pe film"
Avand in vedere ca unul dintre cele mai importante ustensile pe care le folosim la gatit este cutitul, m-am gandit sa pun un filmulet in care se explica o buna metoda de ascutire a acestuia. Din pacate filmul nu are subtitrare, iar Mino Tsuchida vorbeste engleza cu un puternic accent japonez. Totusi, merita vizionat.
Radu- 5
Re: Bucataria "pe film"
Tocmai am aflat ca nu stiu sa ascut un cutit. Filmuletul este foarte educativ. Nu stiam ca piatra trebuie tinuta in apa 10 minute, nu stiam ca trebuie pastrat unghiul de inclinatie intre 10-15 grade, si ca daca schimbi unghiul sunetul scos in timpul frecarii este diferit. Foarte interesant! Mai vreau!
habibi77- 6
Re: Bucataria "pe film"
Foloseste cutite care nu trebuiesc ascutite.
Astea-s safturi pentru profesionisti, nu pentru noi.
Astea-s safturi pentru profesionisti, nu pentru noi.
seaman65- 6
Re: Bucataria "pe film"
Da, sunt unele ieftine, dar de calitate. Ma gandesc ca-i mai usor sa cumperi altul decat sa te chinui sa ascuti un cutit prost.
Ce ne prezinta japonezul acolo... scule de foarte multi bani, de foarte buna calitate si care volens-nolens trebuiesc ascutite, ca doar n-o sa arunci bunatate de lama la cos.
Acasa... mai pun si eu mana pe cate unul sa-l ascut, dar cum eu sunt rara avis, n-are nimeni timp si chef de ele, asa ca mai bune sunt cele dintoase (cum le zic eu).
Ce ne prezinta japonezul acolo... scule de foarte multi bani, de foarte buna calitate si care volens-nolens trebuiesc ascutite, ca doar n-o sa arunci bunatate de lama la cos.
Acasa... mai pun si eu mana pe cate unul sa-l ascut, dar cum eu sunt rara avis, n-are nimeni timp si chef de ele, asa ca mai bune sunt cele dintoase (cum le zic eu).
seaman65- 6
Re: Bucataria "pe film"
Depinde si ce avem de gatit. De exemplu la transat carne eu nu pot sa folosesc un cutit serat . Nu stiu daca se poate face un file cu lama serata. Sau, la tocat cred ca nu este la indemana o astfel de lama.
Referitor la pret, cutite bune se gasesc si sub 100 ron, chiar si pe la 50 ron (daca ne gandim ca un pachet de tigari costa peste 10 ron sau la o iesire in oras se duc cativa zeci de ron destul de usor, nu mai pare asa mare pretul unui cutit ). Cred ca (cel putin in cazul meu) este mai comod sa dau lama de cateva ori pe masat o data la 2-3 zile (si asta in situatia in care folosesc cutitul zilnic la 1-2-3 feluri de mancare), decat sa merg la magazin sa cumpar altul. Si cu putina grija un cutit tine ani de zile, daca nu chiar o viata.
O piatra buna (de apa/diamantata etc) se gaseste in jurul sumei de 100 ron, si avand in vedere ca intretinuta corespunzator tine ani de zile iarasi arata ca o investitie buna. Asta mai mult pentru pasionati. In rest, un masat ajunge, combinat cu dus cutitul o data, de doua ori pe an la o tocilarie (cred ca mai mult de 5-10 rin nu costa un ascutit).
Referitor la pret, cutite bune se gasesc si sub 100 ron, chiar si pe la 50 ron (daca ne gandim ca un pachet de tigari costa peste 10 ron sau la o iesire in oras se duc cativa zeci de ron destul de usor, nu mai pare asa mare pretul unui cutit ). Cred ca (cel putin in cazul meu) este mai comod sa dau lama de cateva ori pe masat o data la 2-3 zile (si asta in situatia in care folosesc cutitul zilnic la 1-2-3 feluri de mancare), decat sa merg la magazin sa cumpar altul. Si cu putina grija un cutit tine ani de zile, daca nu chiar o viata.
