GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

La taclale printre oale

+45
koku41
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
49 participanți

Pagina 65 din 67 Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul

In jos

La taclale printre oale - Pagina 65 Empty La taclale printre oale

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 9:31

Rezumarea primului mesaj :

Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva. Very Happy
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc Razz

Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

La taclale printre oale - Pagina 65 Empty Re: La taclale printre oale

Mesaj  myrk Vin 13 Dec - 23:28

Îl punem (pe borș Laughing ) până acrește. Adică gustăm și tot punem. Laughing

E drept că uneori mai confundăm săratul cu acrul. De fapt nesăratul. Laughing Ăla de magazin e mai acru, totuși nu punem borș în neștire. Laughing

Bine, și noi îndulcim borșul cu smântână. Dar tot borș rămâne. Laughing Parcă am mai zis, o ciorbă delicioasă de curcan se mănâncă la Curtea Veche la Bt. Nu știu cu ce o acresc. Laughing Noi când cumpăram carne de curcan, făceam acasă tot borș: îl acream cu borș, deși făceam ciorbă. Laughing Ciorba de curcan are o aromă aparte.

Mai găteam și o ciorbă rădăuțeană delicioasă, acrită cu... oțet. Laughing Acum nu o mai gătim, că avem stomacurile cam praf. Dar la noi la moldoveni ciorbele, borșurile sunt mâncăruri de bază. Dacă nu mănânci o ciorbă, parcă degeaba ai șapte feluri de mâncare.

Suntem borșari. Mari. Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  eledas Vin 13 Dec - 23:34

Merci myrk! Mi-ai dat o idee extraordinara cu carnea de curcan. La urmatorul iesit la cumparaturi o sa caut pulpa de curcan. Chiar nu am mai cumparat de multicel. Dintr-o pulpa fac o ciorba zdravana cat sa nu mai gatesc 2 zile Laughing Sau mai vad eu, poate o pun la cuptor.
eledas
eledas
4
4

Sus In jos

Mesaj  myrk Vin 13 Dec - 23:56

Laughing Deja visez și eu ciorbe de curcan. Avem câteva gobăi la congelator, dar nu curcani. Poate n-ar fi rău să cumpărăm și noi ceva cărniță din asta de curcănel. Însă cu siguranță facem și piftie- de cocoș. Laughing

Acu' vreo două zile am tranșat și juma' de porc- 50 de kile de carne curată, împărțită la doi. Deci carne avem, sănătoși să fim. Ziseră seniorii- adică noi. Laughing

În incinta Carrefour avem un magazin cu preparate din carne de porc, oaie și curcan. Le prepară tradițional la Orășeni. Orășeni fiind la țară. Laughing Sunt mai scumpicele, dar se vând bine. Mai prepară și cu carne de sălbăticiuni, au niște cârnați de mistreț delicioși. Dar orice ai cumpăra de la ei, nu se compară cu produsele de prin magazine. La capitolul mâncare stăm bine, încă.
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 14 Dec - 9:32

Paradase? Neutral Astea ce mai sunt sau ce mai e? Laughing N-am auzit niciodata.

Ca ziceati de piftie... Povesteam cu o colega despre meniul de Craciun si a venit vorba de piftii. Am zis ca eu n-am facut niciodata, ca-i prea mult de fiert la ele si nu am chef de atata abur in casa. Mananc doar daca face mama si-mi da si mie o farfurie de racituri, sa am si eu pe masa de Craciun. A zis ca sunt gata facute la Moldovan, o carmangerie din Cluj cu produse bune. Nu stiu daca si prin alte orase sunt magazine de-ale lor. Zicea ca-s foarte bune. O sa iau si eu de acolo, cu 32 de lei/kg. Daca iau 1 kg, mi-s suficiente, cat sa fie de gust pe platoul cu porcareli. Rezolv rapid problema confused
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  dorina_s Sam 14 Dec - 10:11

Nu-i greu de facut, doar ca necesita un pic de rabdare, am facut si eu de cand sunt cu Ghita, acum am toate ingredientele... naturale.. nu din magazin, si parca sunt mai bune
dorina_s
dorina_s
5
5

pitulicea apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  eledas Sam 14 Dec - 10:17

Părădaise = rosii, regionalism in Banat și vine din germană Laughing
eledas
eledas
4
4

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 14 Dec - 21:44

Laughing Laughing N-am auzit de regionalismul asta.

Dorina, te cred si eu ca-s mai bune din carne de porc crescut acasa. Esti o norocoasa cu Ghita Smile
Am zis ca o sa-mi fac si eu piftii, sa mananc mai des, pentru ca-s foarte bune pentru incheieturi. Am nevoie de colagen.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Sam 14 Dec - 22:09

Părădaise există în multe regionalisme. Nu știu să localizez la cine și unde am auzit de părădaițe.

Azi într-o vreme am făcut legătura. De ce zice myrk că în Ardeal punem zahăr în ciorbe/borșuri/supe. Poate și de la numele de supe dulci? Alea nu au deloc zahăr. Le spune așa că așa s-a încetățenit denumirea. Ar trebui tot așa să spunem borș acru, ciorbă acră. Laughing Dar nu spunem! Nu s-a încetățenit. Very Happy

În Moldova se mănâncă mai rar supe dulci. O mătușă de a mea făcea supă. În farfurie punea supa, un os cu ceva carne pe el, dar nu prea multă, un cartof întreg fiert și aroma era de usturoi. Tare bun! Am rugat-o pe mama să îmi facă așa ceva când am fost pe la ea acum vreo 3 ani.
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 14 Dec - 22:25

Aaaa, porodaica... si de acolo vine porodici, cum le zice la noi. Da' asta vine din ungureste.
pitulicea
pitulicea
6
6

zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  eledas Dum 15 Dec - 10:29

De expresia porodici stiam de la bunuca mea.
Eh! Cate bordeie atatea obibeie!
eledas
eledas
4
4

Sus In jos

Mesaj  myrk Dum 15 Dec - 13:13

Obibeie. Porodici, bambilici. Laughing Paradais, de la paradis. Laughing
myrk
myrk
6
6

zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 16 Dec - 20:59

Mi-am facut borsul de sfecla. A iesit destul de bun Laughing  M-am inspirat din retetele voastre, dar l-am adaptat, asa cum adaptez eu cam toate retetele.
Da' nu e rosu, e mai mult portocaliu confused  Asa-mi trebuie daca nu am ascultat de myrk Laughing Laughing
Stiti ce ma gandeam? Cred ca mergea niste chimen in el. I-ar fi dat un gust deosebit. Data viitoare il fac cu chimen.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Lun 16 Dec - 23:01

Chimen? scratch Probabil nici sfeclele nu mai sunt la fel de roșii ca altădată. Lasă că ție îți place portocaliu! Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Lun 16 Dec - 23:12

Eu când cumpăr sfeclă o răzuiesc puțin cu unghia, puțin de tot, cât să văd cât e de roșie sub coaja aia. Cel puțin una trebuie să fie vișinie la culoare ca să iasă borșul roșu închis.
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 17 Dec - 14:22

Sa stiti ca-mi place foarte mult borsul meu de sfecla. Va multumesc de idee si de reteta. big hug  Cu cat mananc mai mult, mi se pare tot mai bun.
Mi-am pus un castron mare si cum aveam niste mujdei facut de alaltaieri, l-am pus in bors. Vai de mine, ce bunatate Laughing  Nu ma mai satur. Merg sa mai fac niste mujdei, ca l-am terminat si sa-mi mai pun un castron de bors.
pitulicea
pitulicea
6
6

eledas și zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 65 din 67 Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67  Urmatorul

Sus