GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Reorganizarea Romaniei

+10
ionutz72
eu
serpico
tegeusa
shadow
daffy_
Demostene
seaman65
Mr Nobody
pitulicea
14 participanți

Pagina 4 din 8 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Reorganizarea Romaniei

Mesaj  pitulicea Joi 9 Iun - 11:29

Rezumarea primului mesaj :

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa analizeze reorganizarea administrativa a tarii prin inlocuirea celor 41 judete cu 8 judete mari sau 7 judete si municipiul Bucuresti, aratand ca actualul sistem, mentinut din 1968, genereaza ineficienta in utilizarea banilor UE si coruptie.
El a apreciat ca un nou sistem administrativ ar reduce birocratia si ar accelera procesul de descentralizare.


Ce parere aveti despre asta?


Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 4 Mar - 11:24, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos


Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mar 28 Iun - 11:49

A cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie!!!
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.” Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.


Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr’un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipulare a poporului nostru
1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici’un timp pentru gândire” scrie Chomsky.
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.

3. Strategia „în degradeu”.
Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia actiunii cu date diferite.
O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.
Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.
6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.
A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.


Parca as cita din mine! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  shadow Mar 28 Iun - 17:34

seaman65 a scris:Degeaba mergem la vot, in primul rand pentru ca n-avem pe cine votasi in al doilea rand pentru ca iese cine trebuie sa iasa, nu cine vrem noi..
Chiar crezi ceea ce sustii ? ...cum adica ''nu cine vrem noi ''? ...crezi in continuare ca a fost frauda la ultimele doua randuri de alegeri ?...eu ma indoiesc ...voturile obtinute prin frauda au fost in numar nesemnificativ .
Problema este absenteismul la vot ...Basescu a fost ales cu 51% dintr-un numar de sub 60% prezentza la urne ceea ce echivaleaza cu cca 30% dintre romanii cu drept de vot ...eu insami am votat doar in turul doi alegand intre doua rele si cred ca acesta este adevarul : nu avem pe cine alege .
shadow
shadow
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  daffy_ Mar 28 Iun - 17:44

vote 4 me !!! daffy 4 presedentia romaniei !!! Very Happy
mda...nici eu nu m-as vota Rolling Eyes
daffy_
daffy_
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  seaman65 Mar 28 Iun - 19:43

Shadow, ai citit ce-am pus mai sus? Pai daca alegerile se pot frauda un SUA, ce te face sa crezi ca la noi sunt corecte? Bush a iesit invingator cu 600 de voturi in fata lui Gore, in conditiile in care s-a estimat o frauda de circa 80 de mii de voturi.
Ce dracu' sa caut eu la vot? In primul rand pe cine votez? In al doilea rand nu va iesi cine vreau, ci ala pe care-l agreeaza cei cu bani (Bilderbergii). In nici un caz nu tine de noi. Sa-ti mai dau un citat? Iaca:

Cash-for-Access—”Lobbygate”: The Real Story of Blair and the Sale of Britain
On the first Wednesday of July 1998, on the floor of the House of Commons, Britain’s prime minister rose to defend himself According to the news reports, for the first time since his election the year before, Tony Blair’s hands were shaking. The PM denounced the American reporter whose expose of wholesale corruption in his cabinet ‘had not one shred of evidence’. Meanwhile, Blair’s spokesman, a former pornographer named Alastair Campbell, grabbed every newsman he could find in the hallway to whisper that they should not trust a “man in a hat’ ‘ while Peter Mandelson, known as Prince of Darkness, and the power behind the power of the prime minister, hissed a warning about ‘the man with an agenda’.
Unfortunately, I couldn’t enjoy any of this. I could hardly keep my eyes open, half-passed-out after 70 sleepless hours in my “safe house” in Crouch End. I had moved in with sympathetic
friends in the middle of the night because of a crank bomb scare at my hotel and to avoid camera crews.
But that’s not why I didn’t get any sleep. My paper, the Observer, had run a front-page story with detailed evidence that cronies of the prime minister, including his princeling and other cabinet members, had bartered policies for payola, cash for access. Our Observer team described lobbyists’ special, secret access to ministers operating a flea market for favors out of 10 Downing Street. Not a shred or evidence? My paper announced that I had tape recordings of lobbyists explaining exactly how and when and to whom they made the fixes—for Tesco’s supermarkets, for American power companies, for friends of Clinton, friends of Bush, friends of Blair and for Rupert Murdoch.
Blair’s attack-masters demanded, the radio and TV stations demanded, I play the tapes. They said, the tapes are phoney. They don’t exist. Palast’s a liar. And now the business editor of the Observer, the brilliant journalistic fanatic Ben Laurance, was shouting at my friends trying to block him at the door at my Crouch End hideaway that I had to get out of bed, get to the BBC studios and confront with tape the number one New Labour fixer, Derek Draper, on another live Newsnight broadcast.
seaman65
seaman65
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 7:54

Alegerile au fost furate, de vreo 18 ani incoace. Exista niste reguli...procente ce pot fi furate, favorizate de...absenteism! Paradoxal, cu cat absenteismul este mai mare, cu atat furtul este mai...direct proportional!
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  tegeusa Mier 29 Iun - 8:05

ar trebui sa ne alegem un rege Very Happy
tegeusa
tegeusa
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 8:13

..si am trai ca in povesti...! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  tegeusa Mier 29 Iun - 8:14

ma sacrific eu si accept postul... Laughing
tegeusa
tegeusa
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 8:16

...Pelesul, dat, Savarsinul, dat... Elisabeta, dat...nu cred ca este o afacere buna! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  tegeusa Mier 29 Iun - 8:17

lasa, mr, ca iti dau si tie un post la varf... Laughing noi sa fim sanatosi
tegeusa
tegeusa
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 8:19

Imi place sa stau in umbra... cam ca in avatarul tau...ceva in genu' exista? Accept! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  tegeusa Mier 29 Iun - 8:20

da, sef peste securitate Laughing , institutia aia care are grija de cetatean Very Happy
tegeusa
tegeusa
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 8:21

Iar rutina? Voiam ceva nou! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  tegeusa Mier 29 Iun - 8:22

rutina? da ala e un job care mereu iti ofera oportunitati pentru nou si inedit Very Happy
tegeusa
tegeusa
6
6


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Mr Nobody Mier 29 Iun - 8:23

Crede-ma, nu este chiar ca in filme...metode vechi de cand lumea, numai personajele se schimba... rutina! Very Happy
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4


Sus In jos

Reorganizarea Romaniei - Pagina 4 Empty Re: Reorganizarea Romaniei

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 8 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum