La taclale printre oale
+45
koku41
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
49 participanți
Pagina 66 din 67
Pagina 66 din 67 • 1 ... 34 ... 65, 66, 67
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
Odată o să încerc și eu cu mujdei. Cândva, undeva! Mă bucur că îți place!
zaraza26- 5
pitulicea apreciază acest mesaj
Intre timp am mai scos din congelator niste ciuperci. De fapt, niste bureti iuti, ramasi de anul trecut. I-am gatit si pe aia si i-am mancat tot cu mujdei. Eu sunt innebunita dupa usturoi.
pitulicea- 6
zaraza26 apreciază acest mesaj
Perfect!! Are cine mânca și în locul meu!
zaraza26- 5
M-am apucat si eu de prajitura. Fac Albinita, ca-i place la Stefana, nepoata-mea. Foile le-am cumparat, ca nu am chef sa muncesc asa mult si nici nu vreau sa risc sa nu-mi iasa, asa cum am mai patit acu' vreun an Ce-i sigur e sigur.
Am facut jumatate din crema, acum astept sa se raceasca, sa pot incorpora untul.
Cu dulceata cam am emotii. Nu am o dulceata acrisoara si groasa, asa cum ar trebui la prajitura asta. Pun ce am... dulceata de gutui, amestecata cu pasta de macese. Sper sa fie ok combinatia Dulceata de gutui e groasa, dar nu e acra. Pasta de macese e acrisoara, dar e subtire Prajituri a la Nico
Am facut jumatate din crema, acum astept sa se raceasca, sa pot incorpora untul.
Cu dulceata cam am emotii. Nu am o dulceata acrisoara si groasa, asa cum ar trebui la prajitura asta. Pun ce am... dulceata de gutui, amestecata cu pasta de macese. Sper sa fie ok combinatia Dulceata de gutui e groasa, dar nu e acra. Pasta de macese e acrisoara, dar e subtire Prajituri a la Nico
pitulicea- 6
eledas și zaraza26 apreciază acest mesaj
De sarbatori n-am gatit mare lucru, asa cum fac de obicei in ultimul timp. Nu gatesc, dar am mancare berechet, pentru ca ma axez pe aperitive.
Lumea e incantata cand vede platourile, pentru ca par vesele si colorate si asta le face pofta de mancare. Ii face curiosi si vor sa guste din toate.
Am facut cateva poze.
Doua rulade, facute in foi de tortilla. Una e cu crema de branza, muschiulet afumat si frunze de salata, iar cealalta cu crema de branza, sunca si gogosar.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aici un platou cu cinci feluri de branzeturi si struguri.
Lumea e incantata cand vede platourile, pentru ca par vesele si colorate si asta le face pofta de mancare. Ii face curiosi si vor sa guste din toate.
Am facut cateva poze.
Doua rulade, facute in foi de tortilla. Una e cu crema de branza, muschiulet afumat si frunze de salata, iar cealalta cu crema de branza, sunca si gogosar.
Aici un platou cu cinci feluri de branzeturi si struguri.
pitulicea- 6
eledas și zaraza26 apreciază acest mesaj
Am mai venit cu doua platouri de aperitive.
Am facut o pasta din telemea si oua fierte, date ambele pe razatoarea mica si amestecate cu maioneza si putin iaurt. Plus cateva fire de marar.
Cu o parte am facut rulouri cu sunca, iar cu cealalta parte am umplut ardei si gogosari.
Aperitivele astea au prins bine, pentru ca am avut la masa o persoana care nu consuma deloc carne
Deasupra am presarat ceapa verde.
Am facut o pasta din telemea si oua fierte, date ambele pe razatoarea mica si amestecate cu maioneza si putin iaurt. Plus cateva fire de marar.
Cu o parte am facut rulouri cu sunca, iar cu cealalta parte am umplut ardei si gogosari.
Aperitivele astea au prins bine, pentru ca am avut la masa o persoana care nu consuma deloc carne
Deasupra am presarat ceapa verde.
pitulicea- 6
Ce mă tentează pasta asta cu telemea!... Aștept să vină niște musafiri. Cam în 5-6 ani s-ar putea să vină. Mai bine îi dau comandă la fiică-mea când vin la ei. Sau îmi fac singură acolo.
Ai pus și albușul de la ou?
Ai pus și albușul de la ou?
zaraza26- 5
Esti de toata coma.zaraza26 a scris: Aștept să vină niște musafiri. Cam în 5-6 ani s-ar putea să vină.
Reteta mea a fost asa:
6 oua fierte tari. Se dau pe razatoarea mica.
200 g telemea. Se da pe razatoarea mica.
Se amesteca cu 2 linguri de maioneza si 2 linguri de iaurt. Se toaca marar, dupa gust.
Sare se pune doar daca e nevoie, pentru ca e sarata telemeaua.
Daca vrei, poti pune si piper.
Ceapa verde cu care ornezi ii da un gust foarte bun. Cred ca ar fi la fel de buna daca s-ar taia cateva codite de ceapa direct in pasta.
O poti folosi si ca umplutura, chiar si in rulouri din alea cu tortilla, cum am facut eu, dar si unsa pe tartine.
pitulicea- 6
Mi se par foarte gustoase aperitivele alea. Din astea as tot manca.
atat de simplu- 6
Pit! Tare bine arata aperitivele tale. Am facut si eu ceva cu branza dulcedar nu asa frumos ca tine.La mine au fost la stadiul de castronel. Am facut o pasta cu merisoare si branza dulce si una cu curmale si branza dulce. Sarate binentels nu dulci, adica dulce sarat.
Acum am pus fasole la oparit sa "trantesc" asa o fasolica de doua zile. Deja am aruncat de doua ori apa de pe ea si acum este in oala cu presiune la fiert pe bune Asa ca maine scap de gatit
Am aprins si focul, sa fie cald, nu sa gatesc la foc. Tare harnica fusai de dimineata! Acum doar astept putin sa inceapa fasolea sa fiarba si plec cu Lunuta!
Acum am pus fasole la oparit sa "trantesc" asa o fasolica de doua zile. Deja am aruncat de doua ori apa de pe ea si acum este in oala cu presiune la fiert pe bune Asa ca maine scap de gatit
Am aprins si focul, sa fie cald, nu sa gatesc la foc. Tare harnica fusai de dimineata! Acum doar astept putin sa inceapa fasolea sa fiarba si plec cu Lunuta!
eledas- 4
pitulicea și zaraza26 apreciază acest mesaj
Interesante combinatiile astea Nu le-am incercat niciodata. Mi-ai dat idei. Vezi? De-asta imi place sa mai povestim pe aici.
Branza cu merisoare si branza cu curmale. Poate imi spui un pic si cum le-ai facut. Data viitoare o sa le folosesc si eu la tartine sau umpluturi, sa mai vin cu ceva nou
Branza cu merisoare si branza cu curmale. Poate imi spui un pic si cum le-ai facut. Data viitoare o sa le folosesc si eu la tartine sau umpluturi, sa mai vin cu ceva nou
pitulicea- 6
V-am mai adus doua platouri cu aperitive de la revelion. Pe restul nu le-am mai pozat. Au mai fost vreo 2 sau 3 cu mezeluri si preparate din porc.
Mozzarella cu rosii cherry, cascaval cheddar cu struguri rose si branza brie cu struguri negri.
Astea sunt niste tartine. Baza e o pasta de branza cu cascaval ras si iaurt, iar topingul este un amestec de ceapa calita, cu kaizer si cu boia afumata. Ornate cu castravete murat. A fost buna combinatia.
Mozzarella cu rosii cherry, cascaval cheddar cu struguri rose si branza brie cu struguri negri.
Astea sunt niste tartine. Baza e o pasta de branza cu cascaval ras si iaurt, iar topingul este un amestec de ceapa calita, cu kaizer si cu boia afumata. Ornate cu castravete murat. A fost buna combinatia.
pitulicea- 6
Frumoase! A fost tare aia cu "mi se par gustoase"!
Și mie "mi se par"!
Și mie "mi se par"!
myrk- 6
Pagina 66 din 67 • 1 ... 34 ... 65, 66, 67
Pagina 66 din 67
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum