Cartea sau filmul?
+12
itina
doru trusca m
pitulicea
seaman65
mariposa
Violoncella
Nana_Duval
E V A
mrs nobody
zexe
Tizona
atat de simplu
16 participanți
Pagina 6 din 6
Pagina 6 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Cartea sau filmul?
Rezumarea primului mesaj :
Am citit "luni de fiere" pe la 18 ani.Am recitit-o acum cativa ani.Mi-a lasat o impresie puternica.A fost si-o ecranizare, dar mi s-a parut aiurea.Nu a surprins nimic din ideea cartii.
Am citit "luni de fiere" pe la 18 ani.Am recitit-o acum cativa ani.Mi-a lasat o impresie puternica.A fost si-o ecranizare, dar mi s-a parut aiurea.Nu a surprins nimic din ideea cartii.
atat de simplu- 6
Re: Cartea sau filmul?
Ce enervant e cand stii actiunea cartii cumva si o vezi transformata pe urma altcumva, in film!
itina- 6
pitulicea apreciază acest mesaj
Re: Cartea sau filmul?
Ieri, dupa ce am terminat de citit Gervaise, am cautat sa vad daca este vreo ecranizare a cartii. Am gasit una foarte veche, din 1956.
De fapt, nu a fost chiar o ecranizare a cartii, ci un film facut dupa cartea lui Zola. In linii mari, actiunea a fost cea din carte, dar numai in linii mari. Foarte multe evenimente au fost lasate pe dinafara, iar unele au fost inventate, pentru ca nu apareau in carte Au fost lasate deoparte scenele cele mai dramatice. Probabil ca sa nu deprime privitorii Atmosfera filmului e mai vesela decat cea a cartii.
Oarecum m-am bucurat ca am vazut si filmul, ca sa-mi pot face o imagine mai clara a timpurilor si a locurilor. Chiar si a personajelor. E bine sa le vezi cum arata
Clar: cartea e mai faina decat filmul
De fapt, nu a fost chiar o ecranizare a cartii, ci un film facut dupa cartea lui Zola. In linii mari, actiunea a fost cea din carte, dar numai in linii mari. Foarte multe evenimente au fost lasate pe dinafara, iar unele au fost inventate, pentru ca nu apareau in carte Au fost lasate deoparte scenele cele mai dramatice. Probabil ca sa nu deprime privitorii Atmosfera filmului e mai vesela decat cea a cartii.
Oarecum m-am bucurat ca am vazut si filmul, ca sa-mi pot face o imagine mai clara a timpurilor si a locurilor. Chiar si a personajelor. E bine sa le vezi cum arata
Clar: cartea e mai faina decat filmul
pitulicea- 6
Pagina 6 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 6 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum