GANDURI EFEMERE
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

ZODIA BERBECULUI

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Lun 22 Feb - 18:27

Rezumarea primului mesaj :

BERBECUL, ARIES - Semn de foc cardinal (spirit întreprinzãtor), masculin (extrovertit), dominat de planeta Marte.
Berbecul reprezintã creierul si capul Marelui Om, ceea ce denotã o cerebralitate intensã.
Piatra pretioasa: ametistul si diamantul.
Zi norocoasa: marti
Numere norocoase: 6 si 7
Culoare: nuante vii de rosu.
Metal: fierul.
Locuri prielnice: orasele mari
Verb reprezentativ: ,,a fi”.
Aspectul fizic: staturã mijlocie. Corp slab, plãpând, sau corp atletic, viguros, nervos, osos, piept dezvoltat; figurã ovalã, pometi usor proeminenti, pãr închis la culoare, negru adesea ori roscat; sprâncene stufoase, privire pãtrunzãtoare.
Acest semn simbolizeazã germinatia, începutul, izvorul, explozia primãverii; nativul este deci perceput în rolul ghidului, al pionierului, al liderului. El este extrem de dinamic, volubil, foarte curajos si cu o tãrie de caracter rar întâlnitã. Adeseori trece triumfãtor prin situatii aproape imposibile în care multi altii nu au nici o sansã de a izbândi. Se organizeazã si se disciplineazã foarte bine si vesnic este ocupat cu câte ceva, vreo actiune pe care o începe în stilul sãu impulsiv si pe care, odatã trecute toate obstacolele care-l stimuleazã, o poate abandona complet.
Foarte comunicativ în general, gentil, nu este o fire vindicativã, dar asta nu înseamnã cã va uita usor nedreptatea suferitã, ci dinpotrivã o va diseca, analiza si înmagazina în memorie ca învãtãturã de minte pentru viitor.
Nu are prea mult tact ori diplomatie si de accea meseriile care cer asemenea calitãti nu-l avantajeazã în nici un fel. Îi place sã-si spunã opinia clar, deschis si sã stie în permanentã cu exactitate cum stau lucrurile în domeniile de care e interesat.
Inutil de adãugat cã e foarte tenace - tipul de om care nu se dã niciodatã bãtut, ci merge pânã în pânzele albe pentru a-si atinge scopul. Acest lucru îl poate face uneori dur si lipsit de scrupule, fãrã mari probleme de constiintã. Alte defecte ce pot iesi în evidentã mai provin si din firea sa autoritarã, tiranicã adeseori, încercând sã impunã celorlalti modul sãu de a gândi, propriile conceptii despre viatã ori programul sãu de activitate. Pe de altã parte, nu suportã ca el însusi sã fie agresat în acest fel si atunci când acest lucru se întâmplã, devine trist, deprimat si asteaptã prima ocazie pentru a izbucni.
Exuberant si curajos, e capabil de acte de eroism duse pâna la ultimele consecinte - ca sacrificiul de sine, de pildã.
Codul sãu moral este foarte sever si putem spune cã reprezintã expresia firii sale dure. Disciplina riguroasã pe care si-o impune în orice domeniu de manifestare este o conditie sine qua non a reusitei sale si ea face parte organicã din comportamentul sãu.
Are mare prizã la mase si aceastã calitate (datoratã magnetismului sãu) îl propulseazã în mod natural în roluri de lider al unor curente sociale si politice. Nu suportã sã fie înselat ori trãdat, acest lucru producându-i o mare suferintã pe care o va consuma solitar. Atunci când a intrat în vreo încurcãturã, preferã sã recupereze prin forte proprii terenul pentru a ajunge la liman. Munceste din greu în orice situatii, iar în acestea cu atât mai mult nu se va menaja.
Berbecul se poartã foarte amabil cu cei care îl ajutã din când în când si chiar cu cei care nu-si fac decât datoria atunci când, întâmplãtor, favorizeazã si interesele sale. În general, se poate trata mult mai bine cu el când este luat cu duhul blândetii, decât atunci când e amenintat, violentat ori înselat - aceste ultime metode nefiind bune decât sã-l înfurie ori sã-l încãpãtâneze.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos


ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Zodia berbecului

Mesaj  Gabita B la data de Lun 18 Iun - 16:31

Hmmm nu sunt asa...poate unele mi se potrivesc ,dar nu toate Laughing Razz
Gabita B
Gabita B
2
2


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Lun 18 Iun - 19:03

Ti se potrivesc doar cele bune, nu? Ca si la ceilalti, dealtfel Laughing
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Zodia berbecului

Mesaj  Gabita B la data de Mar 19 Iun - 12:02

oooo daaa Very Happy
Gabita B
Gabita B
2
2


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Mar 14 Aug - 22:53

Proverbele zodiei tale
Berbec

Ce-i in gusa, si-n capusa.
Bate fierul cât e cald.
Graba strica treaba.
Omu' încapatânat, n-asculta de nici un sfat.
Nu pune caruta înaintea boilor!
Mai întâi sa-ti fie mila de tine, si apoi de altii.


pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Sam 27 Oct - 14:21

Ce "pasarele" are Berbecul?
Are, doua-trei fixuri. Unul e legat de timp: traieste cu senzatia ca lucrurile nu merg suficient de repede si ca nu-i ajunge timpul. Efectele? De la mania vitezei si graba cu care se repede cu capul inainte, ignorand pericolele, pana la noptile cand n-are chef sa se culce, spunandu-si ca somnul ar fi o pierdere de vreme. Alt fix este cel conform caruia el stie intotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Poate deveni enervant cu "directivele", dar trebuie inteles ca e sincer si manat de cele mai bune intentii - e genul cavalerului sau eroinei care lupta pentru un scop nobil, care se simte dator sa puna umarul la bunul mers al planetei.

pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Vin 22 Feb - 9:27

Trăsături generale Berbec

Toate zodiacele vorbesc despre Berbec ca despre o fiinţă deosebit de solidă din punct de vedere fizic şi, mai ales, spiritual. în viaţa de fiecare zi, Ber­becul este o piatră tare, de care acţiunile celorlalţi se izbesc precum va­lurile mării de o stâncă. O confruntare directă cu un Berbec este de evitat aproape întotdeauna, recomandându-se căi mult mai subtile pentru a-i schimba ţelurile sau chiar pentru al înfrânge. Berbecul este adeptul lu­crurilor clare, al sincerităţii adeseori dureroase, al mersului drept la ţintă. Făcut pentru a fi lider, Berbecul va dori să conducă şi în dragoste, şi să-şi impună punctul de vedere chiar şi într-o dragoste platonică. Foarte mo­bil, cu idei pe care le urmăreşte cu încăpăţânare, uneori inflexibil, sigur pe el, lipsit de teamă sau capabil să-şi ascundă teama, Berbecul va iubi confortul traiului cotidian şi siguranţa zilei de mâine, fiind orientat pen­tru a-şi împlini aceste deziderate fără ezitare. Berbecul va avea, aproape întotdeauna, un program de viaţă clar, program pentru care se va şi bate la nevoie.

Este, prin urmare, o persoană nu întâmplător agresivă, cu a-fectele în mişcare, chiar egoistă. Berbecul va căuta, mai mereu, idei noi, şi-şi va face planuri chiar dacă nu are neapărat nevoie de ele. Se va apăra cu exactitate, cu maximum de precizie şi cu convingerea că dreptatea este de partea lui. S-ar putea spune despre Berbec că este aidoma unui uriaş arici, de a-i cărui ţepi nu poţi trece decât punând în mişcare multă pricepere, şi tact cât încape. Pe acest fundal al personalităţii Berbecului este normal să întâlnim complexe de superioritate, suficienţă, chiar aroganţă, calităţi uneori greu de suportat într-o relaţie de dragoste. Că există şi satisfacţii formidabile într-o asemenea relaţie, este indiscutabil, dar ca orice lucru de mare preţ, acestea se vor obţine cu efort. Din punct de vedere mental, Berbecul este foarte puternic, psihicul său fiind rezistent la aproape orice acţiune de destabilizare. Se mai spune despre Berbec că este purtătorul unui talent, că este imposibil ca bărbatul sau femeia Berbec să nu aibă un talent care, adesea, va sta ascuns precum o perlă într-o banală scoică din mare. Prin urmare, acest talent ar putea rămâne nedescoperit chiar şi o viaţă întreagă. Capabil de efort fizic susţinut, Berbecul poate fi, totodată, şi un intelectual cu activităţi de cursă lungă.

Fiind puternic, Berbecul este convins că are de unde risipi, atât în dragoste, cât şi în celelalte domenii ale vieţii de zi cu zi. Este, desigur, un generos, şi poate fi clasificat chiar ca un om milos, deşi sufletul său nu se înmoaie cu una, cu două. O dată cucerit, un Berbec oferă satisfacţii deosebite celui care a reuşit să-i intre în graţii. Uneori Berbecul manifestă un comportament apăsător, chiar insuportabil, fiecare Berbec putând fi un mic despot. Iute la mânie, Ber­becul va reuşi să remedieze cu pricepere stricăciunile făcute în relaţiile sale, adăugând, ca bonus, ceva în plus şi tratând totul cu o seninătate de tipul "nu-i nimic, a trecut acceleratul".
în relaţia de căsătorie, de concubinaj sau de prietenie avansată, Berbecul devine un căutător al perfecţiunii, impunându-şi în primul rând sieşi acest lucru, dar şi partenerului. De aceea, pentru ca o relaţie cu Berbecul să meargă, unul dintre parteneri va trebui să se supună fără drept de apel, lăsându-1 pe tiranul Berbec să-şi facă numărul şi apoi să revină la sen­timente mai bune. Şi trebuie spus că, aproape întotdeauna, Berbecul va reveni la sentimente mai bune. Sănătatea sa fizică şi psihică, puterea fizică şi cea mentală îl vor impulsiona pe Berbec, fără greş, pe calea clocotitoare a vieţii. Şi, totuşi, Berbecul este un singuratic, dar un singuratic râvnit. La întrebarea, firească, de ce este, totuşi, atât de dorit imposibilul Berbec într-o relaţie afectivă, nimeni nu poate da prea multe explicaţii. Cert este că vitalitatea sa va acţiona ca un magnet asupra celor din jur. De altfel, după cum se ştie, astrologii au căzut de multă vreme de acord că Berbecul este cea mai activă zodie.
Luptător dăruit, fără astâmpăr, remarcat printr-o exprimare directă şi mult prea sinceră, Berbecul nu va înţelege, uneori, rostul negocierii, al uzanţelor diplomatice şi chiar sociale. El este pentru acţiune, fiind mai degrabă adeptul procedurilor potrivit cărora întâi se taie şi apoi se numără. Asta nu înseamnă că nu dispune de o foarte bună intuiţie, care funcţionează, de regulă, fără greş şi îl şi pune, rapid, în mişcare.

Vai însă de Berbecul care are o intuiţie ceva mai şchioapă! Acţiunile lui vor fi un dezastru, făcând prăpăd de jur-împrejur. Intuiţia şi înclinaţia naturală spre acţiune, spre iniţiativă, spre explorare şi pionierat fac din Berbec, să nu uităm asta, un deschizător de drumuri, un descoperitor, un personaj care împinge lucrurile înainte, chiar pe căi periculoase, dar care pentru el par să nu conteze. Important pentru Berbec este să se manifeste ca atare, mânat de stele şi impulsuri, stăpânit de o încredere în sine de nezdrun­cinat.
Luptător de rasă şi conducător de excepţie, Berbecul se înscrie în logica neastâmpărului omenesc în faţa Vieţii, colorând-o cu faptele sale guver­nate, de cele mai multe ori, de intuiţie şi logică. O logică ale căror resor­turi sunt, câteodată, greu de identificat la prima vedere, şi chiar şi mai târziu, dar care se înscriu, în cele din urmă, în matca tuturor lucrurilor.


Sursa: http://enigmeleuraniei.blogspot.ro/2013/02/trasaturile-generale-ale-nativului-in.html
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Zodiacul Iubiri Berbec

Mesaj  pitulicea la data de Sam 2 Mar - 8:51

Zodiacul Iubiri Berbec

Femeia născut în zodia Berbec

Comportare - în casă şi afară. Femeia Berbec pare a fi întruchiparea eter­nului feminin, a misterului căruia bărbaţii nu au fost în stare să-i dea de capăt niciodată, dar absolut niciodată, în lungul timp de când Dumnezeu i-a alungat din Rai pe Adam şi Eva. Enigma femeii Berbec este cea mai de nedezlegat. Fermecătoare şi strălucitoare ca o zeiţă, plină de contraste, de contradicţii, temperamentală precum focul, emoţionantă şi emoţională, dătătoare de frisoane, mobilizatoare şi capricioasă, femeia Berbec pare a sta în orice clipă cu mâna pe un buton de alarmă, de alertă maximă, de urgenţă. Cei experimentaţi îşi pot da seama însă că nu e vorba decât de un joc, uneori sofisticat, alteori sincer până la naivitate, oricum însă un joc pe care bărbatul trebuie să-1 accepte ca pe un exerciţiu, şi nu orice fel de exerciţiu, ci unul de fericire. Femeia Berbec vrea să conducă în soci­etate, dar şi în propria casă. Renunţă cu greu la această dorinţă, ba chiar poate face scene, cu un consum nervos mare, fireşte, şi cu o coloratură pe care un necunoscător nici nu şi-ar fi putut-o imagina. în faptele ei, mari şi mici, de la serviciu, din carieră sau din casă, vrea să ducă totul până la capăt, şi nu oricum, ci cu brio. Orice abatere o poate tulbura, şi astfel relaţia cu femeia Berbec se poate strica. Femeia Berbec poate de­veni, neaşteptat de repede, incomodă pentru cei din jur. Activă, femeia Berbec va căuta şi va iubi viaţa socială. Cea tânără are, în plus, înclinaţii sportive. Femeia Berbec ţine la corpul său şi vrea să arate bine în lume, şi chiar şi acasă, în intimitate. Cu toate acestea, va dispreţui sau va folosi la minimum fardurile şi chiar şi parfumurile, fiind de felul său încrezătoare în dotările cu care a împodobit-o Mama Natură. Prin urmare, nu va sur­prinde pe nimeni faptul că Femeia Berbec este puternic orientată spre sport, aerobic, dans, modă, automobilism. Cu toată acestea, deşi se vrea şi se crede o femeie bărbată, ea nu va fi, în cele din urmă, decât o romantică incurabilă.

Suflet şi pasiune.
Astrologii sunt convinşi că viaţa femeii Berbec este bogată în afecte. Că ea însăşi este un depozitar de emoţii, de trăiri şi culori afective. Şi, totuşi, nimic din aceste trăsături nu iese la suprafaţă. Totul este ţinut sub obroc, cu naturaleţe, explozia fiind rezervată îndeosebi pentru intimitate. Şi nu în orice fel de intimitate, ci numai şi numai atunci când ea, femeia Berbec, este cea care alege. Altfel, rămâne rece şi netulburată, deşi nu s-ar spune că, în existenţa ei de zi cu zi, nu-şi face datoria faţă de viaţă cu toată conştiinciozitatea. Din acest motiv, astrologii îi atribuie femeii Berbec rolul de cea mai mare actriţă a vieţii cotidiene, dovedind o capacitate de disimulare remarcabilă. Pasionată şi pasională, femeia Ber-bec ştie să fie eclatantă, dar tot atât de bine poate să fie şi ştearsă. Poate fi ternă, cenuşie, inexpresivă, dar e capabilă şi de străluciri solare, de ar­dere de tot. Atunci când inima ei cere, când ea pofteşte, femeia Berbec poate fi de neoprit şi nici o armă care-i va sta la îndemână nu va rămâne nefolosită pentru a-şi atinge ţelul. Femeia Berbec este capabilă să aibă o lume a ei, un univers al ei, la care ţine cu îndârjire şi din care cu greu poate fi evacuată. Altfel spus, femeia Berbec se poate refugia în ea însăşi, şi se poate încăpăţâna să rămână acolo ca într-o carapace de nepătruns. Deranjată din intimitatea ei sufletească, ea poate exploda sau evada, răul dovedindu-se răvăşitor în plan afectiv. Aceste stări ale femeii Berbec duc la impresia că nu-i plac bărbaţii, ceea ce nu e chiar atât de adevărat pe cât pare.

Farmec şi dragoste.
Se zice despre femeia Berbec că în pat nu mai este o actriţă, căzând de pe ea nu numai hainele, ci şi măştile, multe sau puţine cu care s-a complăcut în realitatea de zi cu zi. Unii astrologi afirmă că adevărata femeie Berbec se dezvăluie abia atunci când relaţiile ei afective şi s.x.le se rodează. Foarte puternică în viaţa cotidiană, femeia Berbec are nevoie în dormitor de tandreţe şi sensibilitate, ea preferând bărbaţii cunoscători ai femeilor şi ai meandrelor sufletului femeiesc. Din acest motiv, este evident că un bărbat delicat şi atent, în gesturi şi în gânduri, va putea face casă bună cu o femeie Berbec. Femeii Berbec îi place să facă dragoste într-un decor deosebit, uneori amenajând ea însăşi, în mod special, acest cadru al dăruirii sale. Şi, totuşi, unii specialişti ai sufletului feminin consideră femeia Berbec ca fiind dominată de intelect, cultivând cu mai multă tragere de inimă prietenia strânsă decât sportul s.x.al. Deşi are toate elementele unei personalităţi cu iniţiativă, în dragostea fizică îi place să fie condusă, să fie iniţiată, mereu şi mereu, chiar şi în lucruri şi manifestări pe care desigur că le cunoaşte, sau cel puţin le intuieşte sau le imaginează. Fiind iubită şi iubind la rându-i, femeia Berbec va încerca să fie corectă în iubirea ei, să respecte cu scrupulozitate sentimentele sale, dar şi pe ale partenerului. Nu va forţa lucrurile, nici în iubirea spirituală, şi nici în cea fizică, deşi conformaţia psihică ar împinge-o spre aşa ceva. E stăpânită, cel mai adesea, de un sentiment de loialitate, partenerul fi­ind, pentru ea, în mod obişnuit, un prieten, un tăinuitor al secretelor sale trupeşti şi sufleteşti, şi nicidecum un obiect. Femeia Berbec are ca­pacitatea de a-1 mobiliza pe bărbat, de a-1 angrena nu numai în dragostea fizică, ci şi într-un viu parteneriat spiritual, intelectual. Asta nu înseamnă că nu-i place să facă s.x, dar acest moment se înscrie în ordinea firii, adică face parte din meniul vieţii sale, din firescul existenţei şi nimic altceva mai mult. La acest capitol, femeia Berbec e practică şi nu prea fabulează.

Atitudinea faţă de cei din jur. Femeia Berbec adoră să fie în centrul atenţiei. Vitalitatea sa o va ajuta foarte mult în acest sens. Puternică în vălmăşagul vieţii, femeia Berbec va fi atât de rezistentă la solicitările şi stresul societăţii moderne, la intemperiile acesteia, încât nu va părea a fi interesată în a face prea mare deosebire între furtună şi vreme bună, rezistând tuturor agitaţiilor, presiunilor, conflictelor mărunte şi mai puţin mărunte, neplăcerilor de tot felul. Altfel, femeia Berbec este moartă după laudele şi admiraţia celor din' jur, femei şi bărbaţi deopotrivă. îi plac, desigur, cadourile - ca oricărei femei, dar, surprinzător, nu este impresionată de cadourile practice, neapărat trebuincioase, ci mai ales de cele ce-i sugerează că poate fi şi mai frumoasă, şi mai admirată, şi mai iubită. E normal (şi de la sine înţeles) pentru femeia Berbec să dorească să fie în centrul atenţiei. Ea este convinsă că, alături de un bărbat puter­nic fizic şi, de bună seamă, aspectuos, va atrage şi mai mult atenţia celor din jur şi, din acest motiv, va căuta apropierea de astfel de bărbaţi. Cu o singură condiţie însă - elefantul din preajma ei să fie, dacă se poate, şi un pic romantic, şi un pic cu capu-n lună, şi un utilizator al vorbelor meşteşugite şi, bineînţeles, un tip mereu săritor, mereu îndatoritor. Şi, nu se poate altfel, acest bărbat trebuie, neapărat, să fie şi sensibil, chiar foarte sensibil. Astrologii susţin că bărbatul care-şi leagă viaţa de o femeie Ber­bec trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să dispună de un plus de energie, convins fiind, la modul onest, că întotdeauna în casa lui va cânta găina.

Feminitate. Dincolo de toate speculaţiile şi aparenţele-i de cadână în pat, de supusă datoriei conjugale, femeia Berbec va ţine chiar foarte mult la plăcerile ei, şi chiar va insista pentru plăcerile ei. S-ar putea spune că e şi un pic egoistă într-un fel, deşi va avea maximă grijă pentru partener. Această atenţie acordată partenerului îşi are obârşia tocmai în interesul ei pentru optimizarea relaţiei afective, în urma căreia speră să obţină (şi obţine) maximum de plăcere şi de bucurie. Fiind o femeie cu o fire atât de independentă, atât de voluntară, femeia Berbec nutreşte în sinea ei sentimentul că va putea avea, la rându-i, iniţiativa şi în dragoste, deşi la o primă analiză acest lucru nu iese în evidenţă. Aşa se şi explică, de altfel, de ce femeia Berbec este atât de geloasă. Pe acest fond, mâniile şi supărările ei sunt năvalnice. De felul ei, nativa în Berbec nu este prea invidioasă, considerându-se de la sine, deci fără discuţie, deasupra celorlalte femei, în tot şi în toate. De aceea, atunci când relaţia ei este in impas, nu pierderea bărbatului o interesează, ci mândria ei rănită, onoarea ei care trebuie, nu-i aşa, „reperată". Dominată de patimă, de pasiune, femeia Berbec va şti, la o adică, să nu dea frâu afectelor, ci va şti să-şi aranjeze viaţa cu chibzuinţă, dovedind, în anumite cazuri, chiar o orientare materialistă, în detrimen­tul unei relaţii romantice, poetice, sub clar de lună. Automobilul ultimul model şi casa pe pământ, să-i zicem vilă, o vor atrage, în cele din urmă, mai mult decât cine mai ştie ce relaţie formidabilă, dar cu buzunarele goale. De o feminitate expansivă, femeia Berbec va dori mereu să fie ea vioara-ntâi. Bărbatul care va înţelege acest lucru va avea cu ea o viaţă plină de semnificaţii, memorabilă, în sensul stabilităţii şi al evenimentelor agreabile, presărate, în mod firesc, în viaţa unui cuplu aşezat temeinic în rosturile sale.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Zodiacul Iubiri Berbec

Mesaj  pitulicea la data de Sam 2 Mar - 8:53

Zodiacul Iubiri Berbec

Bărbatul născut în zodia Ber­bec


Comportare - în casă şi afară. Un vechi zodiac spune despre bărbatul Berbec că este, în dragoste, un vânător care vânează de dragul vânătorii, adică de amorul artei. Prada are pentru el mai puţină importantă decât vânătoarea în sine. Bărbatul Berbec este, incontestabil, un cuceritor autentic, având toate calităţile unei asemenea îndeletniciri. Când este vor­ba despre victoriile sale, nu neapărat amoroase, bărbatul Berbec afişează un aer de mister şi un zâmbet complice. îi place să urzească fel de fel de scenarii, să pună la cale mici şi nevinovate capcane, dovedindu-se, astfel, surprinzător în comportamentul său şi, fără îndoială, un personaj interesant pentru s.x.l opus. Alibiurile sale sunt adesea înduioşătoare. S-ar putea spune şi faptul că bărbatul Berbec face o ingenioasă rescriere a vieţii, adaptând-o la calităţile şi posibilităţile proprii. Dincolo însă de basmele, de poveştile sale de ocazie, bărbatul Berbec are, adesea, o com­portare greu de înţeles şi de suportat, uneori exasperantă, dar plăcută, totuşi, ceva mai târziu, la vremea aducerilor aminte, atunci când parte­nera sa va trage linie şi va aduna. Bărbatul Berbec va ieşi în arenă cu spada în mână - va ataca şi se va apăra fără ezitare. Deşi aparent lipsit de spirit practic şi cu un comportament tumultuos, bărbatul Berbec este cunoscut nu numai ca un creator de poveşti despre viaţă, ci şi ca un plăsmuitor de situaţii de viaţă, de scene de viaţă. De altfel, bărbatul Berbec nu suportă viaţa retrasă, tihnită şi, în acest sens, el va încerca să fie, mereu şi mereu, în arenă. Deşi în zodia sa se spune că nu va ţine seama de legi, reguli, cutume, bărbatul Berbec va fi un bun coleg de serviciu şi chiar un subor­donat acceptabil. El îşi va înţelege cu uşurinţă sarcinile şi îndatoririle din fişa postului şi din regulamentul de ordine interioară, dar le va urma şi îndeplini, totuşi, în stilul său, cu amprenta personalităţii sale. Deşi poate apărea ca un personaj dificil, femeii îi va plăcea să stea cu un bărbat Ber­bec, iar dacă va fi să se despartă vreodată, ea va rămâne cu amintiri de neşters. Aparent solitar în societate, bărbatul Berbec va iubi şi va admira societatea oamenilor, ba chiar o va căuta şi, nu de puţine ori, o va provoca, în casă, în familie, va fi un şef în adevăratul sens al cuvântului, cu toţii ascultându-1 fără ca el să depună prea mare efort.

Suflet şi pasiune.
Bărbatul Berbec va avea cu sine, adesea, o platoşă. Nevăzută, nepalpabilă, dar dificil de străpuns. Se zice că, odată ce ai reuşit, totuşi, să treci de această platoşă, vei descoperi, cu surprindere, un suflet candid, chiar naiv, doritor de ocrotire. Este bine ca femeia care se apropie de un bărbat Berbec să ştie, şi să ţină seama, de acest lucru. Bărbatul Berbec arde la temperaturi înalte şi, din acest motiv, persoana care-1 va însoţi prin viaţă va simţi, aproape întotdeauna, că trăieşte în preajma unei mari şi inepuizabile surse de energie. Plecarea bărbatului Berbec va lăsa, fără îndoială, un mare gol în jurul celei cu care s-a însoţit prin viaţă. Agitat în permanenţă, bărbatul Berbec va fi năvalnic şi în pa­siunile sale, în dragostea sa. La acest capitol se va dovedi un personaj fără pic de răbdare, altfel spus completamente lipsit de tact uneori. Exagerat de sincer, va avea probleme chiar şi în dragoste, el neştiind să-şi pună şi să-şi poarte, întotdeauna, masca uzanţelor, a regulilor sociale şi chiar a celor din intimitate. Este tipul de om care la vamă, să zicem, nu va spune niciodată că nu are nimic de declarat. Pătruns de un simţ al ironiei şi al umorului, bărbatul Berbec va dovedi, totuşi, atâta măiestrie încât nu se va implica niciodată, pe sine, în şarjele-i umoristice sau în ironiile atât de dragi lui. Dimpotrivă, el se va prezenta ca fiind intangibil în raport cu acestea, undeva deasupra, stăpân şi superior. Femeile care au mâncat împreună o pâine cu un bărbat Berbec vor spune despre acesta că este credincios, ataşat, aproape întotdeauna inteligent, prompt şi chiar îndato­ritor, dar prea, prea impetuos. Această stare năvalnică va face ca pasiunea acestui bărbat Berbec să se consume, uneori, prea rapid. Norocul este că nativul Berbec îşi va recupera grabnic rezervele de energie, iar agresi­vitatea sa, atât de preţuită de multe persoane de s.x opus, se va relua pe aceleaşi fundamente de patimă, de explozie s.x.ală şi afectivă. Ceea ce, uneori, nu este tocmai atât de rău.

