GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Stiati ca?

+39
myrk
itina
pauletz
freda white
elis27
Obi-Wan Kenobi
Davidova
Violoncella
teardrop
soryn
Melodia
Nana_Duval
ionutz72
tegeusa
shadow
ghost
tano carridi
Tizona
seaman65
fotohobby
valeria
zexe
oli
Demostene
elly
dragos
moonstone
Mr Nobody
atat de simplu
sarmanul_dionis
mrs nobody
lynn
monika217
sahara
kitty
Radu
snow
pitulicea
habibi77
43 participanți

Pagina 19 din 33 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33  Urmatorul

In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Stiati ca?

Mesaj  habibi77 Vin 26 Mar - 21:00

Rezumarea primului mesaj :

In Anglia pe la 1500, pentru baut rachiu erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului
habibi77
habibi77
6
6


Sus In jos


Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  seaman65 Vin 3 Iun - 21:14

Si astia doi sunt cei care divorteaza mereu?
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  oli Joi 9 Iun - 19:30

Contraceptie masculina

Cele mai cunoscute metode contraceptive ce-i privesc pe barbati sunt prezervativul, actul sexual intrerupt si vasectomia. Dar asta nu e tot, cercetatorii s-au pus pe treaba si au vrut sa inventeze ceva la fel de sigur si simplu de administrat cum sunt anticonceptionalele, doar ca… pentru barbati!
Stiinta a dat nastere unei pastile anticonceptionale pentru barbati. Numeroase versiuni de contraceptie masculina au concurat pentru a fi aprobate, demersul fiind justificat de dorinta de a conferi barbatului un rol egal cu al femeii in planificarea familiala, dar mai ales dintr-o ratiune financiara, conform careia companiile farmaceutice ar avea mari beneficii de pe urma acestor medicamente.
Aceste substante se impart in doua categorii: hormonale si non-hormonale. Cele hormonale presupun administrarea de testosteron, hormonul masculin, sub forma de injectii intramusculare sau plasturi. Versiunea masculina a contraceptivelor este asemanatoare cu cele destinate femeilor si s-a dovedit ca functioneaza intr-un procent de 97 pana la 100%, in cazul cuplurilor care nu folosesc alta metoda de protectie.
Un grup de cercetatori israelieni de la Universitatea Bar-Ilan din Tel-Aviv au creat prima alternativa a contraceptivului pentru femei. Mai exact, este vorba despre o pastila pentru barbati, care “dezactiveaza” lichidul seminal inainte ca acesta sa ajunga sa fecundeze ovulul.
Mai mult, aceste pilule nu au nici un fel de efecte secundare, asa cum se intampla in cazul pilulelor contraceptive pentru femei. Cercetatorii israelieni au avut in vedere o pilula care se va lua de catre barbati o data la trei luni.
Pilula actioneaza asupra unei proteine vitale din sperma, necesara femeii in procesul de conceptie. Astfel, chiar daca spermatozoizii ajung in uter, ei nu sunt capabili sa fertilizeze ovulul”, spune prof. Haim Breitbat, de la Universitatea Bar-Ilan. In compozitia noului medicament nu se gasesc hormoni sexuali masculini si hormoni sexuali feminini, precum in pilulele luate de femei.


Oare cati barbati ar lua acesta pilula ? scratch
oli
oli
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  oli Joi 16 Iun - 9:55

Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu aceste caracteristici si multe altele o recomanda in mod special ca remediu natural impotriva unui numar mare de afectiuni.

Frumusete

Ten incarcat – pielea de pe obraji si de pe gat se sterge in fiecare dimineata si seara vreme de cinci minute cu un tampon bine inmuiat in suc de varza; aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare si da un plus de stralucire tenului.

Piele imbatranita – sucul de varza este unul dintre secretele saloanelor de cosmetica ce obtin rezultate miraculoase datorita elementelor continute; este bogat in vitamina A si in vitamine din complexul B, contine substante care imbunatatesc irigarea cu sange a pielii si are efect de curatare profunda a tenului; pentru tratamentul tenului, se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza ce se tin timp de 10 – 15 minute pe fata, dupa care se indeparteaza, lasand pielea sa se usuce in mod natural la aer; la final se aplica o crema hidratanta.

Tratamente interne

Obezitate – in Statele Unite si in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac furori; cea mai opulara este de departe cura cu supa de varza ce ajuta la cele mai rapide scaderi in greutate; aceasta nu este totusi recomandata, hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice, fiind o tortura zilnica; in schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200 – 300 de grame de salata de varza cruda poate face minuni in reglarea ponderala, ce-i drept, pe termen lung; varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural; obiceiul de a consuma timp de 3 sau 4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate.

Adjuvant contra cancerului la san – mai multe studii de medicina experimentala au demonstrat ca tratamentele cu compusii pe baza de sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor malogne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%; ca adjuvant impotriva acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa; suplimentar, ar trebui tinute cure de cate 4 saptamani in care sa se consume un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetatorii Universitatii de Medicina din Hawaii au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia) catre vasele de sange si tesuturi; de asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor; se recomanda consumul de varza sub forma de salata (300 de grame), cel putin trei zile pe saptamana.


Tratamente externe

Arsuri de gravitate mica si medie – se fac spalaturi si de pun comprese cu suc proaspat de varza vreme de 15 minute, cate 2 – 3 pe zi; are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si previne formarea cicatricelor cheloide.

Rani care se vindeca greu – se pun zilnic comprese cu suc de varza care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa ca zona tratata sa se usuce la aer inca o ora; studiile arata ca prin mecanisme prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este accelerat, riscul de infectie scade, iar semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.
oli
oli
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  ghost Joi 16 Iun - 11:46

Estrogenul si emotiile la femei


IntroducereSus Este clar demonstrat faptul ca estrogenul este direct implicat in bunastarea emotionala a femeii. Depresia si anxietatea afecteaza femeile mai frecvent in perioadele de producere a estrogenilor decat la barbati sau la femeile la menopauza.

Estrogenul este de asemeni implicat in tulburari de dispozitie care apar doar la femei: sindrom premenstrual, tulburare disforica premenstruala si depresia postpartum.
Cum afecteaza estrogenul dispozitia este un subiect mai putin studiat. Este prea mult estrogen? Sau prea putin? Se pare ca efectele emotionale ale estrogenului sunt aproape la fel de misterioase ca insasi dispozitia.
Estrogenul - ce este normal?Sus Incepand de la pubertate, ovarele femeii incep sa secrete estrogen in functie de fiecare ciclu menstrual. La mijlocul ciclului, nivelul de estrogen creste brusc, determinand eliberarea unui ovul (ovulatie). Apoi, nivelul scade la fel de repede. In restul lunii, nivelul de estrogen creste si scade gradual.
Nivelul normal de estrogen poate sa varieze. Diferente mari sunt obisnuite la aceeasi femeie in zile diferite, sau intre doua femei in aceeasi zi a ciclului. Nivelul masurat al estrogenului la un moment dat nu reprezinta o predictie pentru tulburari emotionale.
Hormonii si creierulSus Nu trebuie spus ca estrogenul nu are un rol important in reglarea dispozitiei. Estrogenii actioneaza peste tot in organism, inclusiv in partile creierului care controleaza emotiile.

Efecte ale estrogenilor:
- cresterea nivelului de serotonina si a numarului de receptori pentru serotonina la nivelul creierului
- modifica producerea si efectele endorfinelor, substante chimice din creier responsabile pentru starea de bine
- protejeaza nervii de leziuni si, posibil, stimuleaza cresterea nervilor.

Este imposibil de prezis ce inseamna aceste efecte la o anume femeie. Actiunile estrogenului sunt prea complexe pentru a fi complet intelese de cercetatori la momentul actual. Spre exemplu, in ciuda efectelor aparent pozitive ale estrogenilor la nivelul creierului, dispozitia multor femei se imbunatateste dupa menopauza cand nivelul de estrogen este foarte scazut.
Unii experti cred ca anumit femei sunt mai vulnerabile la modificarile nivelului de estrogen ce apar in mod normal in timpul ciclului menstrual. Ei sugereaza ca aceste modificari bruste ale nivelelor sanguine de hormon creaza tulburarile de dispozitie prezente de-a lungul anilor fertili.
Sindromul premenstrual - PMSSus Aproximativ 90% dintre femei prezinta simptome neplacute inainte de menstruatie. Daca simptomele sunt in mod constant destul de severe pentru a afecta viata de fiecare zi, stare se denumeste sindrom premenstrual. Vorbind in general, sindromul premenstrual este definit daca:
- simptome fizice si emotionale apar in mod constant cu cateva zile inaintea menstruatiei, cateva luni la rand
- simptomele dispar la terminarea menstruatiei si nu apar in alte momente
- simptomele determina probleme personale semnificative (la serviciu, scoala sau in relatia cu alti oameni)
- in aparitia simptomelor nu pot fi implicate medicamente, droguri, alcool sau alte boli.

Balonarea, edemul mainilor si al picioarelor, sensibilitatea dureroasa a sanilor, sunt de obicei simptomele fizice. Pot fi prezente si simptome psihice: depresie, manie sau iritabilitate, anxietate sau retragere sociala. Intre 20 si 40% dintre femei pot prezenta sindrom premenstrual la un moment de-a lungul vietii.
Tulburarea disforica premenstrualaSus Ca si in cazul sindromului premenstrual, femeile cu tulburare disforica premenstruala, dezvolta dispozitie negativa inainte de menstruatie. Unii experti considera tulburarea disforica premenstruala ca o forma severa de sindrom premenstrual. In aceasta afectiune, simptomele legate de dispozitie sunt mai severe si deseori umbresc simptomele fizice. Tulburarile emotionale sunt suficient de severe pentru a interfera cu activitatile de fiecare zi. Apare la 3-7% dintre femei.
Estrogenul pare sa fie implicat in aceste tulburari de dispozitie, dar nu se stie cum exact se produce acest lucru. Nivelul de estrogen la femeile care prezinta sindrom premenstrual si tulburare disforica premenstruala sunt aproape intotdeauna normale. Problema poate fi, totusi, in modul in care acest estrogen actioneaza la nivelul structurilor creierului responsabile cu dispozitia. Femeile cu aceste afectiuni, pot, de asemeni, sa fie afectate de fluctuatiile normale ale estrogenului din timpul ciclului menstrual.
Depresia postpartumSus Rolul estrogenului in aparitia depresiei postpartum este neclar. Starea de tristete de dupa nastere este destul de frecventa si este considerata normala. Totusi, 10-25% dintre femei prezinta depresie majora in primele 6 luni dupa nastere. Scaderea brusca a nivelului de estrogeni din sange dupa nastere, pare sa fie motivul aparitiei acestei afectiuni - desi legatura aceasta nu a fost inca dovedita stiintific.
Depresia postpartum se trateaza ca orice alta depresie, cu antidepresive, psihoterapie sau ambele. Unele preparate cu estrogen, par sa aiba un rol adjuvant in tratamentul depresiei, alaturi de celelalte tratamente.
Depresia perimenopauzaSus In perioada de cateva luni sau ani inainte de instalarea menopauzei (perioada numita perimenopauza) nivelele de estrogen sunt haotice si imprevizibile. In timpul perimenopauzei, 10% dintre femei prezinta simptome ale depresiei care pot fi cauzate de nivelele fluctuante de estrogen. Unele studii sugereaza ca folosirea de plasturi transdermici cu estrogen poate imbunatati depresia din perioada perimenopauzei. Femeile din acest studiu nu au primit tratament cu antidepresive, deci suplimentarea estrogenului a determinat ameliorarea depresiei.
Depresia postmenopauzaSus La menopauza, nivelul de estrogen scade foarte mult. In mod surprinzator, administrarea de estrogen la femeile la menopauza nu amelioreaza simptomele depresiei. In cateva trialuri mari care evaluau tratamentul substitutiv cu hormoni, femeile care luau estrogen raportau aceleasi probleme mentale ca si cele care luau placebo. Dupa menopauza incidenta depresiei la femei scade, devenind asemanatore cu a barbatilor de aceeasi varsta.
ghost
ghost
4
4


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  pitulicea Joi 16 Iun - 11:50

Nu mai dati copy/paste-uri asa lungi de pe net Mad
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  ghost Joi 16 Iun - 11:56

ok sefa Razz
ghost
ghost
4
4


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  mrs nobody Joi 16 Iun - 13:19

dragut din partea ta ghost Smile
este o explicatie foarte simpla a unor schimbari bruste de stare, greu de controlat cu vointa
cred ca putini barbati o cunosc
mrs nobody
mrs nobody
5
5


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  oli Sam 18 Iun - 6:46

Cea mai frecventa intrebare referitoare la meloterapie este: Care este acel element ce emotioneaza, modifica, incanta, intristeaza, calmeaza, inveseleste si ne face atat de fericiti atunci cand ascultam muzica?

Conexiunea intre muzica si medicina isi are originea in trecut si a constituit subiectul a numeroase controverse. In antichitate, oamenii obisnuiau sa trateze anumite afectiuni sau stari de disconfort fizic prin ritualuri de magie alba acompaniate de muzica specifica invocarii unor divinitati. De asemenea, terapia prin muzica (meloterapia) era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta.
Stiinta care se ocupa cu studiul sunetelor (sonologia) are ca obiect efectele sunetelor la nivel fizic si al compozitiei chimice a organismului uman, dar si din punct de vedere psihic si biologic. Savantul roman George Constantinescu, intemeietorul sonologiei, a anticipat cu mult timp in urma aptitudinile terapeutice ale sunetelor asupra omului. In primul rand, muzica actioneaza asupra psihicului, inducand o stare profunda de relaxare si stimuland, indirect, functionarea optima a organismului uman.
Dupa o zi epuizanta, ce poate fi oare mai relaxant si mai benefic decat o cada plina cu apa fierbinte, un spumant cu aroma de lavanda si o combina muzicala din care razbat acordurile difuze ale unor simfonii de Beethoven, arii din operele lui Mozart, sau ale celebrei "Ave Maria" a lui Franz Schubert? Si exemplele ar putea continua... Vei realiza ca te simti mult mai relaxata si ca starile de nervozitate, iritare si neliniste au disparut pe nesimtite.
Mai mult decat atat, muzica actioneaza in mod direct asupra organismului, indiferent daca ne dam seama sau nu de acest lucru. Ritmul cardiac se regularizeaza, tensiune arteriala revine la parametrii normali si simti ca iti recapeti energia, optimismul si increderea.



oli
oli
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  seaman65 Sam 18 Iun - 6:54

Eu fac o baie o data pe an (daca o fac si pe-aia) si cand fac merge-o muzica, dar mi bine merge-o carte. Very Happy
Ave Maria cantata de Celine, imi place mai mult decat de la oricare alt gurist.
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  oli Sam 18 Iun - 7:01

Eu cam asta ascult cand is foarte suparata .Si ma relaxeaza .
Claude Debussy - Sonata pentru pian si harpa
Nicolo Paganini - Concert nr. 4 in Re Minor
Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormita"

oli
oli
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  snow Sam 18 Iun - 12:42

Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
- Propozitia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseste fiecare litera din alfabet
snow
snow
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  seaman65 Sam 18 Iun - 14:21

Stranutul circula cu viteza incredibila de 160 km/h. Particulele si scuipatul emise in timpul stranutului ajung pana la doi metri departare iar bacteriile pana la 45 metri. De aceea se recomanda ca, in timpul stranutului, sa se acopere gura si nasul cu o batista ori servetel igienic.

Strănutul părăsește cavitatea bucală cu viteza de aproximativ 250 km/h, de aceea el este foarte periculos în condițiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze. Dacă strănutul este prea puternic, aceasta își poate rupe o coastă. Dacă se încearcă reținerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă, fapt care poate avea consecințe letale. Dacă persoana se forțează să își țină ochii deschiși, aceștia pot ieși din orbite.

Am mai vazut unele surse, fiecare cu alta viteza. Dupa astia ar trebui sa fim morti deja.

Cert este ca organismul uman se poate apara , se afla in permanenta in contact cu bacterii, virusi si alti agenti patogeni, dar in echilibru cu acestia. Problemele apar in momentul in care organismul este slabit, nu primeste suficiente vitamine si minerale si este supus unui stress (prea mult efort, alcool, tutun, prea putina odihna).
Asa ca aveti grija sa mancati sanatos, sa nu faceti excese, sa va odihniti, sa nu va enervati si sa ganditi pozitiv.
Nimic nu ne poate atinje, poate sa ploo cu ninje! Laughing
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  shadow Sam 18 Iun - 15:46

De la 200 la 965 km/h e ceva diferentza Very Happy ...mai verificati un pic informatiile cand le postati ...unii citesc si chiar le iau de bune dandu-le mai departe cu buna credintza play ball
shadow
shadow
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  seaman65 Sam 18 Iun - 15:49

Cum sa le verificam? Luam si noi de bune informatiile pe care ni le vand altii.
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  Tizona Joi 30 Iun - 10:57

Omul produce trei tipuri de lacrimi.
- lacrimile bazale, care umidifica si hranesc bulbul ocular
- lacrimile reflexe, care sunt produse cand un element strain intra in ochi
- lacrimile emotive, asociate cu durerea. Acestea au o compozitie chimica diferita: contin un procent mare de mangan si un hormon, prolactina.
Tizona
Tizona
4
4


Sus In jos

Stiati ca? - Pagina 19 Empty Re: Stiati ca?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 19 din 33 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum