FOBII
+7
seaman65
Violoncella
daffy_
Demostene
pitulicea
snow
habibi77
11 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
FOBII
Rezumarea primului mesaj :
alodaxofobia = frica in fata opiniilor altor persoane
barofobia = frica de graviditate
logizomecanofobia = frica de computere
dextrofobia = frica de obiecte situate in partea dreapta a corpului
eufobia = frica de a auzi vesti bune
francofobia = frica de francezi sau cultura franceza
genufobia = frica de genunchi
ideofobia = frica de idei
selenofobia = frica de luna
uranofobia = frica de rai
plutofobia = frica de bogatie
gamofobia = frica de casatorie
genofobia = frica de sex
hipopotomonstrosecvipedaliofobia = frica de cuvinte lungi
venustrafobia = frica de femei frumoase
Voi aveti fobii?
alodaxofobia = frica in fata opiniilor altor persoane
barofobia = frica de graviditate
logizomecanofobia = frica de computere
dextrofobia = frica de obiecte situate in partea dreapta a corpului
eufobia = frica de a auzi vesti bune
francofobia = frica de francezi sau cultura franceza
ideofobia = frica de idei
selenofobia = frica de luna
uranofobia = frica de rai
plutofobia = frica de bogatie
gamofobia = frica de casatorie
genofobia = frica de sex
hipopotomonstrosecvipedaliofobia = frica de cuvinte lungi
venustrafobia = frica de femei frumoase
Voi aveti fobii?
habibi77- 6
Re: FOBII
Acrofobia - frica de inaltime
Cititi putin ce scrie in articolul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se rezolva asa cum scrie si in articol prin expunere la inaltimi.
Eu nu sufar de o asemenea fobie.
Am participat la constructia a doua baraje din beton, in arc, de 50 m inaltime fiecare.
Pe masura avansarii betonarii fiecarui baraj am devenit mult mai sigur in a ma descurca pe aceasta constructie.
Cititi putin ce scrie in articolul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se rezolva asa cum scrie si in articol prin expunere la inaltimi.
Eu nu sufar de o asemenea fobie.
Am participat la constructia a doua baraje din beton, in arc, de 50 m inaltime fiecare.
Pe masura avansarii betonarii fiecarui baraj am devenit mult mai sigur in a ma descurca pe aceasta constructie.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 21 Oct - 12:18, editata de 1 ori (Motiv : Nu e un topic pentru poze!)
Demostene- 3
Te intelegem, chiar daca nu exemplifici cu fotografii.
Unele topice sunt pentru discutii. Discutia inseamna CUVINTE. Imaginile sunt de prisos.
Unele topice sunt pentru discutii. Discutia inseamna CUVINTE. Imaginile sunt de prisos.
pitulicea- 6
Cum pot primi o lista cu toti "bolnavii" astia? I-as scapa eu de boala Sa-mi faca o donatie si starpim cauza care produce efectulplutofobia = frica de bogatie
pitulicea- 6
Peniaphobia - Frica de saracie
Valabila pentru cei invitati sa dea declaratiii la DNA .
Valabila pentru cei invitati sa dea declaratiii la DNA .
Demostene- 3
Ba eu cred ca de frica asta suferim toti, mai mult sau mai putin.
itina- 6
pitulicea apreciază acest mesaj
hipopotomonstrosecvipedaliofobia = frica de cuvinte lungi a scris:
Cred ca si eu am aceasta frica si numai din acest motiv nu reusesc sa citesc ce scrie aici. Deci, nici nu pot afla cum se cheama frica mea.
atat de simplu- 6
de citit cirim mai greu sau mai usor, dar de pronuntat, cred ca nici nu poate. E ca in copilarie cand pronuntam oua de caracopilcanita si mergand prin tabere, am descoprit ca nici asta nu e unic.
Vizitator- Vizitator
De exemplu, la tine, Aella am citit: " De citit, ciripim" si nu intelegeam ce vrei sa spui.
Simpla, eu zic sa citesti cuvantul. Nu stii ce pierzi!
Simpla, eu zic sa citesti cuvantul. Nu stii ce pierzi!
itina- 6
Imi si imaginez. Cobor ochii spre picioare, incep sa tip. Ridic ochii, ma linistesc. Sau port numai rochii lungi ca sa nu-mi vad genunchii.
itina- 6
pitulicea apreciază acest mesaj
Partenofobie
Partenofobia este caracterizată printr-o teamă patologică faţă de virgine sau fecioare. Oamenii care suferă de această fobie evită mănăstirile, şcolile şi orice loc unde s-ar putea întâlni cu astfel de adolescente sau tinere.
Ce le-ar putea face o fecioara?
Oare si femeile sufera de fobia asta sau doar barbatii?
Partenofobia este caracterizată printr-o teamă patologică faţă de virgine sau fecioare. Oamenii care suferă de această fobie evită mănăstirile, şcolile şi orice loc unde s-ar putea întâlni cu astfel de adolescente sau tinere.
Ce le-ar putea face o fecioara?
Oare si femeile sufera de fobia asta sau doar barbatii?
pitulicea- 6
Tafofobia - frica de a fi îngropat de viu
Teama de a fi îngropat de viu are o istorie lungă. Înainte de medicina modernă (bazată pe experiment și pe principii științifice), această frică nu era în totalitate irațională, deoarece de-a lungul timpului au fost înregistrate numeroase cazuri de oameni îngropați de vii.
În 1905, afaceristul britanic William Tebb a adunat o sumedenie de povești despre oameni îngropați prematur. A descoperit 219 cazuri în care oamenii erau „cât pe ce să fie îngropați de vii” și 149 de cazuri în care oamenii „chiar au fost îngropați de vii”.
Tot el a depistat zece cazuri de disecții pe oamenii vii și două cazuri în care victima a revenit la viață în timp ce era îmbălsămată. Deși acum tehnicile de stabilire cu certitudine a decesului sunt foarte precise, există încă persoane care suferă de tafofobie.
De fobia asta sufar si eu Cred ca-i una din cele mai mari temeri din viata mea. Nu cred ca exista vreun claustrofob care nu fie si tafofob Eu sunt ambele
Apoi daca ne luam dupa principiile stiintifice moderne si dupa medicii moderni, spaima ar trebui sa fie chiar mai mare decat in vechime Prostii astia isi uita si bisturiul in tine cand te opereaza.
Teama de a fi îngropat de viu are o istorie lungă. Înainte de medicina modernă (bazată pe experiment și pe principii științifice), această frică nu era în totalitate irațională, deoarece de-a lungul timpului au fost înregistrate numeroase cazuri de oameni îngropați de vii.
În 1905, afaceristul britanic William Tebb a adunat o sumedenie de povești despre oameni îngropați prematur. A descoperit 219 cazuri în care oamenii erau „cât pe ce să fie îngropați de vii” și 149 de cazuri în care oamenii „chiar au fost îngropați de vii”.
Tot el a depistat zece cazuri de disecții pe oamenii vii și două cazuri în care victima a revenit la viață în timp ce era îmbălsămată. Deși acum tehnicile de stabilire cu certitudine a decesului sunt foarte precise, există încă persoane care suferă de tafofobie.
De fobia asta sufar si eu Cred ca-i una din cele mai mari temeri din viata mea. Nu cred ca exista vreun claustrofob care nu fie si tafofob Eu sunt ambele
Apoi daca ne luam dupa principiile stiintifice moderne si dupa medicii moderni, spaima ar trebui sa fie chiar mai mare decat in vechime Prostii astia isi uita si bisturiul in tine cand te opereaza.
pitulicea- 6
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|