Farmec şi dragostete. Având un comportament tipic de bărbat puternic, nativul Berbec pare femeilor, uneori-adeseori, distant şi chiar arogant. Despre strălucirea sa va avea habar doar partenera-i mult-credincioasă şi mult-încercată care, dând dovadă de tact şi subtilitate, va gusta din beneficii. Distins şi uneori extravagant, bărbatul Berbec apare multor femei ca un lord sau ca un sfinx inaccesibil, bun de admirat de depar­te, dar de neabordat. Şansa vine însă din faptul că bărbatul Berbec va fi el acela care va face primul pas în debutul unei relaţii sentimentale, dovedindu-se, după cum se ştie, un personaj cu un insaţiabil apetit de cuceritor. Rari vor fi, însă, bărbaţii Berbec cuceriţi de femei. Arbitru al eleganţei şi, poate, al bunelor maniere, bărbatul Berbec este, totodată, şi un priceput şi al relaţiilor cu s.x.l opus, fiind dotat de Creator, adesea, cu un farmec personal de excepţie. Se spune despre bărbatul Berbec că nu trebuie să facă niciun efort pentru a fi şic, totul venindu-i de la sine, fără dificultate, fără a se preocupa prea mult de aşa ceva. Altfel spus, un Berbec va fi fermecător pentru o femeie chiar şi în cea mai umilă salopetă.însoţindu-i farmecul, s.x..litatea bărbatului Berbec va dovedi originali­tate, imaginaţie şi fantezie. Bărbatul Berbec iubeşte necondiţionat şi vrea, întotdeauna, să fie iubit cu aceeaşi măsură şi, dacă se poate, chiar ceva mai mult. Asta şi datorită orgoliului său, în nici o împrejurare micşorat sau în defensivă. De aici vine, de altfel, şi dorinţa acestui nativ Berbec de a fi flatat de parteneră, aceasta trebuind să-i caute "în coarne", cum se spune în folclor.
Atitudinea faţă de cei din jur. Fiind mână spartă, bărbatul Berbec va cheltui banii fără milă. Dar, datorită norocului, sau priceperii, îi va şi câştiga cu uşurinţă. Bărbatul Berbec pare făcut asemenea unei maşini de adunat, dar şi de risipit bani. Sunt momente când cei din jur înseamnă doar un simplu decor pentru bărbatul Berbec, un fel de persoane aflate în preajmă-i parcă anume pentru a-1 încuviinţa, admira şi chiar aplauda. Bărbatul Berbec va şti să-i implice pe ceilalţi oameni în textura sa de in­terese, de planuri, de idei. Credincios partenerei sale, nativul Berbec va fi gelos dar, culmea, nu şi posesiv. I se pare absolut drept, absolut raţional ca partenera lui să fie numai a lui şi să nu-i păcătuiască nici măcar cu gândul. Prea ceremonios nu este bărbatul Berbec, şi nici nu face mare caz de bune maniere. Cum s-a spus, acestea par a face parte integrantă din cotidi­anul existenţei lui. Bărbatului Berbec îi place zgomotul vieţii, putându-se spune despre el, fără teamă de a greşi, că este un om al Agorei, al pieţii cu oameni mulţi. îi plac băile de mulţime şi are certă structură de om politic. Aşa cum s-a afirmat mai înainte, îi place ironia, dar să nu-1 atingă pe el, îi place umorul, dar să nu fie el subiectul luării în tărbacă. Ştie să reziste presiunilor de orice fel din partea celor din jur, criticându-i adesea, dar cu un ton rece, lipsit de patimă, şi care nu-şi aşteaptă nicidecum replica. Bărbatul Berbec are toate şansele să fie şef, fără a face prea mare efort. îl vor căuta ceilalţi pentru a-i reprezenta şi conduce. Nu va fi un bonom decât întâmplător. Ajuns lider, bărbatul Berbec se va menţine foarte bine în şa şi, deci, va fi greu de dat jos.

Virilitate. Foarte puternic şi din punct de vedere s.x.al, bărbatul Berbec dovedeşte, de-a lungul vieţii sale, o disponibilitate aproape permanentă pentru dragostea fizică. Se poate îndrăgosti, fără probleme, de la tinereţe şi până la bătrâneţe, fiind considerat ca având mereu inima tânără şi coa­da verde. Dragostea făcută cu multă imaginaţie i se pare ceva firesc, după cum şi faptul de a se îndrăgosti ca un adolescent nu-1 miră. Impetuos în dragoste, bărbatul Berbec îşi poate mobiliza partenera cu uşurinţă, chiar şi atunci când aceasta se află sub semnele unei zodii mai puţin tumultuo­ase. Se spune că dacă partida de dragoste nu-i reuşeşte, bărbatul Berbec devine irascibil, inabordabil, închis în sine. Sensibil în dragoste, bărbatul Berbec va năzui mereu spre o perfecţiune numai de el imaginată, numai de el ştiută. Cu toate acestea, astrologii îl clasează în rândul bărbaţilor fideli, el fiind, la urmei-urmei, doar un vânător pe care vânatul nu-1 prea interesează, ci numai vânătoarea în sine. Poate fi asemuit şi cu pescarul aflat în vacanţă, care prinde peşti ore în şir, dar tolba îi e mereu goală, deoarece îi prinde, îi mângâie, le spune câteva cuvinte drăgăstoase, după care le dă drumul înapoi în apă, cu seninătate; cu simplă şi profundă bu­curie.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  pitulicea la data de Joi 19 Noi - 13:08

Horoscop Berbec decembrie 2020

Dragoste și viața în doi:

