INVITATIE LA MASA
4 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
INVITATIE LA MASA
De cate ori in momentul aranjarii unei mese inaintea sosirii oaspetilor , nu v-ati aflat in impas, sa vi se para ca nimic nu e aranjat cum trebuie si ca totul e un dezastru.
Avand in vedere ca nu doar aspectul si gustul mancarii sunt importante, ci si aranjarea unei mese festive, m-am gandit sa ne impartasim unii altora idei , despre cum se aranjeaza o masa festiva, despre cum se aseaza o mancare in farfurie, cum se orneaza o salata sau un tort, moduri de aranjare a aperitivelor pe platouri.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Avand in vedere ca nu doar aspectul si gustul mancarii sunt importante, ci si aranjarea unei mese festive, m-am gandit sa ne impartasim unii altora idei , despre cum se aranjeaza o masa festiva, despre cum se aseaza o mancare in farfurie, cum se orneaza o salata sau un tort, moduri de aranjare a aperitivelor pe platouri.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: INVITATIE LA MASA
Foarte frumos subiectul. Imi place.
O sa mai invatam lucruri noi, unii de la altii
Cand o sa am musafiri, o sa intru aici sa vad unde si cum se aseaza tacamurile. Niciodata nu stiu
O sa mai invatam lucruri noi, unii de la altii
Cand o sa am musafiri, o sa intru aici sa vad unde si cum se aseaza tacamurile. Niciodata nu stiu
pitulicea- 6
Re: INVITATIE LA MASA
10 REGULI PENTRU ARANJAREA MESEI.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
1. Faţa de masă trebuie să fie curată şi fără nici o pată, pentru că o faţă de masă pătată poate tăia pofta de mâncare a musafirilor mai pretenţioşi. Este la fel de important să alegem culoarea feţei de masă în armonie cu culorile folosite la tacâmuri şi decoraţiuni.
2.Farfuriile şi paharele din care urmează să servim musafirii veniţi, să nu fie ciobite şi să fie foarte curate, la fel şi tacâmurile.
3.Dacă faţa de masă este una sofisticată şi de sărbătoare, atunci şi restul aranjamentului trebuie să se ridice la acelaşi nivel, nu se pun farfurii vechi şi simple pe o faţă de masă frumoasă şi nouă.
4.Se poate aranja o masă frumoasă şi cu lucruri mai modeste, dar în cazul în care aceste lucruri se potrivesc unele cu altele. Pe o faţă de masă ieftină şi înflorată nu se pun farfurii de porţelan vechi sau sfeşnic de argint. În schimb pe o faţă de masă din damas scump, nu se aşează farfurii din lut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5.Aranjamentul mesei trebuie să se potrivească şi cu felurile de mâncare care urmează să fie servite. De exemplu o tocăniţă sau un gulaş se potrivesc cu farfuriile de lut. La mâncărurile cu specific francez se pun pe masă farfurii de porţelan. Pe masa de bufet se pun feţe din materiale care se curăţă uşor.
6.Dacă nu avem două seturi de tacâmuri, putem să folosim şi la masa de sărbători cele de zi cu zi, dar se complectează aranjamentul mesei cu şerveţele de hârtie colorată şi se pune o vază de aceiaşi culoare în mijlocul mesei.
7.În cazul în care avem seturi complete de tacâmuri, se folosesc supierele, bolurile diferite pentru tocăniţe, paste, fructierele etc., de la aceste seturi. Dacă seturile nu sunt complete, atunci mâncărurile pot fi servite în boluri de sticlă sau în vasele yena în care au fost gătite.
8.Paharele trebuie alese şi ele în funcţie de restul aranjamentului mesei. Nu se potrivesc paharele de cristal la farfuriile de lut. La fel de nepotrivit este, să punem pahare în stil rustic pe o faţă de masă din damas.
9.Nu este frumos când masa are prea multe ornamente, nu doar este deranjant pentru musafiri, dar este şi de prost gust. Dacă folosim o vază, ea să fie mică ; sfeşnicele cu lumânări se pun în aşa fel încât să nu deranjeze pe nimeni flacăra lor. Dacă bolurile cu salate, băuturile, pâinea, nu încap pe masă, se aşează pe o altă masă mai mică aşezată lângă cea mare, acoperită cu faţă de masă sau pe bufet.
10.În cazul în care avem 3 – 4 musafiri la masă, se pot servi mâncărurile pe farfurie, dar dacă sunt mai mulţi de 5 atunci ele se aduc la masă în boluri.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
1. Faţa de masă trebuie să fie curată şi fără nici o pată, pentru că o faţă de masă pătată poate tăia pofta de mâncare a musafirilor mai pretenţioşi. Este la fel de important să alegem culoarea feţei de masă în armonie cu culorile folosite la tacâmuri şi decoraţiuni.
2.Farfuriile şi paharele din care urmează să servim musafirii veniţi, să nu fie ciobite şi să fie foarte curate, la fel şi tacâmurile.
3.Dacă faţa de masă este una sofisticată şi de sărbătoare, atunci şi restul aranjamentului trebuie să se ridice la acelaşi nivel, nu se pun farfurii vechi şi simple pe o faţă de masă frumoasă şi nouă.
4.Se poate aranja o masă frumoasă şi cu lucruri mai modeste, dar în cazul în care aceste lucruri se potrivesc unele cu altele. Pe o faţă de masă ieftină şi înflorată nu se pun farfurii de porţelan vechi sau sfeşnic de argint. În schimb pe o faţă de masă din damas scump, nu se aşează farfurii din lut.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5.Aranjamentul mesei trebuie să se potrivească şi cu felurile de mâncare care urmează să fie servite. De exemplu o tocăniţă sau un gulaş se potrivesc cu farfuriile de lut. La mâncărurile cu specific francez se pun pe masă farfurii de porţelan. Pe masa de bufet se pun feţe din materiale care se curăţă uşor.
6.Dacă nu avem două seturi de tacâmuri, putem să folosim şi la masa de sărbători cele de zi cu zi, dar se complectează aranjamentul mesei cu şerveţele de hârtie colorată şi se pune o vază de aceiaşi culoare în mijlocul mesei.
7.În cazul în care avem seturi complete de tacâmuri, se folosesc supierele, bolurile diferite pentru tocăniţe, paste, fructierele etc., de la aceste seturi. Dacă seturile nu sunt complete, atunci mâncărurile pot fi servite în boluri de sticlă sau în vasele yena în care au fost gătite.
8.Paharele trebuie alese şi ele în funcţie de restul aranjamentului mesei. Nu se potrivesc paharele de cristal la farfuriile de lut. La fel de nepotrivit este, să punem pahare în stil rustic pe o faţă de masă din damas.
9.Nu este frumos când masa are prea multe ornamente, nu doar este deranjant pentru musafiri, dar este şi de prost gust. Dacă folosim o vază, ea să fie mică ; sfeşnicele cu lumânări se pun în aşa fel încât să nu deranjeze pe nimeni flacăra lor. Dacă bolurile cu salate, băuturile, pâinea, nu încap pe masă, se aşează pe o altă masă mai mică aşezată lângă cea mare, acoperită cu faţă de masă sau pe bufet.
10.În cazul în care avem 3 – 4 musafiri la masă, se pot servi mâncărurile pe farfurie, dar dacă sunt mai mulţi de 5 atunci ele se aduc la masă în boluri.
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: INVITATIE LA MASA
Cata bataie de cap. Mai bine sa n-am musafiri. Sa manance fiecare la el acasa
pitulicea- 6
Re: INVITATIE LA MASA
exemple de aranjare a mesei de Craciun
Aranjarea mesei de Craciun poate fi, uneori, complicata, daca doresti sa iti impresionezi invitatii si sa fii originala, in acelasi timp.hai sa vedem cateva exemple ,pentru a da mesei de craciun un aer cat mai festiv
Aranjament masa in auriu si alb
Auriul este culoarea opulentei si a elegantei. Indiferent de modul in care este utilizat, acesta reuseste sa trimita cu gandul la sarbatoare. Este indicat in special pentru ocaziile festive, precum masa de Craciun. Scoate-l in evidenta si tempereaza-l prin intermediul albului. Alterneaza farfuriile albe cu cele aurii si foloseste o fata de masa alba. Ca accesorii, utilizeaza unele aurii. Poti folosi globuri, lumanari, fundite si fulgi de zapada ornamentali, aurii, iar tacamurile se pot lega cu o panglica aurie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aranjarea mesei de Craciun poate fi, uneori, complicata, daca doresti sa iti impresionezi invitatii si sa fii originala, in acelasi timp.hai sa vedem cateva exemple ,pentru a da mesei de craciun un aer cat mai festiv
Aranjament masa in auriu si alb
Auriul este culoarea opulentei si a elegantei. Indiferent de modul in care este utilizat, acesta reuseste sa trimita cu gandul la sarbatoare. Este indicat in special pentru ocaziile festive, precum masa de Craciun. Scoate-l in evidenta si tempereaza-l prin intermediul albului. Alterneaza farfuriile albe cu cele aurii si foloseste o fata de masa alba. Ca accesorii, utilizeaza unele aurii. Poti folosi globuri, lumanari, fundite si fulgi de zapada ornamentali, aurii, iar tacamurile se pot lega cu o panglica aurie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: INVITATIE LA MASA
preferatul meu aranjamentul in rosu si alb
Alaturand nuante de rosu, verde si alb, vei reusi sa redai atmosfera clasica a Craciunului. Scoate in evidenta rosul prin intermediul catorva elemente albe. Ca aranjament central, opteaza pentru elemente naturale: flori rosii, conuri, crangute de brad si de maces, bete de scortisoara si alte articole de care dispui. Ca sa animi modul in care ai aranjat masa, poti opta pentru niste servetele cu un imprimeu vesel, cu motive de Craciun.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Alaturand nuante de rosu, verde si alb, vei reusi sa redai atmosfera clasica a Craciunului. Scoate in evidenta rosul prin intermediul catorva elemente albe. Ca aranjament central, opteaza pentru elemente naturale: flori rosii, conuri, crangute de brad si de maces, bete de scortisoara si alte articole de care dispui. Ca sa animi modul in care ai aranjat masa, poti opta pentru niste servetele cu un imprimeu vesel, cu motive de Craciun.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: INVITATIE LA MASA
Auriul poate fi folosit cu succes si alaturi de culoarea rosie, combinatie pe care o poti folosi si pentru masa de revelion. Alege suporturi de farfurii aurii, in vreme ce vesela poate fi alba, cu motive geometrice sau florale rosii, ca cele din imagine. Pe fiecare farfurie, poti amplasa cate un cadou pentru fiecare invitat, respectand paleta cromatica. Umple un bol din sticla transparenta cu globuri aurii si rosii, ca aranjament central, iar altul cu margele in aceleasi culori.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: INVITATIE LA MASA
Faine.
Anul acesta ne-am gandit sa facem si noi o masa mai deosebita de Craciun. E bine ca mai pot lua idei de aici
Un lucru e sigur: n-o sa merg sa-mi cumpar vesela special pentru Craciun, ca am destula
P.S. Imi place ideea cu trandafirul legat de betisoare si asezat pe farfurii.
Anul acesta ne-am gandit sa facem si noi o masa mai deosebita de Craciun. E bine ca mai pot lua idei de aici
Un lucru e sigur: n-o sa merg sa-mi cumpar vesela special pentru Craciun, ca am destula
P.S. Imi place ideea cu trandafirul legat de betisoare si asezat pe farfurii.
pitulicea- 6
Re: INVITATIE LA MASA
Da. Da' cum faci sa-ti ramana coaja de la portocala intacta? Scoti continutul cu o lingura?
pitulicea- 6
Re: INVITATIE LA MASA
La cat e de moale, poti sa indesi lumanarea-n portocala si apoi sa stergi coaja.
seaman65- 6
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|