O piatra buna (de apa/diamantata etc) se gaseste in jurul sumei de 100 ron, si avand in vedere ca intretinuta corespunzator tine ani de zile iarasi arata ca o investitie buna. Asta mai mult pentru pasionati. In rest, un masat ajunge, combinat cu dus cutitul o data, de doua ori pe an la o tocilarie (cred ca mai mult de 5-10 rin nu costa un ascutit).
Radu- 5
Re: Bucataria "pe film"
O reteta simpla, dar foarte gustoasa, mai ales facuta pe jar. Dar merge si la cuptor. Eu folosesc si scortisoara.
Radu- 5
Re: Bucataria "pe film"
M-am gandit sa pun un documentar foarte interesant, "Exploring China: A Culinary Adventure". Din pacate nu are subtitrare in limba romana, asa ca imi cer scuze celor care nu inteleg bine limba engleza. Chiar daca fiecare episod are 60 de minute, merita timpul. Va doresc vizionare placuta!
Radu- 5
Re: Bucataria "pe film"
Daca n-ai aparat de facut popcorn, improvizezi unul
Eu am dar imi place ideea.
De fapt as putea s-o adopt. Din cauza curentului mult prea slab, de multe ori aparatul meu e ineficient.
Eu am dar imi place ideea.
De fapt as putea s-o adopt. Din cauza curentului mult prea slab, de multe ori aparatul meu e ineficient.
pitulicea- 6
Re: Bucataria "pe film"
Ce inventiv rusnacul Da' nu-i mai simplu la microunde? E drept ca pentru camping merge
Vizitator- Vizitator
Re: Bucataria "pe film"
Sincer acum...nu-i mai usor intr-un ceaun? Un tuci, ceva? Decat sa te chinui cu doua-trei boabe odata? Banuiesc ca daca exista un aragaz, trebuie sa mai existe si-o oala, ceva, in casa respectiva.
Doro, ai fost mai rapida.
Doro, ai fost mai rapida.
itina- 6
Re: Bucataria "pe film"
Pai nu-s chiar doua-trei boabe, ci un castron
In ceaun, tigaie, tuci, facea bunica mai demult. Porumbul sare, dar ramane in vasul respectiv si se arde. Cu metoda asta, sare din vas (la fel ca din aparatul de popcorn) si nu se mai arde E mult mai bun nears
Sigur ca-i mai simplu in microunde, doro.... cand ai curent. Eu n-am. Si azi am mancat mancarea rece. Dupa ce am asteptat cateva minute sa se incalzeasca in microunde - ceea ce nu s-a intamplat - n-am mai avut rabdare sa mai astept cateva minute sa o incalzesc pe aragaz. Am mancat-o rece
Era o alternativa, mi s-a parut amuzanta si am postat-o. Nu va pune nimeni s-o puneti in practica. Si daca singurul inconvenient e marimea dozei si numarul de boabe de porumb, sunt butoiasele alea de bere de 5 l In alea incape un saculet de porumb.
In ceaun, tigaie, tuci, facea bunica mai demult. Porumbul sare, dar ramane in vasul respectiv si se arde. Cu metoda asta, sare din vas (la fel ca din aparatul de popcorn) si nu se mai arde E mult mai bun nears
Sigur ca-i mai simplu in microunde, doro.... cand ai curent. Eu n-am. Si azi am mancat mancarea rece. Dupa ce am asteptat cateva minute sa se incalzeasca in microunde - ceea ce nu s-a intamplat - n-am mai avut rabdare sa mai astept cateva minute sa o incalzesc pe aragaz. Am mancat-o rece
Era o alternativa, mi s-a parut amuzanta si am postat-o. Nu va pune nimeni s-o puneti in practica. Si daca singurul inconvenient e marimea dozei si numarul de boabe de porumb, sunt butoiasele alea de bere de 5 l In alea incape un saculet de porumb.
pitulicea- 6
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|