În decembrie 2020 Berbecii sunt optimiști, strălucitori, mânați de idealuri înalte în plan sentimental. Până la 15 decembrie Venus, guvernatoarea casei relațiilor și a căsătoriei, tranzitează casa VIII (intimitatea, erotismul), așa că eastrolog.ro îți semnalează că ai ocazia să recâștigi interesul perechii tale sau să trăiești mai intens și cu mai multă plăcere un sentiment profund de fuziune emoțională și carnală.
Berbecii celibatari sunt atrași, mai ales în prima jumătate a lunii, de relații intense, învolburate, din care nu lipsesc posesivitatea, gelozia, obsesia, luptele pentru putere și diverse excese. Pe de altă parte, privind lucrurile dintr-o perspectivă mai optimistă, tranzitul lui Venus în casa VIII favorizează stabilirea unor țeluri comune pe termen lung, ceea ce oferă ambilor parteneri un plăcut sentiment de siguranță, de soliditate a relației.
După 15 decembrie Venus tranzitează casa IX a Berbecului, unde se mai află Mercur (până la 20 decembrie) și Soarele (până la 21 decembrie), ceea ce înseamnă că viața sentimentală a Berbecilor se destinde. Ești din ce în ce mai puțin dornic să te legi la cap cu relații serioase, care te acaparează și chiar te sufocă, și preferi să te bucuri de relații libere, fără obligații.
Berbecii care sunt deja căsătoriți sau sunt parte a unei relații mai vechi, stabile, au acum șanse mari să alunge monotonia și plictiseala din viața de cuplu. Perechea este mai mult decât dornică de descoperiri ori de călătorii și este mai interesată de crearea unor perspective relaționale noi și reinventarea vieții în doi.
În a doua jumătate a lunii decembrie 2020 Berbecii celibatari sunt atrași în mod special de persoane care aparțin altor culturi sau de relații la distanță.

Muncă și bani:

Saturn și Jupiter intră, la 17 și, respectiv, 19 decembrie 2020, în casa XI a Berbecului (prietenii, cercurile socio-profesionale, proiectele de grup, companiile multinaționale, beneficiile obținute din exercitarea profesiei). Pentru că Saturn guvernează casa X (cariera, ambițiile, reputația socio-profesională), tranzitul său alături de Jupiter prin casa XI a Berbecului prevestește relații noi de prietenie, cu impact benefic asupra dezvoltării carierei. Îți poți extinde cu ușurință sfera de contacte profesionale, dar eastrolog.ro îți recomandă să tratezi cu prudență și realism promisiunile frumoase pe care ți le fac unii oameni din anturajul tău. Este foarte posibil să faci cunoștință cu persoane puternice, care au influență și care pot să te inspire, să te ghideze, să îți dea o mână de ajutor pentru împlinirea unor aspirații sau proiecte de viitor. De asemenea, nu este exclus să fii cooptat într-un proiect nou, de anvergură, care îți deschide perspective deosebite pe termen lung.
Mercur și Soarele susțin și ei dezvoltarea carierei Berbecilor după 20 decembrie 2020, când încep să tranziteze casa X. În această perioadă ai posibilitatea să îți pui în valoare creativitatea și capacitățile de comunicare și de negociere, pentru a-ți afirma competența și pentru a aduce în atenția celorlalți rezultatele pe care le-ai obținut până acum.
În ceea ce privește banii, se poate spune că luna decembrie 2020 este favorabilă achitării unor datorii, iar perechea de viață te poate ajuta fie cu idei pentru creșterea veniturilor, fie făcând anumite economii bine gândite.
După data de 15 decembrie 2020 eastrolog.ro îți sugerează să investești în perfecționarea cunoștințelor și a competențelor tale, de exemplu în cursuri de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, dacă ai o profesie liberală sau dacă ai afaceri cu străinătatea, în a doua jumătate a lunii decembrie ai posibilitatea să obții o creștere substanțială a veniturilor.

Formă fizică și moral:

Optimismul este la cote foarte bune în luna decembrie 2020, ceea ce îți conferă un tonus fizic și psihic foarte bun. Dacă simți un surplus de energie, se recomandă să faci mai multă mișcare, excursii și drumeții, dar ai face bine să îți cultivi și spiritul. Ai ocazia să descoperi lucruri interesante despre tine ca persoană sau despre anumite probleme de sănătate, citind cărți și reviste sau participând la ateliere de dezvoltare personală.
Eclipsa de Soare de la 14 decembrie 2020 activează casa IX a Berbecului, ceea ce înseamnă că este posibil să ai un moment de revelație în plan spiritual ori religios, generat de o cădere emoțională sau de o problemă de familie. Ar fi un moment foarte bun să îți revizuiești anumite convingeri, să le actualizezi, pentru că de ele depinde fericirea ta, pe mai multe niveluri ale existenței.

Sfatul eAstrolog pentru Berbec în decembrie 2020: Profită de energia eclipsei de la 14 decembrie pentru a-ți revizui planurile legate de studii, de relațiile cu străinătatea sau de relațiile amoroase (mai ales cele la distanță)! Este nevoie de strategii noi pentru a ieși din criză.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

ZODIA BERBECULUI - Pagina 3 Empty Re: ZODIA BERBECULUI

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum