Zodiac Arboricol

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

In jos

Zodiac Arboricol

Mesaj  pitulicea la data de Vin 26 Feb - 18:10

Stejarul
(21 martie - echinoxul de primãvarã)

Stejarul este mare si puternic, frumos, cu rãdãcini solid înfipte în pãmânt. Are o sãnãtate foarte bunã si se bucurã de mult noroc în viatã. Este o fire conservatoare, nemlãdioasã, adesea extrem de rigidã, tactul fiind o notiune necunoscutã pentru el. Prin statura sa impozantã ( nu neapãrat din punct de vedere fizic, cât psihic), el nu cere ajutorul nimãnui si nu se sprijinã niciodatã pe ceilalti. Are o inteligentã clarã, ordonatã, dublatã de o anume intuitie. Îi place sã actioneze, iar întreprinderile sale suntduse de cele mai multe ori la bun sfârsit, datoritã îndeosebi unei încãpãtânãri inflexibile. Devine foarte iritabil când este contrazis, ori se retrage din dispute fãrã prea multe explicatii. Naturã independentã, stie sã-si ocroteascã interesele, dupã cum stie sã nu le încalce pe ale altora. Cu toate aceste a nu este un altruist, suferinta celorlalti lãsându-l rece în genere; însã te poti baza pe el dacã promite câte ceva. Are multi prieteni, cãci e o companie plãcutã si o gazdã primitoare. Poate fi remarcat în diverse împrejurãri prin curajul de care dã dovadã, ori prin orgoliul, cel mai adesea bine mascat.
Dragoste: Este omul dragostei la prima vedere, care nu rãmâne însã multã vreme fidel, trecând în scurt timp la alt "obiect" al pasiunilor sale, cu speranta cã se va stabili definitiv. Cu anii se va mai linisti, îndeosebi dacã se cãsãtoreste.
Trãsãturã definitorie: Forta
Personalitãti: Johann Sebastian Bach, Sefan Ciubotãrasu, Simone Signoret

Alunul
(22-31 martie; 24 septembrie - 3 octombrie)


Alunul are o constitutie fragilã, e mic de staturã si inexpresiv. Acest din urmà fapt se potriveste cu discretia pãstratã asupra persoanei sale, pe care o mentine în orice împrejurare. Departe însà de a fi sters si în societate, el îi fascineazã pe toti datoritã magnetismului sãu inconfundabil, ce emanã în efluvii cãtre ceilalti. Nu e deloc pretentios, nevoile sale sunt modeste si dovedeste o mare putere de adaptare la orice fel de trai sau situatie. Modul sãu de comportament îl desemneazã ca pe un mare original, înconjurat tot timpul de un mister specific doar lui si dovedindu-se foarte imprevizibil în deciziile pe care le ia. E foarte inteligent, subtil si are o bunã intuitie. Cel ce si-l face aliat va avea un partener de viatã, muncã si luptã extrem de redutabil cãci în circumstante grave alunul îsi pune toate fortele în scopul depãsirii situatiei, puterea sa de concentrare fiind greu de egalat. Poate fi atunci cel mai altruist si mai generos om pe care l-ati întâlnit vreodatã. Dacã se pune însã în slujba fortelor rãului, devine foarte periculos pentru destinele celorlalti. Are o mare capacitate de a învãta si întelege cele mai complicate lucruri.
Dragoste: Dacã îsi pune în gând sã cucereascã pe cineva respectiva persoanã nu mai are, în mod sigur, nici o sansã. E imprevizibil, ca în tot ce face, schimbãtor, purtându-si partenerul de la agonie la extaz si invers. Nu trebuie sã vã asteptati la o existentã linistitã cu el alãturi.
Trãsãturã definitorie: Farmecul magic.
Personalitãti: Mahatma Gandhi, Marcel Proust, Marcello Mastroianni

Scorusul
(1 - 10 aprilie; 4 - 13 octombrie)

Scorusul are o mare aparentã de fragilitate, dar lemnul sãu este foarte tare si rezistent. Având mult farmec, este drãgut si foarte sensibil. Pare ocolit uneori de griji, dar se aflã mai adesea în situatia contrarã, în care se lasã confiscat de toate necesitãtile si stringentele cotidianului. Ar fi benefic pentru el sã se desprindã din când în când de ele, cãci atunci ambitia sa l-ar putea purta departe, pe culmi. E o fire foarte complicatã, îi place sã-i satisfacã pe ceilalti în cele mai mici cerinte ale lor si se simte în permanentã culpabil cã nu reuseste sã se implice mai mult în eforturile sale altruiste. Bineînteles cã adeseori exagereazã, dar el nu pare sã-si dea seama de asta. Cinstit, fidel si inteligent, nu va trece neobservat, cãci posedã arta de a-si valorifica foarte bine atuurile, devenind uneori chiar strãlucitor. Dovedeste o înclinatie deosebitã pentru tot ce înseamnã artã, temperamentul sãu mereu nelinistit putându-l îndruma definitiv cãtre acest domeniu. Are simtul mãsurii si nu va cãdea niciodatã în excentritãti gratuite si nu va comite acte reprobabile. Îi place sã placã si sã facã plãcere altora, oscilând între dorinta de a fi independent si situatiile în care se subordoneazã celorlalti. Poate fi adesea nefericit, chiar dacã nu o aratã.
Dragoste: E foarte exigent, atât cu sine, cât si cu pertenera/partenerul. agitatia sa se reverbereazã pânã în aceastã sferã si de aceea dã o impresie falsã de instabilitate. Nu revine asupra hotãrârilor luate atunci când e rãnit în iubire.
Trãsãturã definitorie: Sensibilitatea.
Personalitãti: Charles Baudelaire, Amza Pelle, Jean-Paul Belmondo, Gregory Peck, Bette Davis.

Artarul
(11 - 20 aprilie; 14 - 23 octombrie)

Este foarte rezistent si face fatã cu succes eforturilor relungite, pãrând inepuizabil. Se organizeazã bine, e foarte îngrijit si se informeazã despre toate câte sunt pe lume; cu precãdere însã îi place sã vinã în contact cu ideile cele mai înaintate si sã le prelucreze într-o formã proprie. Tipul de self-made-man, îsi compenseazã în permanentã toate lipsurile si îsi umple toate lacunele, devenind foarte capabil în orice domeniu - în plan teoretic, cel putin, pentru cã în cel practic rezultatele nu sunt, în general, pe mãsura sperantelor sale. În aceastã activitate el se slujeste de inteligenta sa foarte dezvoltatã, de intuitie si, nu în ultimul rând, dã dovadã de multã fantezie. De obicei timid, retras si putin original, se lasã uneori în voia impulurilor sale si arboreazã un curaj nebunesc. Este confidentul ideal, care ascultã fãrã a se folosi în vreun fel de ce stie si fãrã a vã critica; este total dezinteresat în acest caz, sau mai bine zis neinteresat. Îi place sã aibã numeroase contacte cu oamenii, sã fie lãudat si sã se vorbeascã de el, chiar si de rãu. Uneori o poate lua pe cãi gresite în ceea ce priveste ideile, cãci rigoarea si ascutimea spiritului sãu pot duce, prin exercitarea lor excesivà, la un efect iesit din tiparele normalitãtii.
Dragoste: Este lipsit de simplitate, închis în sine, chiar si fatã de persoana pe care o iubeste. Complicã întotdeauna lucrurile, dar uneori se poate adapta bine celuilalt si atunci va avea mult de dãruit si de primit.
Trãsãturã definitorie: Cerebralitatea.
Personalitãti: Adolf Hitler, Charles Chaplin, Claudia Cardinale, Catherine Deneuve.

Nucul
(21 - 30 aprilie; 24 octombrie - 12 noiembrie)

Frumos si cu gusturi rafinate, pare uneori putin artificial, lipsit de spontaneitate - ceea ce în mare parte e adevãrat. El îsi construieste o imagine pentru ceilalti în functie de împrejurãri, ca o mascã de protectie, fiind în genere timid. Aceasta nu înseamnã însã cã e lipsit de îndrãznealã si atunci când crede cã e timpul sã actioneze, o va face fãrã prea multe ezitãri (si uneori chiar fãrã scrupule fatã de ceilalti). Are o inteligentã foarte dezvoltatã si multilateral-aplicativã, slujindu-se de ea pentru a pãtrunde în esenta lucrurilor, ori (dupã caz) pentru a-si conduce cu mare precizie toate actiunile pe care le initiazã. Reflexiv, singuratic si adesea original, oscileazã în comportarea sa socialã între a fi fascinant si a se retrage în sine, tãind toate legãturile cu ceilalti. Este foarte contradictoriu si de aceea pare în numeroase situatii capricios si inconsecvent. Cu toate acestea, el îsi cunoaste foarte bine interesele si actioneazã constant pentru a le atinge. Nu e usor de înteles un nativ "nuc", trecerile sale de la manifestarea unor trãsãturi pozitive la cea a unora negative fiind foarte derutante. Se întâlnesc totusi ades nativi "nuc" foarte fideli si generosi.
Are un excelent simt al proportiilor si al ansamblului, putând deveni un mare strateg. Aunge adesea celebru, sau, dacã nu, va avea parte de o viatã foarte interesantã, cu multi prieteni si dusmani si plinã de riscuri.
Dragoste: E destul de imprevizibil si de abscons - foarte captivant însã. Poate da dovadã uneori de cruzime si chiar de sadism. Îi place de asemenea sã-si subjuge partenerul pânã la anularea completã a vointei lui.
Trãsãturã definitorie: E un fantast.
Personalitãti: Pablo Picasso, Albert Camus, Alain Delon, Anthony Quinn, Shirley Temple

Plopul
(1 - 14 mai ; 5 - 13 august; 4 - 8 februarie)

Foarte frumos, subtire si decorativ, acest copac posedã o scoartã foarte sensibilã, care crapã în conditii nefavorabile. Nativul are nevoie de societate si de multi prieteni, fãrã a se amesteca însã cu ceilalti, ori a permite familiarisme din partea oricui - cãci are oroare de asa ceva. Cu o inteligentã mereu vie, cu mult bun simt, el îsi va trasa drumul prin viatã plin de gratie si de calm, chiar dacã e supus unor multiple accidente sentimentale ori încercãri de altã naturã. Nu-si exteriorizeazã niciodatã grijile ce-l frãmântã, dând impresia unei seninãtãti sau a unei veselii dezinvolte. În realitate este foarte pesimist, dar are mult curaj si nu se va plânge nimãnui. În forul sãu interior pot exista conflicte puternice provenite din împrejurãri exterioare potrivnice, nimic însã nu transpare în afarã, el organizându-se întotdeauna la fel de bine. Singura conditie pentru a se mentine pe linia de plutire e un anutraj potrivit si câtiva prieteni buni, alternate din când în când cu stãrile sale obisnuite de singurãtate. Poate dovedi uneori un dezvoltat simt practic si trebuie sã fie atent de a nu cãdea în patima lãcomiei, cãci atunci va deveni foarte dur si îsi va folosi rãu ingenuozitatea.
Dragoste: E o fire prea independenta si prea sensibilã pentru a-si gãsi fericirea în cãsnicie - pe care nu o va ocoli însa. Mai mult nu se va lamenta el îsi va manifesta încrederea în celãlalt în situatiile de crizã, initiativa în rupturile definitive neapartinându-i , de regulã. Existã însã si cazuri - mai rare, e drept- "de plopi" fericiti în mariaje. iubeste mult copiii, acestia fiind o mare realizare pentru el.
Trãsãturã definitorie: Pesimismul
Personalitãti: Karl Marx , Mata Hari, Fred Astaire, Audrey Hepburn, Gary Cooper.

Curmalul
(9 - 18 februarie; 14 - 23 august)

Are o constitutie fizicã foarte puternicã, solidã si o sãnãtate de invidiat. Impresioneazã prin aspect si prin forta ce o emanã, mai putin însã trãsãturile particulare ale trupului sãu. Este o fire impetuoasã, rãzbãtãtoare, ce nu cunoste cuvântul "imposibil" (Napoleon, un nativ al acestui semn, obisnuia sã spunã: "Imposibil e un cuvânt care nu se gãseste decât în dictionarul nãtângilor".) Este greu de calificat ca fiind nechibzuit pentru cã este mai mult decât atât; în stilul sãu caracteristic, decis si întreprinzãtor, el se avântã în activitãti riscante si reuseste sã iasã învingãtor din ele datoritã convingerilor sale. Cu toate acestea, e mai influentabil decât se aratã. Are mult talent de strateg, spirit aventuros si un optimism de neînfrânt. Ezitãrile si amânãrile nu sunt pentru el, cãci se hotãrãste fulgerãtor si trece imediat la actiune. Iubeste luxul, dar firea sa agitatã nu-i va îngãdui sã se bucure mult timp de el. Are ambitii foarte mari si doreste sa fie admirat - idolatrizat, chiar. Nu este însã un egoist, dimpotrivã, îsi rãsfrânge generos strãlucirea asupra prietenilor si cunostintelor sale. Stie ca nimeni altul sã insufle entuziasm celorlalti, dar e sensibil în acelas timp la aluziile referitoare la persoana sa.
Dragoste: Este imprudent, deseori inconstant, în general însã are o afectivitate bogatã, fiind foarte fidel si pasionat fatã de persoana iubitã.
Trãsãturã definitorie: Optimismul.
Personalitãti: Napoleon Bonaparte, Abraham Lincoln, Gene Kelly, Toma Caragiu.

Pinul
(19 - 28 februarie; 24 august - 2 septembrie)

Frumos, cu un aspect elegant (la constituirea cãruia contribuie în mare parte si constient), pinul are un lemn foarte rezistent si nu e niciodatã usor de abãtut din drumul sãu. Posedã o vointã puternicã, nu se teme de nimic, iar dacã este si bine organizat devine un adversar foarte redutabil în lupta pentru existentã. Îi plac subtilitãtile, rafinamentul si se va înconjura întotdeauna de lucruri frumoase. Este foarte important ca mediul în care trãieste sã fie aranjat dupã gustul sãu. Are obiective clare pe care le urmãreste pânã în pânzele albe, indiferent ce i s-ar întâmpla pe parcurs. E un bun camarad, dar nu va fi omul care sã compãtimeascã pe cineva, cãci problemele altora nu-l intereseazã. Din acest punct de vedere este mai mult egoist decât altruist. Îi displac profund suferintele semenilor, mizeria, sãrãcia si îi descalific